Halmstadprofilerna om året som gått: ”Ett fabulöst år” | Nyheter i Halmstad Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Halmstadprofilerna om året som gått: ”Ett fabulöst år”

ENKÄT: Så tycker Halmstadprofilerna:

Mattias Olsson

Kl.19:59, 30 december, 2017

Halmstadprofilerna om året som gått: ”Ett fabulöst år”
Foto: Mattias Olsson

Året går mot sitt slut. Vad var bäst under 2017, och vad hoppas man på under 2018. 24Halmstad frågade ett antal Halmstadprofiler följande frågor:

1. Hur ser du på året som gått?

2. Vilka förhoppningar har du på 2018?

3. Hur firar du in det nya året?

image-uploaded-from-ios-3
Foto: Privat.

Canita Dagård:

1. Jag får nästan nypa mig i armen lite. 2017 har varit ett riktigt bra år. Gjorde en härlig resa med familjen till USA med bland annat kryssning, shopping och lata dagar på Miami Beach. Sedan åkte jag och min dotter på vår årliga mor och dotter resa till Barcelona. Golfspelet har äntligen kommit tillbaka och jag gjorde till och med en hole in one på en tävling i Tylösand. Marknadsföreningen har haft sitt bästa år hittills med lyckade events och 990 medlemmar, tack vare ett härligt och stabilt gäng omkring mig på Frukostklubben.

2. Året börjar fantastiskt bra, då vi är i Thailand och kopplar av hela familjen. Jag kommer därefter att åka på en golfweekend med min man Henrik (vann en resa för min hole in one), och till Rom med min dotter. Sedan startar Marknadsföreningen med en mingelkväll och bio. Frukostklubben har premiär i januari med skådespelaren Stefan Sauk. Alla vårens föreläsare är bokade och det känns som det starkaste startfältet hittills. Dessutom kommer Frukostklubben ha en VM–special under Bordtennis–VM. Jag hoppas även att Marnadsföreningen ska få över 1000 medlemmar. Och så hoppas jag att alla nära och kära håller sig friska, det är det viktigaste av allt.

3. Sedan barnen var riktigt små så har vi alltid varit utomlands på nyårsafton. Vi planerar inget i förväg, men hoppas på en härligt varm och kul kväll hela familjen. Förra året somnade jag och sonen på hotellrummet i Miami innan tolvslaget. Resan var försenad så jag var extremt trött. Så jag missade Justin Bieber som uppträdde på Miami Beach. Nu landar vi några dagar i förväg så vi ska nog hålla oss vakna den här gången och hitta på något skoj.

 

bergkvist3
Foto: Mattias Olsson

Jonas Bergqvist:

1.  Det som händer i omvärlden är chockerande ibland. Om man däremot ser till sin egen vardag så tycker jag att det har varit ett jättefint år. Vi har gjort många roliga saker på banken, och privat har jag också haft lite tid till att göra bra saker med min familj.

2. Stor förhoppning att världens ledare lugnar ner sig och får ett bättre samtalsklimat, så att vi får en tryggare värld att leva i. Ska man bli filosofisk så hoppas jag att Halmstad fortsätter att utvecklas så som man gör. Att näringslivsklimatet blir ännu bättre, och att människor som är utanför arbetsmarknaden kommer in på den och att vi lyckas med de utmaningar vi har med integration. Sedan hoppas jag att vi på Swedbank fortsätter att leverera bra tjänster till våra kunder, så att de är lika nöjda som de varit de senaste två åren.

3. Jag har en tradition att jag åker till min storebror Stefan i Helsingborg och firar i hans lägenhet. De har en takterass i den bostadsrättsföreningen han bor i, så du brukar vi gå ut på terassen och tittar ut över Danmark och ser alla raketer och så firar vi in det nya året.

 

politiker-halmstads-kommun-carl-fredrik-graf160229

Carl–Fredrik Graf:

1. Den demokratiska utvecklingen i flera länder tycker jag går åt fel. Det oroar mig och betyder bland annat att EU:s sammanhållande roll kommer att prövas så att de frihetliga värderingarna stärks.

2. Rätt hanterat kan det vi tillsammans gör efter #metoo leda till ett bättre samhälle.

3. Privat inom familjen.

 

img_5000
Foto: Mattias Olsson.

Sofia Arvidsson:

1. Det har varit ett roligt år. Jag fick bland annat besöka Afrika för första gången då jag var i Namibia. Jag råkade även vinna några tävlingar i padel. Bland annat SM på hemmaplan.

2. Att det varken kommer att blåsa eller regna i Halmstad under hela året, ha ha.

3. Det blir padel under dagen med ett gäng, och om vi fortfarande är vänner efter så kör vi middag på kvällen.

 

Isac Larsson. Foto: Mattias Olsson.

Foto: Mattias Olsson.

Isac Larsson:

1. Det har varit ett bra och lärorikt år fotbollsmässigt. Sedan jag kom till HBK har det mesta gått relativt snabbt, vilket är kul. Det har såklart gått upp och ner, men överlag har jag presterat bra. Vilket blev bevisat då jag är väldigt glad över att få chansen att slå mig in i A–truppen på riktigt.

2. 2018 kommer att bli ett mycket spännande år. Mitt mål är att fortsätta utvecklas på och utanför planen. Att ta steg i rätt riktning med min fotboll helt enkelt. Debutera och få spela matcher hör såklart därtill.

3. Det nya året firas in med vänner, och jag ser fram emot ett bra 2018.

 

Foto: Mattias Olsson.

Foto: Mattias Olsson.

Ida Nyberg:

1. Jag har haft ett väldigt roligt år. Mitt första år på Aim´n som har varit superspännande, med riktigt härliga framgångar.

2. Då hoppas jag på ett ännu roligare år, och jag ser fram emot att driva Aim´n vidare.

3. Jag kommer att fira in det nya året hemma i Östersund, som jag kommer ifrån. Med mina nära och kära.

 

Henrik Dagård. Foto: Mattias Olsson

Henrik Dagård. Foto: Mattias Olsson

Henrik Dagård:

1. Det har varit ett normalt år, ungefär som det brukar vara. Jag har jobbat på mycket och det har fungerat bra tycker jag. Jag känner inte att det här året sticker ut varken uppåt eller neråt, utan ett ganska jämnt år.

2. Att det ska gå ännu bättre. Både på jobbet, och sedan är det viktigt att familjen mår bra och sådär.

3. I Thailand med familjen. Förhoppningsvis i ett soligt Thailand.

 

Åsa Carlsson. Foto: Mattias Olsson.

Foto: Mattias Olsson.

Åsa Carlsson:

1. 2017 har väl varit lite upp och ner, och då tänker jag främst idrottsligt. Jag tyckte det var väldigt tråkigt att HBK åkte ner i Superettan. Bordtennismässigt så har jag slutat som ledare, men är ändå kvar och har lite fysträning med dem. Sedan det som hände i Stockholm är så klart tråkigt, men för egen del ett okej år. Sedan har det varit för lite sol under året.

2. Det kan väl alltid bli bättre, så jag hoppas mycket på ett bra Bordtennis–VM här i Halmstad, och kanske till och med någon svensk medalj.

3. Med familjen.

 

150512 Marcus Nilsson poserar fšr ett portrŠtt under en presstrŠff med svenska landslaget i volleyboll den 12 maj 2015 i Lund. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91139

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Marcus Nilsson:

1. Året som gått, framförallt andra halvan, har inneburit en stor förändring för mig personligen, i och med att jag har spenderat nästan hela hösten och vintern i Sverige i motsats till hur mitt liv har sett ut de senaste 15 åren. Jag har trivts förvånansvärt bra med det, så trots debaclet med min klubb i Ryssland så tycker jag att det har varit ett bra år.

2. Jag har inga förväntningar eller planer för nästa år. Jag ser med spänning fram emot det nya året och vad det kommer att innebära för mig. Fortsatt volleybollkarriär eller hemflytt till Sverige? Jag ser roliga och spännande utmaningar med båda alternativen.

3. Jag kommer fira in det nya året tillsammans med min flickvän och några vänner.

 

Johanna Norström, My Djurberg, Tillsammans Foto: Linda LC Berntsson

Foto: Linda LC Berntsson.

My Djurberg:

1. 2017 var ett fabulöst år. Jag och min snygga kille köpte oss ett hus mitt i skogen och flyttade dit. Vi trivs som fiskar i havet.

2. Det blir sista sommaren på kajen the old way, sedan bygger vi om, gör fint och är igång året runt. Känslan ska med och vi är dundertaggade.

3. Med massor av vänner, käk, fyrverkerier, bubblor och kärlek.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flera bilar stod i brand i natt: ”Fullt utvecklade bränder”

Det fanns stor spridningsrisk, enligt räddningstjänsten.

Magnus Jansson

Kl.06:23, 22 april, 2018

Flera bilar stod i brand i natt: ”Fullt utvecklade bränder”
Arkivfoto: Linda LC Berntsson

Under natten mot söndag började flera bilar brinna på en parkering vid Nyvången i Vallås. Räddningstjänsten larmades vid 00.45-tiden.

– Det har varit fullt utvecklade bränder i tre bilar och ytterligare en bil blev brandpåverkad, säger Johan Wallin, inre befäl på räddningstjänsten.

Enligt de initiala larmuppgifterna var det endast fem-tio meter till ett parkeringsgarage.

– Det fanns stor spridningsrisk, men vi lyckades begränsa branden till de tre bilarna.

Räddningstjänstens arbete på platsen pågick i ungefär en timme.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bil med husvagn i trafikolycka

Räddningstjänsten fick rycka ut.

Mattis Andersson

Kl.22:16, 21 april, 2018

Bil med husvagn i trafikolycka
Foto: Arkiv

Klockan 22:00 på lördagskvällen larmades räddningstjänst till Spånstad med anledning av en viltolycka. Det handlade om ett rådjur som har blivit påkört av en personbil med husvagn.

– Det är en bil med husvagn som kört på ett rådjur som var avlidet när vi kom till platsen. De trodde det brann i bilen men det var någon form av ånga så det var väldigt odramatiskt där, säger Johan Wallin från räddningstjänsten.

Ingen person kom till skada i olyckan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Premiär för ny stadsdel i Halmstad

Så många har flyttat in.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.21:14, 21 april, 2018

Premiär för ny stadsdel i Halmstad
Foto: Pressbild

De tre höghusen på 16 våningar är den största nyproduktionen i Halmstad sedan 1970-talet. Nu har de 110 första hyresgästerna fått flytta in.

Totalt är det 330 hyresrätter som ska hyras ut på Tegelbruket. Än så länge har hyresgästerna fått flytta in i första huset. Uthyrningen till andra huset är i gång.

”Intresset har varit stort hos både allmänhet och media sedan start och lägenheterna i det första huset blev snabbt uthyrda”, berättar Karin Holmerin, Marknadschef på Järngrinden i ett pressmeddelande.

Höghusen är placerade vid Sperlingsholmsvägen, vid Ingo macken. Än ser Tegelbruket ut som en byggarbetsplats och det ska byggas förskola och matbutik .

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så blir årets Valborgsfirande

Så kommer man att fira i Halmstad.

Mattias Olsson

Kl.16:28, 21 april, 2018

Så blir årets Valborgsfirande

Nu har kommunen släppt schemat för hur man kommer att fira Valborg måndagen den 30 april, och det blir traditionsenligt firande i Norre katts park.

Schemat för kvällen sträcker sig från 19:30 – 21:30. Förutsättningarna för att det ska komma mycket folk under kvällen borde vara goda då Valborgsfirandet i år sammanfaller med bordtennis–VM.

Program 2018:

19.30 Halmstad Brass underhåller under ledning av Mikael Johansson

20.10 Sven Palmkvist, ordförande i Halmstad Manskör, hälsar välkommen

20.20 Högskolans kör Köörmit framträder under ledning av Maria Elisson

20.30 Vårtal av Olof Olsson, präst i Vapnö-Söndrum församling i Halmstad

20.40 Halmstad Manskör sjunger in våren under ledning av Birgit Huss

21.00 Tack till medverkande

21.05 Nationalsången

21.10 Fackelparad med tändning av bålet på Nissan av Halmstad kanotklubb

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Nya resetrenden – hit vill svenskarna i vår

Det har kommit nya uppstickare bland resmålen. Här är de populäraste storstäderna i vår.

Mia Martelleur

Kl.12:47, 21 april, 2018

LISTA: Nya resetrenden – hit vill svenskarna i vår
Montage: Pixabay.

Att weekendresor lockar svenskarna är inget undantag denna vår. Enligt Ticket privatresor är mini-breaks och weekendresor en fortsatt ökande trend.  Allt fler väljer att dela upp sina semesterdagar istället för att ta ut allt under en längre period.

Däremot har många ändrat valet av resmål. Från att de klassiska storstäderna som Paris, London, Berlin och Amsterdam, söker sig nu allt fler till de lite mer ovanliga storstäderna i öst.

– Svenska resenärer är generellt sätt rätt så trendkänsliga och intresserade av att testa nya resmål. Storstäder i Östeuropeiska länder, exempelvis förra höstens raketer Warszawa och Krakow, är hett i vår, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Populäraste resmålet bland de östeuropeiska städerna har hittills varit Prag, följt av Budapest och Krakow. Men en av de största ökningarna i vår, med hela 82,2 procent, är Warszawa som hamnar på en sjätteplats på listan. Enligt Ticket privatresor är prisbilen i Warszawa just nu häften av den svenska.

De populäraste östeuropeiska storstäderna i vår

  1. Prag
  2. Budapest
  3. Krakow
  4. Moskva
  5. Riga
  6. Warszawa
  7. Belgrad
  8. Dubrovnik
  9. Tallinn
  10. Zagreb

Källa: Tickets bokningsstatistik för resor bokade till och med 3 april 2018, med avresa 1 mars till 31 maj 2018. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng