Tuff start för nya initiativet: ”Väldigt dålig uppslutning”

Återstår att se om evenemanget var en engångsföreteelse.

Mattias Olsson

Mattias Olsson

Kl.20:58, 7 december, 2017

Tuff start för nya initiativet: ”Väldigt dålig uppslutning”
Foto: Mattias Olsson

Under onsdagkvällen höll butikerna i Drottning Kristina Passagen öppet till 21 i evenemanget Julklappskväll – för män. Det var första gången man anordnade evenemanget, och man hade nog hoppats på en något större uppslutning.

– Det gick inget vidare, det var väldigt dålig uppslutning tyvärr. Det var tråkigt, säger Wenche Roth från Moods.

När 24Halmstad gick runt bland butikerna i passagen, var det en något dämpad stämning när onsdagskvällen kom på tal.

– Det är kul att det händer saker. Sedan är kanske inte vi på Gastro Grön de som drar mest en sådan kväll. Det kändes inte som att det var så mycket folk som kom. Men det är också svårt för oss att säga. Vi stänger klockan 18 och har inget annat att jämföra med, säger Sylvia Kling på Gastro Grön.

Wenche Roth tyckte ändå att det var värt att prova, och har åtminstone en del av förklaringen klar för sig.

– Vi gjorde ett försök. Vi hade verkligen vädret emot oss. Nu var det regn. Hade det varit snö och julstämning hade det förmodligen sett annorlunda ut. Nu får vi analysera hur vi ska kunna få hit männen. Man kanske får prova med något annat för att locka dem, säger Wenche Roth.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Varsågod, en juldrink på Lucia: ”Lusse Lelle”

Nu är det Lucia och då vill du inte missa den unika drinken ”Lusse Lelle" med saffran och citron.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.17:21, 13 december, 2017

I Lucia-avsnittet av ”Juldrinken” bjuder dryckesentreprenören Sebastian Jofré Armijo en drink som han kallar för ”Lusse Lelle”. En unik drink med bland annat gin, saffransockerlag och citronjuice.

Detta behöver du och så här ska du göra Lusse Lelle:5 cl Nordés Gin (SB 80421)2 cl saffransockerlag3 cl citronjuice1 äggvitaSkaka alla ingredienser utan is.Skaka med isSila upp i glas.

LÄS MER: TV-premiär: Juldrinken: ”Irish Coffee med pepparkaksgrädde”

Se avsnittet i spelaren ovan.

Tack till Bierhuis Uppsala och Colorful Brands.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biorecension: Star Wars: The Last Jedi

Spänningen stiger när den nya Star Wars-trilogin äntligen fortsätter. Men är den så bra som det sägs? Så lyder domen av vår recensent.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.13:31, 13 december, 2017

Biorecension: Star Wars: The Last Jedi
Rey (Daisy Ridley) har lyckats ta sig till master Lukes (Mark Hamill) hemliga boendeplats, planeten Ahch-To, för att be om hjälp. Foto: Pressbild

Rey (Daisy Ridley) har lyckats ta sig till master Lukes (Mark Hamill) hemliga boendeplats, planeten Ahch-To, för att be om hjälp. The First Order har vuxit sig allt starkare och är nära att ta över hela galaxen med sina styrkor. Supreme Leader Snoke drillar sin lärjunge Kylo Ren (Adam Driver) till att på allvar bli den nya ”Vader”. Han måste dock utplåna både Ray och Luke för att kunna bli fulländad.

Prinsessan Leia, motståndsrörelsen ledare, fortsätter tappert att stå emot attackerna. De är dock hårt pressade och efter att hela flygflottan med bombplan slagits ut har motståndsrörelsen inte mycket kvar att sätta emot. Rey måste återvända med ”The Last Jedi” för att ge hopp till de allierade.

Star Wars: The Last Jedi är både regisserad och skriven av Rian Johnson (Looper). Han litar inte riktigt på sin publik, vilket är synd, och använder istället sina karaktärer till bitvis överberättande. Varje hot, riskfylld manöver, komplicerat vapen eller strategiskt beslut ska förmedlas tydligt och med en kantig dialog för att publiken inte ska känna sig utanför eller förvirrad. Jag tycker det hela blir överarbetat och rent av lite larvigt. Dessutom kryllar dialogen av humoristiska repliker som faller platt.

Däremot är filmen stundtals väldigt spännande och snyggt gjord även om vissa animerade scener inte känns helt genomarbetade – fyrkantig grafik som skär sig. Givetvis matas vi med mycket action och den är både bra och medryckande. Den långa filmen tappar tempo i mittenpartierna men takten stegras igen mot slutet. Faktum är att jag trodde filmen var slut vid tre tillfällen. The Last Jedi är som en berg-och-dalbana. Nya saker händer ständigt och flera klimax uppenbarade sig i dragkampen mellan ont och gott.

Flera gamla bekanta dyker upp även denna gången och starkast lyser Carrie Fischer som Leia. Hon omger sig hela tiden med en värme. Luke Skywalkers entré kan nästan ses som motsatsen. Vi får flera förklaringar till varför han hållit sig undan och gör som han gör. Hamilton gör ett starkt avtryck. Givetvis strösslas det med flera referenser från de tidigare filmerna på ett positivt sätt och fansen kommer att bli nöjda.

The Last Jedi är en klassisk andra-film, en upptakt till de grand finale. Låt oss hoppas att J.J. Abrams klarar av trilogiavslutningen då han återvänder i registolen i den sista (?) filmen.

Bäst: Adam Driver och Daisy Ridley – de är grymma.

Sämst: De små ugglorna och Casinosekvensen.

Betyg:

betyg filmtopp

Recensionen är skriven av våra bloggare på Filmtopp.se

FaktaTitel: Star Wars: The Last Jedi
Regi & Manus: Rian Johnson
Med: Daisy Ridley, Adam Driver, Carrie Fischer, Mark Hamill m.fl.
Genre: Action, Sci-fi
Speltid: 2 tim 32 min
Biopremiär: 13/12

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Snart dags för premiär: ”Folk har ringt ner oss”

24Halmstad fick en liten smygtitt och pratstund med ägaren.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.19:21, 11 december, 2017

Snart dags för premiär: ”Folk har ringt ner oss”
Foto: Johan Olsson

På lördag är det äntligen dags. Då invigs den nya nöjesanläggingen på Ken’s Gomidda ute på Flygstaden i Halmstad. 24Halmstad fick en liten smygtitt och en pratstund med ägaren, Ken Karlsson.

– Idén att göra detta är inte min från början utan den kommer från dem som jag köpte Gomidda av. När de byggde restaurangen för sju åren var jag intresserad av att ta över den redan då.

– Maten skall vara det som är i centrum. Visst ska det också vara en lokal där man kan träffas, umgås och ha roligt, men det är först och främst en restaurang.

Tanken var först att sätta in tio bowlingbanor. Men då hade vi inte fått plats med någonting annat, ingen restaurang, ingen krog, ingenting. Dessutom hade vi fått flytta toalettpaket och så vidare vilket hade blivit krångligt med rördragning och sånt.

– Sen var vi nere på Boulebar i Malmö och jag blev helsåld, så jag ville först bara ha boule. Men vi kompromissade med hyresvärden som tyckte att vi skulle göra allt. Så det blev fyra bowlingbanor, sex boulebanor och två multisportsanläggningar.

– När vi tog över det här trodde man att man skulle bli som en parkeringsvakt och bara stå och stirra ut, men vi har jättemycket att göra. Det är allt från catering till lunch och kvällsrestaurang med Ved & Kol.

Trots sin bredd menar Ken att den nya restaurangen dock främst kommer att attrahera en viss typ av besökare, på grund av sitt läge.

– Vi kommer inte bli stället du glider inom eftersom vi ligger en bit utanför stan. Men vi riktar in oss mot kompisgäng, familjer och större sällskap.

Gomidda i sin nya skepnad har ännu inte öppnat, men redan nu har man tagit emot bokningar.

– Redan nu fått in en bokning där hela stället ska göras om till en rockabilly-festival, i maj.

Kommer det vara fler sådana event eller är det en engångsföreteelse?
– Vi säger inte nej till någon. Regler och förordningar måste följas. Vi har ju tillstånd för restaurangverksamhet men inte för att ha någon danslokal liksom. Men så länge det görs inom ramen för tillstånden är det bara att köra på. Vi är öppna för alla, lokalerna ska användas och det kommer vi göra.

– Vi vill att folk ska hänga här. Vi har inrett så att ett större sällskap ska kunna ta en bana för kvällen och så är det det man gör. Man kan hänga där och bli serverad mat och dricka, på banorna.

Till helgen, eller närmare bestämt på lördag, är det dags för premiär. Och efterfrågan har varit stor.

– Jag vet inte riktigt hur det ser ut för restaurangen, men vad gäller bowling, boule och multisporten så är det bokat från klockan tolv på lördag.

Hur känns det är en sådan efterfrågan?
– Det har varit ett jäkla drag om det. Det har verkligen varit så att folk ringt ner oss lite.

Restaurangen står i det närmaste klar, men ändå menar Ken att det finns mycket att göra. Menyer ska tryckas, provdukningar göras. Listan kan göras lång.

– Färgen har ju knappt torkat, det är verkligen helt nytt, även som koncept. Tittar man på konkurrenterna O’Learys inne i stan så har de ju ett färdigt koncept redan från början. Jag har varit på restauranger tidigare där det i princip varit en byggarbetsplats bara dagar innan öppning.

På tal om tidigare ställen, berätta mer om dig själv?
– Jag har jobbat med restaurang i hela mitt liv. Vi startade Torntorget, som heter det nu igen. Sedan startade vi även Fisketorget, som heter Tillsammans nu, samt La Playa nere på stranden. Sen de senaste sex-sju åren har jag varit kökschef på Wild West. Sen tog slut där. Jag hade väl lite för stora ambitioner och var för dåligt lyhörd. Jag växte ur det kan man säga, så det vad dags att göra något eget.

Blir det extra pompa och ståt inför öppningen?
– Nja, vi vill inte lova för mycket. Inget att ”nu kan ni komma hit och göra det här och det här och det här”. Börjar saker krångla så blir folk inte nöjda, och det viktigaste är att gästerna är nöjda. Så länge gästerna är nöjda så gör det ingenting om de inte fick bowla den här gången, för det kan de komma tillbaka och göra en annan dag.

Vad är då visionen?
– Att konkurrera ut O’Learys, säger Ken med ett skratt.

 

I galleriet hittar du bilder på den nya restaurangen samt nöjesanläggningen.
Fotograf: Johan Olsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här är veckans evenemang i Halmstad

Vad ska du göra i veckan?

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.16:08, 11 december, 2017

LISTA: Här är veckans evenemang i Halmstad
Foto: Mattias Olsson

Halmstads evenemangsutbud bjuder som vanligt på en stor variation av diverse konstutställningar.

Dessutom är det ju som bekant Lucia på onsdag vilket gör att det arrangeraras konserter på flera platser runtom i staden.

I faktarutan hittar du veckans samtliga evenemang. Notera dock att vissa av dem kräver förhandsbokning.

FaktaMÅNDAG 11 DECEMBER 2017

Utställning Vanna Bowles, Halmstads konsthall, 10:00 - 18:00

Gammaldags Julmarknad, Elvira Antik, Kungsgatan 22, Halmstad, 14:00 - 18:00

Dödsängel, Kulturhuset, 19:00

Halmstadgruppen, Mjellby Konstmuseum, 12:00 - 17:00

Rodney Smith, Mjellby konstmuseum, 12:00 - 17:00

Julutställning hos Ram-Tajm, Galleri Ram-Tajm10:00 - 12:00 & 13:00 - 17:00

Utställning om HFAB:s 75-åriga historia, Nyhems äldrelägenheter, 10:00 - 16:00

 

TISDAG 12 DECEMBER 2017

Utställning Vanna Bowles, Halmstads konsthall, 10:00 - 18:00

Utställning av en mängd olika konstnärer, Galleri Black & White Art, 13:00 - 17:00

Gammaldags Julmarknad,Elvira Antik, Kungsgatan 22, Halmstad, 14:00 - 18:00

Julutställning hos Ram-Tajm, Galleri Ram-Tajm 10:00 - 12:00 & 13:00 - 17:00

Halmstadgruppen, Mjellby Konstmuseum, 12:00 - 17:00

Konst och Hantverk på Heagård, Heagård, 12:00 - 16:00

Rodney Smith, Mjellby konstmuseum, 12:00 - 17:00

Bilder och brukskonst Textilt hantverk av Yvonne Johansson, Ateljé Hattar & Ramar, 13:00 - 17:00

Luciafirande i S:t Olofs kapell, S:t Olofs kapell i Tylösand, 18:30 - 19:30

Anna-Lottas Jul, Immanuelskyrkan, Halmstad, 19:00 - 20:30

Utställning om HFAB:s 75-åriga historia, Nyhems äldrelägenheter, 10:00 - 16:00

Utställning: Skavande prognoser Veronica Lindahl, Söndrums Bibliotek, 10:00 - 19:00

Julkonsert med Halmstad Symphonic Band & Junior Band, Söndrumskolan, 19:00 - 20:30

 

ONSDAG 13 DECEMBER 2017

Utställning Vanna Bowles, Halmstads konsthall, 10:00 - 18:00

Halmstads Lunchteater: A swingin´ Christmas med Smoke Rings Sisters, Festsalen, Halmstads Teater, 11:30 - 13:00

Egon Schramm genom tiderna i Lilla Galleriet på Galleri70, Galleri70, 12:00 - 17:00

Luciatåg, Hallarna, 12:00 - 12:30

Pernilla Svanström, HAD, Brogatan 48, 12:00 - 18:00

Rariteter, Galleri 70, 12:00 - 17:00

Utställning av en mängd olika konstnärer, Galleri Black & White Art, 13:00 - 17:00

Gammaldags Julmarknad, Elvira Antik, Kungsgatan 22, Halmstad, 14:00 - 18:00

Julutställning hos Ram-Tajm, Galleri Ram-Tajm, 10:00 - 12:00 & 13:00 - 17:00

Julutställning med 8 konstnärer, Galleri Hedvig,  Klammerdammsgatan 22, 11:00 - 17:30

Halmstadgruppen, Mjellby Konstmuseum, 12:00 - 17:00

Konst och Hantverk på Heagård, Heagård, 12:00 - 16:00

Rodney Smith, Mjellby konstmuseum, 12:00 - 17:00

Bilder och brukskonst Textilt hantverk av Yvonne Johansson, Ateljé Hattar & Ramar, 13:00 - 17:00

Alla hjärtans vänner - Luciafirande med citykören, Alla hjärtans hus, 14:00

Konstnärskollektivet HAD, Brogatan 48, 14:00 - 18:00

Luciafirande, Föreningshuset Husknuten, 17:00 - 18:00

Familjens lucia med S:t Nikolai Vocalis och Barnkör, S:t Nikolai kyrka, 18:00 - 19:00

Ljusstöpning - Stöpa ljus i olika former, Stationen i Simlångsdalen, 18:00 - 21:00

Luciakonsert, Snöstorps kyrka, 18:00 - 18:45 & 20:00 - 20:45

Luciakonsert med S:t Nikolai Vocalis och Kulturskolans stråkensemble, S:t Nikolai kyrka, 20:00 - 21:00

Utställning om HFAB:s 75-åriga historia, Nyhems äldrelägenheter, 10:00 - 16:00

Utställning: Skavande prognoser Veronica Lindahl, Söndrums Bibliotek12:00 - 19:00

 

TORSDAG 14 DECEMBER 2017

Utställning Vanna Bowles, Halmstads konsthall, 10:00 - 18:00

Egon Schramm genom tiderna i Lilla Galleriet på Galleri70, Galleri70, 12:00 - 17:00

Pernilla Svanström, HAD, Brogatan 48, 12:00 - 18:00

Rariteter, Galleri 70, 12:00 - 17:00

Utställning av en mängd olika konstnärer, Galleri Black & White Art, 13:00 - 17:00

Gammaldags Julmarknad, Elvira Antik, Kungsgatan 22, Halmstad, 14:00 - 18:00

Duo Jul, Hotel Tylösand, 18:30

Är vi framme snart? Drömmen om Europas förenta stater, Stadsbiblioteket, Hallandsscenen, 18:30 - 19:30

Nattklubb med DJ, Leif's lounge, 22:00 - 02:00

Julutställning hos Ram-Tajm, Galleri Ram-Tajm, 10:00 - 12:00, 13:00 - 17:00

Julutställning med 8 konstnärer, Galleri Hedvig Klammerdammsgatan 22, 11:00 - 17:30

Halmstadgruppen, Mjellby Konstmuseum, 12:00 - 17:00

Konst och Hantverk på Heagård, Heagård, 12:00 - 16:00

Rodney Smith, Mjellby konstmuseum, 12:00 - 17:00

Bilder och brukskonst Textilt hantverk av Yvonne Johansson, Ateljé Hattar & Ramar, 13:00 - 17:00Alla hjärtans vänner - Annies drängar

Alla hjärtans hus, 14:00, Konstnärskollektivet HAD

Brogatan 4814:00 - 18:00, Julkonsert med levande ljus, Cafeterian på Strandgatan 20, 19:00 - 21:00

Utställning om HFAB:s 75-åriga historia, Nyhems äldrelägenheter, 10:00 - 16:00

Utställning: Skavande prognoser Veronica Lindahl, Söndrums Bibliotek, 10:00 - 19:00

 

FREDAG 15 DECEMBER 2017

Utställning Vanna Bowles, Halmstads konsthall, 10:00 - 18:00

Egon Schramm genom tiderna i Lilla Galleriet på Galleri70, Galleri70, 12:00 - 17:00

Pernilla Svanström, HAD, Brogatan 48,12:00 - 18:00

Rariteter, Galleri 70, 12:00 - 17:00

Utställning av en mängd olika konstnärer, Galleri Black & White Art, 13:00 - 17:00

Gammaldags Julmarknad, Elvira Antik, Kungsgatan 22, Halmstad, 14:00 - 18:00

Duo Jul, Hotel Tylösand, 18:30

Julffest med Nicola-la-la, Hotel Tylösand, 18:30 - 22:00

Nattklubb med DJ, Leif's lounge, 22:00 - 02:00

Julutställning hos Ram-TajmGalleri Ram-Tajm10:00 - 12:00 & 13:00 - 16:00

Julutställning med 8 konstnärer, Galleri Hedvig Klammerdammsgatan 22, 11:00 - 17:30

Halmstadgruppen, Mjellby Konstmuseum, 12:00 - 17:00

Rodney Smith, Mjellby konstmuseum, 12:00 - 17:00

Bilder och brukskonst Textilt hantverk av Yvonne Johansson

Ateljé Hattar & Ramar13:00 - 17:00

Konst och Hantverk på Heagård, Heagård, 13:00 - 16:00

Alla Hjärtans Vänner, Annies Drängar underhåller, Alla Hjärtans Hus, 14:00 - 15:00

Konstnärskollektivet HAD, Brogatan 48, 14:00 - 18:00

Utställning om HFAB:s 75-åriga historia, Nyhems äldrelägenheter, 10:00 - 16:00

Utställning: Skavande prognoser Veronica Lindahl, Söndrums Bibliotek, 10:00 - 16:00

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV–stjärnorna kommer till Halmstad

Kör dubbla föreställningar:

Mattias Olsson

Mattias Olsson

Kl.09:33, 11 december, 2017

TV–stjärnorna kommer till Halmstad
Foto: Johan Olsson

Det är magikerna Brynolf&Ljung som kommer till Halmstad, för dubbla föreställningar på Halmstads Teater.

145c7e987e44c47e5c8a0133a9c14175-e1512730097240-1024x476
Foto: Pressbild.

Brynolf & Ljung, kända från tv med programmet ”Brynolf & Ljung – Street Magic” i TV4, kommer att uppträda med sin nya show Cirkeln. Det är en uppföljare till den tidigare turnén Hokus Pokus Motherf*ckers!

I ett pressmeddelande beskrivs showen på följande sätt: ”Med hjälp av fingerfärdighet, psykologi och suggestion suddas gränsen ut för vad som är möjligt och vad som egentligen borde vara omöjligt”.

Det är fortfarande ett bra tag tills magikerna kommer till Halmstad. Det är den 1 december 2018, som duon uppträder två gånger under samma dag på Halmstads teater.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng