Snart dags för premiär: ”Folk har ringt ner oss” | Nyheter i Halmstad Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Snart dags för premiär: ”Folk har ringt ner oss”

24Halmstad fick en liten smygtitt och pratstund med ägaren.

Johan Olsson

Kl.19:21, 11 december, 2017

Snart dags för premiär: ”Folk har ringt ner oss”
Foto: Johan Olsson

På lördag är det äntligen dags. Då invigs den nya nöjesanläggingen på Ken’s Gomidda ute på Flygstaden i Halmstad. 24Halmstad fick en liten smygtitt och en pratstund med ägaren, Ken Karlsson.

– Idén att göra detta är inte min från början utan den kommer från dem som jag köpte Gomidda av. När de byggde restaurangen för sju åren var jag intresserad av att ta över den redan då.

– Maten skall vara det som är i centrum. Visst ska det också vara en lokal där man kan träffas, umgås och ha roligt, men det är först och främst en restaurang.

Tanken var först att sätta in tio bowlingbanor. Men då hade vi inte fått plats med någonting annat, ingen restaurang, ingen krog, ingenting. Dessutom hade vi fått flytta toalettpaket och så vidare vilket hade blivit krångligt med rördragning och sånt.

– Sen var vi nere på Boulebar i Malmö och jag blev helsåld, så jag ville först bara ha boule. Men vi kompromissade med hyresvärden som tyckte att vi skulle göra allt. Så det blev fyra bowlingbanor, sex boulebanor och två multisportsanläggningar.

– När vi tog över det här trodde man att man skulle bli som en parkeringsvakt och bara stå och stirra ut, men vi har jättemycket att göra. Det är allt från catering till lunch och kvällsrestaurang med Ved & Kol.

Trots sin bredd menar Ken att den nya restaurangen dock främst kommer att attrahera en viss typ av besökare, på grund av sitt läge.

– Vi kommer inte bli stället du glider inom eftersom vi ligger en bit utanför stan. Men vi riktar in oss mot kompisgäng, familjer och större sällskap.

Gomidda i sin nya skepnad har ännu inte öppnat, men redan nu har man tagit emot bokningar.

– Redan nu fått in en bokning där hela stället ska göras om till en rockabilly-festival, i maj.

Kommer det vara fler sådana event eller är det en engångsföreteelse?
– Vi säger inte nej till någon. Regler och förordningar måste följas. Vi har ju tillstånd för restaurangverksamhet men inte för att ha någon danslokal liksom. Men så länge det görs inom ramen för tillstånden är det bara att köra på. Vi är öppna för alla, lokalerna ska användas och det kommer vi göra.

– Vi vill att folk ska hänga här. Vi har inrett så att ett större sällskap ska kunna ta en bana för kvällen och så är det det man gör. Man kan hänga där och bli serverad mat och dricka, på banorna.

Till helgen, eller närmare bestämt på lördag, är det dags för premiär. Och efterfrågan har varit stor.

– Jag vet inte riktigt hur det ser ut för restaurangen, men vad gäller bowling, boule och multisporten så är det bokat från klockan tolv på lördag.

Hur känns det är en sådan efterfrågan?
– Det har varit ett jäkla drag om det. Det har verkligen varit så att folk ringt ner oss lite.

Restaurangen står i det närmaste klar, men ändå menar Ken att det finns mycket att göra. Menyer ska tryckas, provdukningar göras. Listan kan göras lång.

– Färgen har ju knappt torkat, det är verkligen helt nytt, även som koncept. Tittar man på konkurrenterna O’Learys inne i stan så har de ju ett färdigt koncept redan från början. Jag har varit på restauranger tidigare där det i princip varit en byggarbetsplats bara dagar innan öppning.

På tal om tidigare ställen, berätta mer om dig själv?
– Jag har jobbat med restaurang i hela mitt liv. Vi startade Torntorget, som heter det nu igen. Sedan startade vi även Fisketorget, som heter Tillsammans nu, samt La Playa nere på stranden. Sen de senaste sex-sju åren har jag varit kökschef på Wild West. Sen tog slut där. Jag hade väl lite för stora ambitioner och var för dåligt lyhörd. Jag växte ur det kan man säga, så det vad dags att göra något eget.

Blir det extra pompa och ståt inför öppningen?
– Nja, vi vill inte lova för mycket. Inget att ”nu kan ni komma hit och göra det här och det här och det här”. Börjar saker krångla så blir folk inte nöjda, och det viktigaste är att gästerna är nöjda. Så länge gästerna är nöjda så gör det ingenting om de inte fick bowla den här gången, för det kan de komma tillbaka och göra en annan dag.

Vad är då visionen?
– Att konkurrera ut O’Learys, säger Ken med ett skratt.

 

I galleriet hittar du bilder på den nya restaurangen samt nöjesanläggningen.
Fotograf: Johan Olsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klart: Familjeföretaget öppnar i Halmstad

Företaget öppnar en 1 500 kvadratmeter stor anläggning i Halmstad.

Martin Persson

Kl.20:02, 25 april, 2018

Klart: Familjeföretaget öppnar i Halmstad
Arkivfoto: Johan Olsson

Uthyningsföretaget Stål & Hyr fortsätter att växa i Halland. Nu står det klart att man expanderar och öppnar en ny depå i Halmstad, som väntas stå helt klar i början av 2019. Anläggningen kommer att bli cirka 1 500 kvadratmeter stor.

– Vi är mycket nöjda över att öppna en depå i Halmstad – den enda större staden i Halland där Stål & Hyr hittills inte har haft en depå. Området är en intressant marknad, inte minst tack vare stora planerade byggprojekt, och Stål & Hyr är redan ett starkt varumärke i Halmstad hos kunder som hyr från andra Stål & Hyr-depåer, säger Joacim Johansson, VD och koncernchef för Stål & Hyr Group.

Depån blir företagets sjunde på västkusten. Sedan tidigare finns man i Varberg, Kungsbacka, Sisjön, Ringön och Kungälv. Depån, som blir Stål & Hyrs största, kommer att smygöppna redan i augusti 2018 då man tar hjälp av personal och utrustning från företagets närliggande depåer.

– Närheten till befintliga depåer i Falkenberg och Varberg gör att vi snabbt kommer att kunna erbjuda förbättrad tillgänglighet och samma kompletta sortiment som på övriga depåer, för både befintliga och nya kunder i bland annat Halmstad, Laholm och Båstad, säger Joacim Johansson.

FaktaStål & Hyr, ett familjeföretag i andra generationen grundat 1979, hyr ut maskiner och annan utrustning till främst byggindustrin. Bolaget erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster, bland annat verktyg av olika slag, små och medelstora anläggningsmaskiner, liftar, el- och energiutrustning, ställningar och väderskydd samt bodar för byggarbetsplatser. Bolaget kan även etablera fullständiga byggarbetsplatser åt sina kunder.

Källa: Stål & Hyr.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förändrad hotbild – lokaler byggs om

Efter den ökade hotbilden – räddningstjänstens lokaler byggs om.

Martin Persson

Kl.14:27, 25 april, 2018

Förändrad hotbild – lokaler byggs om
Foto: Linda LC Berntsson

Vid kommunstyrelsens ledningsutskott i tisdags beslutades att räddningstjänstens lokaler på BAS ska byggas om till en kostnad av 600 000 kronor. Anledningen är de senaste årens förändrade hotbild mot Sverige, vilket ställer nya krav på säkerhetsskyddade ledningsplatser.

– Vi lever i ett annat säkerhetspolitiskt läge och därför är det viktigt att denna investering kan genomföras för att garantera säkerheten, säger kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) i ett pressmeddelande.

Bland annat kommer det att byggas ett säkerhetsklassat mötesrum med plåtförstärkta väggar för cirka 25 personer; något som inte finns på BAS sedan tidigare.

Nu kommer ärendet gå vidare till kommunfullmäktige som är sista beslutsinstans.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu har succéappen premiär i Halmstad: ”Det är den stora utmaningen”

Ska bidra till minskat matsvinn bland stadens restauranger.

Mattias Olsson

Kl.19:36, 24 april, 2018

Nu har succéappen premiär i Halmstad: ”Det är den stora utmaningen”
Foto: Mattias Olsson.

Under onsdagen kommer appen ResQ Club att lanseras i Halmstad. Appen jobbar för att minska matsvinn från restauranger, och den växer rejält i Sverige för tillfället. Och nu har möjligheten alltså kommit till Halmstadborna och stadens restauranger att med hjälp av appen minska matsvinnet.

– ResQ Club fungerar på det sättet att när restauranger av någon anledning har mat över, det kan till exempel handla om ett bageri som har bröd över eller en lunchrestaurang som av någon anledning inte sålt slut sin mat. Då står man där med ett svinn som i många fall inte kan återanvändas, säger Anna–Lotta Svensson som driver ResQ Club i Sverige.

– Men då kan man lägga ut hur många luncher som är över via ResQ–appen. Då får köparna(användarna av appen) ett meddelande om att det finns mat att köpa som då är reducerad till ungefär halva priset. Så köpet görs och betalas via appen, där man får ett kvitto och kan då ta med sig det till restaurangen och får då med sig maten i takeawayform.

Anna–Lotta Svensson. Foto: Mattias Olsson.

Anna–Lotta Svensson. Foto: Mattias Olsson.

Appen lanseras alltså i Halmstad under onsdagen?
– Ja, i morgon lanseras appen, och de tio restauranger i Halmstad som vi har dragit igång den här verksamheten med lanseras också i morgon. Då det här drar igång.

Hur känns det att dra igång i Halmstad?
– Det är jättekul att starta upp här. Jag tycker att det är oerhört roligt att starta i lite mellanstora städer, man kommer närmre människorna. Samtidigt så har inte de mellanstora städerna lika många digitala mattjänster som det är i alla storstäder. Så det brukar bli väldigt uppskattat när det kommer en sådan här tjänst.

Anledningen till att man sysslar med detta är för Anna–Lotta självklar.

– Det är för att minska matsvinn. Det är en problematik inom matsvinn och miljöfrågor idag, och det är ett resursslöseri att slänga mat helt enkelt. Och det är det vi vill förhindra, säger Anna–Lotta Svensson.

ResQ Club finns förutom i Sverige, även i Finland, Tyskland och Holland, där Halmstad blir den 33:e staden i ordningen att få ta del av appen.

Hur kom det sig att ni valde att satsa i just Halmstad?
– Vi har fått en del förfrågningar från människor från Halmstad som laddat ner appen som har varit intresserade av att vi ska dra igång. Sedan har det faktiskt varit restauranger som själva har hört av sig och varit intresserade. Det har varit lite i rullning, men vi har aldrig riktigt kommit igång, men nu är det dags.

– Anledningen till att vi väljer att börja med 10 restauranger att det är en bra siffra för att hitta balans mellan antalet användare och antalet restauranger. Så vi brukar köra med det antalet i någon månad innan man tar in nya, för annars finns risken att det kan bli för mycket erbjudanden och för få användare. Så det gäller att hitta en bra balans. Det är den stora utmaningen faktiskt. I takt med att antalet användare ökar så vill vi också ha med fler restauranger.

I dagsläget, alltså redan innan appen lanserats har den laddats ner av mellan 100 – 200 Halmstadbor.

De restauranger som i dagsläget är med i ResQ Club är:

 • AnnaKattis delikatess & catering
 • Bistro Jarlen
 • Restaurang Karl
 • Pers kök
 • Pastariket – Bankgatan
 • Pastariket – Pilefeltsgatan
 • Fika.gallerian
 • Gastro Grön
 • Magasinet på Slottsmöllan.
 • En tionde icke namngiven restaurang.

  Foto: Mattias Olsson.

  Foto: Mattias Olsson.

Gastro Grön tillhör dem som nu finns med i den nya appen.

– Man får göra det man kan för miljön och för folket i staden, att sälja sallad för mindre pengar och att de går åt är jättebra, säger Tintin Kling från Gastro Grön.

Inga tveksamheter om att vara med?
– Vi var på. Det är tråkigt att slänga mat. Jag tror att det blir kanon.

Tintin Kling. Foto: Mattias Olsson.

Tintin Kling. Foto: Mattias Olsson.

Även Anna–Lotta Svensson har stor tilltro till att konceptet kommer att lyckas i Halmstad.

– Det har lyckats bra i de andra städerna, så det kommer att fungera bra i Halmstad också, säger hon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han prisades när nya mötesplatsen invigdes: ”Chockad och lite tagen”

Därför tog han hem priset.

Mattias Olsson

Kl.21:09, 23 april, 2018

Han prisades när nya mötesplatsen invigdes: ”Chockad och lite tagen”
Foto: Mattias Olsson.

Under torsdagen var det hög stämning i Trade Center i Halmstad. Då invigde nämligen HighFive sin nya kreativa mötesplats Huddle Hub.

– Det var fantastiskt. Det var verkligen glädjefyllt och en hyllning till våra fantastiska entreprenörer. Vi firade även High Five day som är ett årligt event som firas internationellt, säger Sandra Johanesson, VD på HighFive, till 24Halmstad.

– Jag tror att vi kan inspirera fler nu och skapa en kultur som står för mod, nytänk och att vara inkluderande. Vem som helst är välkommen att söka in med sin idé, liten som stor, till oss på HighFive, säger Johanesson

Under kvällen delade man också ut pris till Årets Highfivare. Och vinnare blev Mohsen Haj–Bolouri med sitt företag OnDeMove.

– Det kändes helt fantastiskt och lite overkligt, att man fick så mycket uppmärksamhet, så för mig var det helt fantastiskt att få vinna. Det här priset betyder mycket, särskilt i den fas vi är i just nu i företaget. säger Mohsen.

– Vinsten var helt oväntad, så jag blev nästan chockad och lite tagen av stämningen. Jag tappade talförmågan en stund, och det brukar jag inte göra, säger han med ett leende.

Sandra Johanesson och Mohsen Haj Bolouri. Foto: Mattias Olsson.

Sandra Johanesson och Mohsen Haj Bolouri. Foto: Mattias Olsson

För sin vinst så prisas Mohsen och OnDeMove med 20 000 kronor från HighFive och Danske Bank.

Kan du berätta vad ditt företag OnDeMove gör?
– Vi utvecklar hörhjälpmedel, men inte vanliga traditionella, utan vi kommer att sätta standard för branschen. Att kunna hörhjälpmedel som en typ av accessoar, trendiga produkter. Det ska vara någonting man bär med stolthet, någonting som man gärna visar.

Hur mycket betyder priset för den fortsatta satsningen?
– Mycket. I den fas vi är, är varje slant en jättestor gåva. Så det här hjälper oss att komma ett steg närmare vårt mål.

Sandra Johannesson förklarar varför valet föll på just Mohsen Haj–Bolouri och OnDeMove.

– Han vann för att han är en fantastisk entreprenör och har gjort en resa i sitt bolag på den korta tid han har varit här. Och han bidrar massor till miljön här. Priset utgår från våra värderingar och han har check på alla, säger Sandra Johanesson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Succéstart för nya Glasscaféet

Långa köer när det var dags för premiär.

Mattias Olsson

Kl.21:32, 20 april, 2018

Succéstart för nya Glasscaféet
Foto: Mattias Olsson.

Under fredagen öppnade Riccardos glasscafé på Fredsgatan i centrala Halmstad. Det rådde ingen tvekan om att öppningen var populär, då det var långa, långa köer utanför Riccardos vid öppningen.

24Halmstad var på plats och kunde konstatera att alla i kön inte skulle vara bland de 50 första som fick en gratis glasstårta, som utlovats till just de 50 första kunderna.

Det var lång kö när Riccardos öppnade på Fredsgatan.

Det var lång kö när Riccardos öppnade på Fredsgatan. Foto: Mattias Olsson.

Mathilda Åberg och Linnéa Fredriksson tillhörde dem som var långt fram i kön.

– Vi var på plats 11:30, så det var 30 minuter innan de skulle öppna, säger tjejerna till 24Halmstad. 

Mango var tydligen en favorit, och något som både Mathilda och Linnéa hade i sin bägare.

Brukar ni äta på Riccardos i vanliga fall?
– Ja, ibland, säger de båda.

Vad tror ni om det här då, att ha ett glasscafé i centrum?
– Det är jättebra. Verkligen. Det är närma. Och bra att kunna sitta ner också, för det går ju inte göra på den mobila, säger Linnéa.

Då kan det bli fler besök här framöver?
– Absolut.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng