Halmstadprofilerna om året som gått: ”Ett fabulöst år”

ENKÄT: Så tycker Halmstadprofilerna:

Mattias Olsson

Mattias Olsson

Kl.19:59, 30 december, 2017

Halmstadprofilerna om året som gått: ”Ett fabulöst år”
Foto: Mattias Olsson

Året går mot sitt slut. Vad var bäst under 2017, och vad hoppas man på under 2018. 24Halmstad frågade ett antal Halmstadprofiler följande frågor:

1. Hur ser du på året som gått?

2. Vilka förhoppningar har du på 2018?

3. Hur firar du in det nya året?

image-uploaded-from-ios-3
Foto: Privat.

Canita Dagård:

1. Jag får nästan nypa mig i armen lite. 2017 har varit ett riktigt bra år. Gjorde en härlig resa med familjen till USA med bland annat kryssning, shopping och lata dagar på Miami Beach. Sedan åkte jag och min dotter på vår årliga mor och dotter resa till Barcelona. Golfspelet har äntligen kommit tillbaka och jag gjorde till och med en hole in one på en tävling i Tylösand. Marknadsföreningen har haft sitt bästa år hittills med lyckade events och 990 medlemmar, tack vare ett härligt och stabilt gäng omkring mig på Frukostklubben.

2. Året börjar fantastiskt bra, då vi är i Thailand och kopplar av hela familjen. Jag kommer därefter att åka på en golfweekend med min man Henrik (vann en resa för min hole in one), och till Rom med min dotter. Sedan startar Marknadsföreningen med en mingelkväll och bio. Frukostklubben har premiär i januari med skådespelaren Stefan Sauk. Alla vårens föreläsare är bokade och det känns som det starkaste startfältet hittills. Dessutom kommer Frukostklubben ha en VM–special under Bordtennis–VM. Jag hoppas även att Marnadsföreningen ska få över 1000 medlemmar. Och så hoppas jag att alla nära och kära håller sig friska, det är det viktigaste av allt.

3. Sedan barnen var riktigt små så har vi alltid varit utomlands på nyårsafton. Vi planerar inget i förväg, men hoppas på en härligt varm och kul kväll hela familjen. Förra året somnade jag och sonen på hotellrummet i Miami innan tolvslaget. Resan var försenad så jag var extremt trött. Så jag missade Justin Bieber som uppträdde på Miami Beach. Nu landar vi några dagar i förväg så vi ska nog hålla oss vakna den här gången och hitta på något skoj.

 

bergkvist3
Foto: Mattias Olsson

Jonas Bergqvist:

1.  Det som händer i omvärlden är chockerande ibland. Om man däremot ser till sin egen vardag så tycker jag att det har varit ett jättefint år. Vi har gjort många roliga saker på banken, och privat har jag också haft lite tid till att göra bra saker med min familj.

2. Stor förhoppning att världens ledare lugnar ner sig och får ett bättre samtalsklimat, så att vi får en tryggare värld att leva i. Ska man bli filosofisk så hoppas jag att Halmstad fortsätter att utvecklas så som man gör. Att näringslivsklimatet blir ännu bättre, och att människor som är utanför arbetsmarknaden kommer in på den och att vi lyckas med de utmaningar vi har med integration. Sedan hoppas jag att vi på Swedbank fortsätter att leverera bra tjänster till våra kunder, så att de är lika nöjda som de varit de senaste två åren.

3. Jag har en tradition att jag åker till min storebror Stefan i Helsingborg och firar i hans lägenhet. De har en takterass i den bostadsrättsföreningen han bor i, så du brukar vi gå ut på terassen och tittar ut över Danmark och ser alla raketer och så firar vi in det nya året.

 

politiker-halmstads-kommun-carl-fredrik-graf160229

Carl–Fredrik Graf:

1. Den demokratiska utvecklingen i flera länder tycker jag går åt fel. Det oroar mig och betyder bland annat att EU:s sammanhållande roll kommer att prövas så att de frihetliga värderingarna stärks.

2. Rätt hanterat kan det vi tillsammans gör efter #metoo leda till ett bättre samhälle.

3. Privat inom familjen.

 

img_5000
Foto: Mattias Olsson.

Sofia Arvidsson:

1. Det har varit ett roligt år. Jag fick bland annat besöka Afrika för första gången då jag var i Namibia. Jag råkade även vinna några tävlingar i padel. Bland annat SM på hemmaplan.

2. Att det varken kommer att blåsa eller regna i Halmstad under hela året, ha ha.

3. Det blir padel under dagen med ett gäng, och om vi fortfarande är vänner efter så kör vi middag på kvällen.

 

Isac Larsson. Foto: Mattias Olsson.

Foto: Mattias Olsson.

Isac Larsson:

1. Det har varit ett bra och lärorikt år fotbollsmässigt. Sedan jag kom till HBK har det mesta gått relativt snabbt, vilket är kul. Det har såklart gått upp och ner, men överlag har jag presterat bra. Vilket blev bevisat då jag är väldigt glad över att få chansen att slå mig in i A–truppen på riktigt.

2. 2018 kommer att bli ett mycket spännande år. Mitt mål är att fortsätta utvecklas på och utanför planen. Att ta steg i rätt riktning med min fotboll helt enkelt. Debutera och få spela matcher hör såklart därtill.

3. Det nya året firas in med vänner, och jag ser fram emot ett bra 2018.

 

Foto: Mattias Olsson.

Foto: Mattias Olsson.

Ida Nyberg:

1. Jag har haft ett väldigt roligt år. Mitt första år på Aim´n som har varit superspännande, med riktigt härliga framgångar.

2. Då hoppas jag på ett ännu roligare år, och jag ser fram emot att driva Aim´n vidare.

3. Jag kommer att fira in det nya året hemma i Östersund, som jag kommer ifrån. Med mina nära och kära.

 

Henrik Dagård. Foto: Mattias Olsson

Henrik Dagård. Foto: Mattias Olsson

Henrik Dagård:

1. Det har varit ett normalt år, ungefär som det brukar vara. Jag har jobbat på mycket och det har fungerat bra tycker jag. Jag känner inte att det här året sticker ut varken uppåt eller neråt, utan ett ganska jämnt år.

2. Att det ska gå ännu bättre. Både på jobbet, och sedan är det viktigt att familjen mår bra och sådär.

3. I Thailand med familjen. Förhoppningsvis i ett soligt Thailand.

 

Åsa Carlsson. Foto: Mattias Olsson.

Foto: Mattias Olsson.

Åsa Carlsson:

1. 2017 har väl varit lite upp och ner, och då tänker jag främst idrottsligt. Jag tyckte det var väldigt tråkigt att HBK åkte ner i Superettan. Bordtennismässigt så har jag slutat som ledare, men är ändå kvar och har lite fysträning med dem. Sedan det som hände i Stockholm är så klart tråkigt, men för egen del ett okej år. Sedan har det varit för lite sol under året.

2. Det kan väl alltid bli bättre, så jag hoppas mycket på ett bra Bordtennis–VM här i Halmstad, och kanske till och med någon svensk medalj.

3. Med familjen.

 

150512 Marcus Nilsson poserar fšr ett portrŠtt under en presstrŠff med svenska landslaget i volleyboll den 12 maj 2015 i Lund. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91139

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Marcus Nilsson:

1. Året som gått, framförallt andra halvan, har inneburit en stor förändring för mig personligen, i och med att jag har spenderat nästan hela hösten och vintern i Sverige i motsats till hur mitt liv har sett ut de senaste 15 åren. Jag har trivts förvånansvärt bra med det, så trots debaclet med min klubb i Ryssland så tycker jag att det har varit ett bra år.

2. Jag har inga förväntningar eller planer för nästa år. Jag ser med spänning fram emot det nya året och vad det kommer att innebära för mig. Fortsatt volleybollkarriär eller hemflytt till Sverige? Jag ser roliga och spännande utmaningar med båda alternativen.

3. Jag kommer fira in det nya året tillsammans med min flickvän och några vänner.

 

Johanna Norström, My Djurberg, Tillsammans Foto: Linda LC Berntsson

Foto: Linda LC Berntsson.

My Djurberg:

1. 2017 var ett fabulöst år. Jag och min snygga kille köpte oss ett hus mitt i skogen och flyttade dit. Vi trivs som fiskar i havet.

2. Det blir sista sommaren på kajen the old way, sedan bygger vi om, gör fint och är igång året runt. Känslan ska med och vi är dundertaggade.

3. Med massor av vänner, käk, fyrverkerier, bubblor och kärlek.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BESKEDET: Så allvarligt skadad är gångbron

Förvaltningschefen: "Bekymmersamt läge"

Mattias Olsson

Mattias Olsson

Kl.21:02, 22 januari, 2018

BESKEDET: Så allvarligt skadad är gångbron
Foto: Mattias Olsson / Pressbild.

24Halmstad har vid flera tillfällen skrivit om gångbron över Nissan som brann tidigt den första januari. Den 16 januari gjordes den avgörande undersökningen av bron, och nu har ett besked om brons skador kommit.

– Vi väntar fortfarande på en skriftlig slutrapport av undersökningen, men det vi vet idag är att 61 procent av bron är så allvarligt skadad att den måste bytas ut, säger Anders Thorén, chef på teknik- och fritidsförvaltningen till 24Halmstad.

– Det innebär att 47,5 meter av bron inte går att använda. Att läget var allvarligt visste vi, men kanske inte såhär allvarligt. Detta är något värre än vad vi kalkylerade med. Det är ett bekymmersamt läge, säger Anders Thorén.

Tidigare hade Thorén haft förhoppningen om att bara en tredjedel av bron var så allvarligt skadad att den var tvungen att bytas. Men nu blev beskedet alltså sämre än vad man hoppats på.

Något beslut kommer inte att fattas förrän man har fått den skriftliga slutrapporten, men valen är att antingen byta den skadade delen, eller att byta ut hela bron. Ett inte helt lätt val.

– Där kommer kostnaden att bli en avgörande faktor. Pengarna kommer att få styra vilket beslut det blir. Det borde bli billigare att byta ut den skadade delen, men det är kanske praktiskt enklare att byta ut hela bron. Det är svårt att säga vilket alternativ det blir, säger Thorén.

Thorén har ändå lite positiva besked.

– Betongfundamenten verkar ha klarat sig, vilket är bra. Vi är fortsatt optimistiska och har fortsatt högt tryck i frågan, där varje dag är viktig.

– Vi tittar även på en provisorisk lösning. Det kan bli en provisorisk gångled för att kunna ta sig över. Det är något vi kommer att titta på om slutrapporten visar att bron är i sådant fysiskt skick att det kan vara aktuellt. Men även det är en kostnadsfråga. Blir det för dyrt med något provisoriskt så är det inget alternativ för oss, säger Anders Thorén.

När bron kommer att kunna tas i bruk är fortfarande osäkert.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fräcka kuppen – mot egna varuhuset

Anställda bakom stöldliga - kollegor slog larm.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.19:01, 22 januari, 2018

Fräcka kuppen – mot egna varuhuset
Foto: Arkiv

Det var i juni förra året som varuhuset Gekås i Ullared upptäckte en stöldliga, bland sina egna anställda, det rapporterar Hallands Nyheter. Stölderna gick till på så sätt att anställda hjälpte till att smuggla ut varor ur varuhuset genom att helt enkelt inte slå in dem när de placerades på rullbandet av deras kumpaner.

– Vid något tillfälle handlar det om runt 20 000 kronor. Det är mest troligt att det handlar om liknande värden vid flera tillfällen, säger åklagare Cecilia Bengtsson.

Polisen är förtegen om hur många av varurhuset det rör sig om, men det ska i varje fall handla om fler än två personer.

Stölderna upptäcktes när andra anställda fattade misstankar. Detta då de inblandade personerna inte använde den kassa som var avsedd för varuhusets anställda, då de kunde få personalrabatt där.

– De började ana oråd och slog larm till säkerhetsavdelningen, säger Boris Lennerhov, vd på Gekås Ullared AB, till GT.

Lennerhov ser mycket allvarligt på det inträffade men ser också ljust på att brotten har uppdagats.

– Det är väldigt olustigt, och jättetråkigt när anställda hittar en modell för hur man på ett utstuderat sätt kan stjäla i stor omfattning. Samtidigt är jag glad att det har avslöjats. Det innebär också att alla de andra tusentals anställda blir rentvådda, säger Boris Lennerhov.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bor inte i lägenheten – vägrar ändå flytta

En man i Halmstad ställer till problem för HFAB.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.18:00, 22 januari, 2018

Bor inte i lägenheten – vägrar ändå flytta
Foto: Arkiv

En man i Halmstad vägrar att flytta ut från sin lägenhet i Halmstad, trots att han skulle lämnat den den 31 augusti i år, det rapporterar Hallandsposten.

Mannen fick tillträde till lägenheten i fråga för tre år sedan, men HFAB och mannen har olika uppfattningar om vad som hänt sedan dess. Mannen själv menar att han har bott i lägenheten, men haft inneboende. HFAB å andra sidan menar att han bott i en villa tillsammans med sin sambo, på den adress han är folkbokförd.

Istället ska mannen ha låtit hans dotter, svärson och deras barn bo i lägenheten, något som enligt HFAB bevisas av att de i sin tur varit folkbokförda på adressen sedan tillträdesdatmen. Dessutom är det svärsonen som betalat samtliga hyresavier.

HFAB har inget krav på att man måste vara folkbokförd på den adress man hyr, men säger till HP att man ”uppskattar när folk följer folkbokföringslagen”.

– Under vissa omständigheter finns möjligheter att hyra ut i andra hand. I de fallen följer vi hyreslagens regler. När det görs ett antal andra olovliga lösningar riskerar den ordinarie bostadsmarknaden att undergrävas, säger Ulf Nilsson, kommunikationschef på HFAB.

Ärendet skulle ha tagits upp i hyresnämnden under måndagen i förra veckan, men detta har skjutits upp.

– Det är långa bostadsköer i Halmstad. Därför är det viktigare än någonsin att det är rätta hyresgästerna som bor i bostäderna. Vi gör allt för att i möjligaste mån säkerställa att en olovlig andrahandsmarknad inte pågår, säger Ulf Nilsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SMHI: Så mycket regn väntas i veckan

Så blir veckans väder i Halmstad, enligt den senaste prognosen från SMHI.

Magnus Jansson

Magnus Jansson

Kl.17:01, 22 januari, 2018

SMHI: Så mycket regn väntas i veckan
Foto: Arkiv/Bildbyrån

Upp till 25 millimeter regn kan falla i Halmstad under veckan, enligt den senaste prognosen från SMHI.

Inledningen av veckan ser ut att bjuda på minusgrader under kvällar och nätter, men sedan väntar plusgrader. Samtidigt som mildare luft anländer så kommer också regnet. Tunga regnmoln förväntas dra in framåt tisdag kväll och pågå under stor del av onsdagsdygnet.

Dagstemperaturen beräknas landa på fem-sex plusgrader som mest i en genomgående grå vädervecka.

Foto: Skärmdump/SMHI.se

Foto: Skärmdump/SMHI.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Vägarbete hindrar trafiken på E6

Stängt körfält och sänkt hastighet - då är det färdigt:

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.09:45, 22 januari, 2018

KLART: Vägarbete hindrar trafiken på E6
Foto: Bildbyrån

Ett vägarbete i form av ett kabelarbete kommer att hindra trafiken på E6 mellan trafikplats Getinge och trafikplats Kvibille, i södergående riktning.

Trafikverket bedömer att arbetet har en stor påverkan på trafiken eftersom det innebär att ett körfält på sträckan kommer att vara avstängt och hastigheten nedsatt till 50 kilometer i timmen på det öppna körfältet.

Arbetet kommer att pågå från klockan 10:30 idag, måndag, den 22 januari, till klockan 23:00 onsdag den 31 januari.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng