Här är Halmstadbornas favoritpizza | Nyheter i Halmstad Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Här är Halmstadbornas favoritpizza

Klassiska pizzadagen närmar sig. Vilken är din favorit?

Johan Olsson

Kl.06:53, 30 december, 2017

Här är Halmstadbornas favoritpizza
Foto: Pressbild

Det är den omdebatterade, men mycket populära pizzan Hawaii som är Halmstadbornas favoritsort, det visar statistik från Onlinepizza. Pizzan har under senare tid varit omdiskuterad på sociala medier då många menar att det är helt galet med ananas på pizza.

Av de olika sorter som erbjuds på en pizzameny väljer 3,83 procent en Hawaiipizza. Det kan kännas väldigt lågt för att vara den klara favoriten. Anledningen är dock att den absolut vanligaste pizzasorten är den som Onlinepizza kallar för egenmodifierad, det vill säga att kunden själv bestämmer vilka tillbehör man vill ha på sin pizza. Den egenmodifierade pizzan stod för 56,34 procent av beställningarna.

– Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton. Det ser vi också tecken på i vår statistik, där tre gånger så många beställer hem pizza jämfört med en vanlig söndag. Högst tryck är det mellan 13.00 och 19.00, då blir det riktigt svettigt för alla pizzabagare, säger Daniel Strömberg, vd för Onlinepizza.

ska%cc%88rmavbild-2017-12-29-kl-10-38-32
Foto: Skärmdump/Press

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Otäck incident på Tylösand: ”Allvarlig händelse”

En ung person skadad – efter lek på stranden.

Martin Persson

Kl.17:48, 26 april, 2018

Otäck incident på Tylösand: ”Allvarlig händelse”
Foto: Pel Thal/Wikimedia Commons/Bildbyrån

En ung person lekte i sanddynorna på Tylösand när en 40 år gammal taggtråd smög sig fram. Personen skadades och fick uppsöka läkarvård. Kommunen ser allvarligt på det inträffade och har publicerat ett pressmeddelande.

– I kontakt med förälder i går fick vi besked om att det gått förhållandevis väl och att sårskadorna redan börjat läka. Det är alltid en allvarlig händelse, särskilt när unga personer kommer till skada. När något sådant här inträffar agerar vi direkt och med full kraft.

– Så fort det kom till vår kännedom så hade vi snabbt personal på plats för att plocka bort en mindre bit plastad taggtråd som låg gömd i dynorna. Efter detta har vi gått över hela strandområdet vid flera tillfällen, säger Anders Thorén, förvaltningschef på teknik- och fritid i Halmstads kommun i ett pressmeddelande.

Enligt kommunen var det gamla rester av plastad taggtrådd som skadade personen. Taggtråden hade satts upp för att hålla människor borta från vissa områden. En äldre metod som var aktuell för 40 år sedan.

– En av anledningarna är det vi sett hända här. En relativt liten bit taggtråd på en halv meter har flyttats runt under sanden i fyra decennier innan den skadar en ung person, säger Sofia Warpman som är avdelningschef på offentlig miljö.

Halmstads kommun gör regelbundna kontroller varje säsong för att inga farliga föremål ska finnas i naturområden.

– Men, som jag tror att alla förstår, så kan man aldrig lämna några garantier för att våra offentliga miljöer är helt riskfria och vi är tacksamma om folk hör av sig om man upptäcker något som kan vara en risk, säger Sofia Warpman.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Knarkpåverkad man försökte rymma från polis

Dömdes under onsdagen.

Mattis Andersson

Kl.17:08, 26 april, 2018

Knarkpåverkad man försökte rymma från polis
Foto: Arkiv/Johan Olsson

En man född 1993 dömdes under onsdagen vid Halmstads tingsrätt.

Mannen dömdes på två åtalspunkter efter att försökt rymma från en polis på Backhausgatan i Halmstad den 15 juli 2017. Detta genom att slita sig loss och springa från polisen. Vid senare provtagning visade det sig också att mannen brukat kokain.

Mannen blev dömd för ringa narkotikabrott samt våldsamt motstånd. Straffet blev dagsböter med ett sammanlagt värde av 1500 kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man ertappades med stor mängd kokain

Mannen åtalas för flera brott.

Mattis Andersson

Kl.14:13, 26 april, 2018

Man ertappades med stor mängd kokain
Foto: Arkiv/Johan Olsson

En man i 35-årsåldern har under onsdagen åtalats vid Halmstads tingsrätt.

Mannen åtalas bland annat för att olovligen förvarat och i överlåtelsesyfte innehaft 269,41 gram kokain. Mängden står till grund för att man tycker det är orimligt att det är till eget bruk. Det är också mängden kokain som gör att mannen åtalas för grovt narkotikabrott. Detta ska ha hänt den 27 februari 2018.

Han åtalas också för att ha använt testosteron samt för brott mot knivlagen efter att han ska ha haft två knivar i ett fordon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Därför är det svart i tv-rutan i Halmstad

Tv-tittare och radiolyssnare i Halmstad drabbade.

Martin Persson

Kl.10:29, 26 april, 2018

Därför är det svart i tv-rutan i Halmstad
Foto: Pixabay

Det är Teracom som meddelar att man genomför ett planerat arbete som påverkar radio och tv i Halmstad. Detta påverkar det marksända tv-nätet till klockan 17.00 på torsdagen, tills dess finns det en risk att inga tv-kanaler kommer iatt fungera. När det gäller radio så är det stor risk för störningar på grund av reducerad effekt.

Orsaken till störningarna är att servicepersonal klättrar i de höga masterna, och då krävs det avbrott i sändningarna för att personalen inte ska utsätta för stark strålning från masterna.

Masterna som påverkas av arbetet är Oskarström, Halmstad/Hamnen, Grevie, Knäred och Mahult.

 

FaktaInformation från Teracom:

Planerat arbete idag kl 10:00 - 17:00 kommer påverka tv i Hallands län och Skåne län.

Påverkade master:
Halmstad Oskarström, Halmstad/Hamnen, Grevie, Knäred och Mahult

Påverkan:
Avbrott

Tv-kanaler:
Alla

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Inbrott i centrala Halmstad – datorer och telefoner saknas

Polisen kommer att åka till platsen.

Magnus Jansson

Kl.07:14, 26 april, 2018

Inbrott i centrala Halmstad – datorer och telefoner saknas
Arkivfoto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

På torsdagsmorgonen upptäckte en kvinna att det varit inbrott i en lokal på Skansgatan i centrala Halmstad. Larmet kom vid 06.20-tiden.

– En kvinna ringde in till oss och det ska tydligen vara i hemtjänstens lokaler. Det saknas flera datorer och telefoner. På vilket sätt inbrottet har gått till är okänt för mig i nuläget, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Även ett bankkort ska ha stulits, som någon försökt ta ut pengar på från en bank i närheten. I nuläget finns det ingen misstänkt och det är också okänt exakt när inbrottet ska ha ägt rum.

Polisen har skickat en patrull till platsen för att säkra vissa spår och även bedöma om man behöver göra en mer ingående brottsplatsundersökning.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng