Halmstadbutik gör anmärkningsvärd flytt

Butiken om flytten: “Känns jättebra”

Johan Olsson

Kl.17:45, 8 januari, 2018

Halmstadbutik gör anmärkningsvärd flytt
Foto: Pressbild/Johan Olsson

24Halmstad kan nu avslöja att klädkedjan Brothers lämnar sin nuvarande butik på Köpmansgatan 21. Anledningen till detta är att man skall flytta butiken.

Själva flytten, som äger rum i början på mars, blir dock inte särskilt lång eftersom det bara blir till grannbutiken på Köpmansgatan 23. Därmed tar man över Noa Noas gamla lokal.

Varför flyttar ni?
– Vi tycker väl att lokalen vi har nu är lite för stor, den är ju gjord för att inhysa både herr och damkläder från början, alltså Brothers & Sisters. Den nya blir en lite mer ändamålsenlig lokal, lite intimare och coolare är tanken, säger Peter Ziegler, som tillsammans med brodern Magnus driver Brothersbutikerna i Halmstad.

Hur känns det inför flytten?
– Nej men det känns jättebra. Vi har ju butiken ute på Hallarna nu också men vi vill gärna vara kvar inne i city. Så vi ser till att vässa sortimentet inne i stan helt enkelt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så firas påsken i Halmstad City: ”Ett ypperligt tillfälle”

Det här är nytt för i år.

Mattias Olsson

Kl.17:57, 22 mars, 2018

Så firas påsken i Halmstad City: ”Ett ypperligt tillfälle”
Foto: Mattias Olsson.

Nästa vecka är det som bekant Påsk. 24Halmstad  träffade Sanna Westerberg, verksamhetschef på Halmstad City, för att se hur högtiden kommer att firas i city. Firandet kommer att innehålla både nya och bekanta inslag.

 Vi har gedigna planer inför påsken. Vi älskar ju påsken här på citykontoret. Årets sötaste högtid, säger Sanna Westerberg.

Evenemangen under påsken kommer att vara förlagda till långfredagen och till påskafton.

– På långfredagen kommer vi att arrangera en påskmarknad på Stora torg, för att aktivera torget, där vi har bjudit in ett antal lokala aktörer att medverka. Detta är ett nytt inslag för i år. Vi ser väldigt mycket fram emot den här påskmarknaden, och det är jättekul att kunna använda statskärnan som en gemensam mötesplats, säger Westerberg och fortsätter:

– Det är ett ypperligt tillfälle för folk att inhandla sina råvaror till påsken under långfredagen. Marknaden pågår från 11–16. Butikerna har också öppet under påsken, 12–16 på långfredagen och 10–16 på påskafton.

I Gallerian finns det också något för alla barn. Där kommer det att pågå påskpyssel där man kan måla ägg eller rita påskteckningar, eller få en ansiktsmålning om man vill det. Under fredagen kommer även en ballongmakare finnas på Storgatan och göra ballongfigurer till de barn som vill. Vid 14:30 kommer det även vara en familjeshow på Storgatan med trolleri och clowneri.

– Vi kommer också att ha en tipspromenad, en för vuxna och en för barn, runt om i stan med kluriga påskfrågor, både under fredagen och lördagen. Citypresentkort står på spel där, säger Sanna Westerberg.

– Sedan kommer Påskharen till city, och delar ut godis till barn. Men en ny grej för i år är att Påskharen kommer att ta emot nappar från barn som ska sluta med napp, vi tror att det kan vara en grej som fungerar. Så mellan 13–14 kommer Påskharen ta emot nappar av barn, och då får man någonting tillbaka i gengäld.

Under Påskafton väntar en annan typ av tävling.

– Då har vi våran traditionsenliga äggjakt. Vi ska gömma ungefär 60 stycken guldkuvert runt om i centrum, inte inne i butikerna utan på våra primära stråk kommer vi gömma dem, vi kan mycket väl gömma något kuvert på Kungsfreden, så alla kuvert kommer inte att vara på storgatan. Guldkuverten innehåller diverse olika vouchers. Vouchern kan sedan lösas in mot ett påskägg på Stora torg, säger Sanna Westerberg.

– Där har det varit en fantastisk respons ifrån alla butikerna, de har varit generösa som tusan.

Äggjakten kommer att starta klockan 11 på Stora torg.

– Jag vill verkligen understryka att man inte får tjuvstarta, säger Westerberg.

Ytterligare en nyhet för i år är att man kommer att ha en äggjakt för de allra minsta (mellan 3–6 år) på Norre torg.

Hela programmet med evenemang och tider hittar du här

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstadbutiken nominerad till stort pris

Bland de 50 bästa i landet.

Mattias Olsson

Kl.06:48, 22 mars, 2018

Halmstadbutiken nominerad till stort pris
Foto: Patrik Leonardsson

Det är Ica Maxi Högskolan som har blivit nominerad till Årets hållbara matbutik, av White Guide Green.

Foto: Ica Maxi Högskolan.

Foto: Ica Maxi Högskolan.

Prisutdelningen kommer att ske på en gala på Grand Hotel i Stockholm den 30 maj. Men redan nu står det klart att Halmstadbutiken tillhör landets 50 bästa i sin kategori.

Kriterierna för Årets Hållbara Matbutik är framtagna tillsammans med Världsnaturfonden WWF och juryn har bedömt hur butiken arbetar med hållbarhet inom livsmedel. Några av de bedömda parametrarna är butikens utbud, miljömärkningar, kommunikation och internutbildning.

White Guide Green är systerguide till White Guide, som är Sveriges ledande restaurangguide. Den 30 maj får vi alltså reda på hur högt upp på listan Ica Maxi Högskolan kommer.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu gör de ny oväntad satsning: ”Passar bra ihop med det vi värderar”

Då startar deras nya satsning.

Mattias Olsson

Kl.19:31, 21 mars, 2018

Nu gör de ny oväntad satsning: ”Passar bra ihop med det vi värderar”
OBS! Bilden är ett montage. Foto: Mattias Olsson och Cortado Coffeeshop.

24Halmstad skrev nyligen om Cortado Coffeeshops satsning på konst, under namnet Cortado Art gallery. Nu har Cortados ägare Christina och Niklas Luthin bestämt sig för att göra ytterligare en lite oväntad satsning. Nämligen en kombinerad satsning på yoga, som leds av  Emma Ericsson, och frukost.

– Vi blev kontaktade av Emma som hade en idé och återigen hakade vi gärna på. Emma är utbildad yoga instruktör och har gjort nåt liknande i andra städer och även på Söderpiren tidigare, så det lät som att hon hade koll på läget o vi blev glada att hon ville ha ett samarbete med oss. Såklart ville vi även bidra med en ordentlig frukost som helgar ändamålet. Välmående och en god start på dagen, säger Christina Luthin.

LÄS MER: Oväntade satsningen i city: ”Det är nervöst och spänt”

Varför väljer ni att göra den här satsningen?
– Vi känner väl att yogan passar bra ihop med välmående och det ”medvetna valet” som vi värderar på Cortado. Plus att Emma är så härlig att ha att göra med och vi klickade superbra från första stund, säger Christina Luthin.

– Sedan har vi alltid en grundtanke att det ska hända mer inne i city, och att vi ska få ett mer levande city, säger Niklas Luthin till 24Halmstad.

Första omgången med kombinationen med yoga och frukost går av stapeln på Cortado Coffeeshop på Påskafton, ett pass som redan är mer eller mindre fullbokat. Men tanken är att det kommer att ske flera gånger framöver.

– Tanken är att vi ska fortsätta med detta även i sommar och vi har redan nu planer på att utveckla det ytterligare. Exakt antal gånger och hur frekvent det blir är inte helt avgjort än men ett par gånger i månaden. Lite beroende på hur uppbokade passen blir, säger Christina.

Ni startade nyligen Cortado Art Gallery, hur tycker du starten har varit där?
– Vi har fått många goda kommentarer angående detta. Många tycker det är kul att det händer något och man får höra på omvägar att folk har hört talas om det. Så det är verkligen kul, både för oss och Emelie (konstnären). Vi har även fått en hel del förfrågningar från nya utställare. Vi kan väl avslöja att nästa utställare är så gott som klar.

Först konstgalleri och sedan yoga, kan vi räkna med fler, lite oväntade satsningar från er sida framöver?
– Vi låter kreativiteten flöda och är öppna för förslag. Allting som kan utveckla oss är jätteroligt och spännande. Så länge det passar med Cortados varumärke och allt det står för. Som egen kan man ju välja och plocka lite bland det som intresserar oss. Sen är det ju såklart en jättekomplimang när någon kontaktar oss och vill jobba med oss, säger Christina Luthin.

– Vi gör alltid saker utanför boxen, vi vill inte vara som alla andra, säger Niklas Luthin.

Emma Ericsson, som är den som kommer att hålla i yogapassen utbildade sig till yogainstruktör på Bali 2016. Nu ser hon fram emot att få ha pass på Cortado.

– Det ska bli jättekul. Jag tror att det blir ett bra samarbete. Frukost och yoga fungerar utmärkt ihop. Jag tror också att Påskafton blir en utmärkt dag för premiären, då kan man fira in våren lite, säger Emma Ericsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Populära Caféet redo för premiär: ”Försöker hålla oss i framkant”

Då öppnar de för säsongen.

Mattias Olsson

Kl.19:28, 20 mars, 2018

Populära Caféet redo för premiär: ”Försöker hålla oss i framkant”
Foto: Mattias Olsson.

Nu på lördag, den 24 mars, är det säsongspremiär för Söderpirens Café. 24Halmstad träffade ägarna Kim Erixon och Peter Gereny för att se hur läget var inför premiären.

– Det känns jättebra. Vi tycker alltid det är spännande att sätta igång på våren. Nu hoppas vi på lite vårvärme också, säger Kim Erixon.

LÄS MER: Här hittar du Halmstads mest populära café

– Det behöver inte vara varmt. Det behöver bara vara sol. Speciellt på våren, då är folk så hungriga på att komma ut. Är det sol och plus två grader så räcker det långt. Vädret oroar mig inte ett dugg faktiskt. Det är en av de saker jag märkt under åren, att vi i halvdant mulet väder, eller till och med busväder har mer och mer folk för varje år, säger Peter Gereny.

De känner inte någon oro eller stress över att premiären bara är några dagar bort.

– Det känns jättelugnt. Vi har väldigt mycket folk som jobbade förra året som kommer jobba igen som har koll på läget, så jag är inte speciellt orolig. Det känns bra, säger Gereny.

Upplägget kommer att vara välbekant för de som varit på Söderpiren innan.

– Vi kommer att köra på från där vi avslutade. Vi hade ju en väldigt lång säsong förra året, då vi körde november ut. Så vi kommer att fortsätta där, men vi har lite nyheter i år. Men grunden är densamma som förra året, fast med lite mer matalternativ till fikaprodukterna, säger Erixon.

Även detta år har man förhoppningar om att kunna ha öppet Caféet i november månad. Fast man vill inte låsa sig vid något datum utan är flexibla och det är snarare så att det är hur hösten blir som avgör hur länge man kommer att hålla öppet. Och man börjar få en viss rutin av att servera kaffe ute på Söderpiren.

– Jag tror att jag serverade min första kaffe i juli 2010 med snickarbyxorna på. Det var inte mycket då, sedan blev det lite mer på riktigt 2011, säger Gereny.

Peter Gereny och Kim Erixon. Foto: Mattias Olsson.

Peter Gereny och Kim Erixon. Foto: Mattias Olsson.

Förra året blev ni utsedda till Halmstads mest populära Café, känner ni en press att leva upp till det i år?
– Ja, men det är väl klart. Vi har många Caféer i Halmstad och många utvecklas och blir bättre, och det gör att man själv försöker att hålla sig i framkant. Vilket är väldigt positivt tycker jag, säger Erixon.

Har ni några uppsatta mål för 2018?
– Vi vill absolut bredda oss lite 2018, och vi har lite mer specialbokningar och förfrågningar med lite hjälp med catering. Och att vi utvecklar den biten lite mer, för vi har väldigt mycket uthyrningar, säger Kim Erixon.

– Sedan vet jag att Kim har idéer och tankar om att engagera personalen ännu mer, det är ändå personalen som gör stället, genom att ha olika mål och belöningssystem för dem. Att man hittar på något roligt om man uppnår sina mål och sådana saker, säger Gereny

Men Söderpiren är också mer än bara ett Café.

– Den röda tråden är att man ska få njuta av havet. Vad vi håller på med här just nu, så är det Café, en festlokal, vi har en badtunna och sedan hyr vi ut surfgrejer och har lite kurser. Men det spelar inte så stor roll vad det är, utan det är kärleken till havet som är det viktiga. I framtiden kanske man håller på med någonting annat ytterligare affärsområde, men det är tillgången till havet som vi går igång på. Sedan vad vi gör vid havet, det får trender och behov avgöra lite grann, säger Peter Gereny.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skatteverket: Då riskerar du missa din skatteåterbäring

Skatteåterbäringen är till glädje för många - men det finns de som riskerar att missa den helt och hållet.

Kim Ahlqvist

Kl.17:47, 20 mars, 2018

Skatteverket: Då riskerar du missa din skatteåterbäring
Foto: Bildbyrån/arkiv

Vid 07.00 på tisdagen öppnade skatteverket sin deklarationstjänst och närmre 2 miljoner svenskar väntas besöka tjänsten under dagen. Av dessa väntas 500 000 deklarera.

Deklarerar man före den 28 mars kommer skattepengarna att finnas på kontot veckan efter påsk, den 5-6 april.

LÄS MER: Marias varning om skatteåterbäringen: ”Skrämmande”

Men det finns en hake – som gör att det inte blir något klirr i kassan.

Ska man få tillbaka mindre än 100 kronor i skatteåterbäring blir det inte några pengar efter påsk. Skatteverket betalar nämligen inte ut om beloppet understiger 100 kronor. Så blir din återbäring en femtiolapp kommer pengarna att ligga kvar på ditt skattekonto tills dess att det överstiger 100 kronor.

Det kan alltså dröja till nästa år innan du får ta del av din skatteåterbäring.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng