Halmstadprofilen utmanas av legendaren – och Ola–Conny

Tuffa utmaningen för Ola–Conny:

Mattias Olsson

Kl.13:06, 24 november, 2017

Halmstadprofilen utmanas av legendaren – och Ola–Conny
Foto: Gaisjonke/ Frankie Foughantin Wikimedia Commons

Det är Jörgen Persson och Jan–Ove Waldner som kommer till Gekås varuhus under söndagen. Där kommer de att spela mot varandra, samt utmanas av publiken och Ola–Conny från Gekås. Detta som en del i lanseringen av det kommande lag–VM i bordtennis, som kommer att spelas i Halmstad nästa år.

– Jag har inte varit på Gekås på länge, så det ska bli roligt. Extra kul blir det att man kommer att ha med sig J–O också, säger Jörgen Persson till 24Halmstad.

befunky-jo
Foto: Erik Simander och Joel Marklund / Bildbyrån

– Hoppas vi får lite plats så vi kan bjuda på lite ballongplockar, det brukar vara uppskattat av publiken. En rolig detalj är att man kommer så nära publiken. Sedan känns det bra att kunna göra något extra för att locka folk till VM nu när vi har det i Halmstad, säger Jörgen Persson.

Ni kommer att utmanas av Ola–Conny. Vad tror du om det motståndet?
– Jag har inte direkt koll på honom. Men det är säkert lämpligt motstånd för både mig och J–O. Sedan kommer vi att utmanas av publiken också.

Det är inte så att detta är starten på en comeback till VM?
– Ha ha ha. Jag tror vi behöver lite mer träning då. Vi kan båda fortfarande spela, men det finns ingen tanke på någon comeback, säger Jörgen Persson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så vanligt är det med sextrakasserier

Detta visar siffrorna i Halmstads kommuns medarbetarundersökning.

Jesper Norell

Kl.10:36, 21 mars, 2018

Så vanligt är det med sextrakasserier
Foto: Arkiv

Halmstads kommun har förbättrat sina resultat på flera områden, enligt den senaste medarbetarundersökningen som genomfördes i februari.

– Det här är en viktig undersökning som vi tar till oss på allvar, med utgångspunkt i hur vi kan bli bättre, säger Henry Bengtsson, kommunchef, i ett pressmeddelande.

Resultatet visar att Halmstad generellt ligger betydligt högre i jämförelse med andra kommuner och organisationer i offentlig sektor. Bland de positiva resultaten ska det märkas att de anställda känner sig trygga på jobbet och upplever arbetsglädje.

– Det visar att vi är en väl fungerande kommun och att Halmstad står sig bra i konkurrensen jämfört med andra kommuner, säger Henry Bengtsson.

En fråga som tagit större plats i årets mätning är om man upplevt någon form av kränkning på arbetet. Nio procent svarade ja. Det ska ha förekommit sexuella trakasserier för mindre än en procent av de anställda, men det ska ändå omfatta omkring 50 individer.

– I de fall det förekommit trakasserier har vi hanterat situationen aktivt med utredning och åtgärder, säger Stefan Almér, HR-chef.

Enligt Stefan Almér så är det noll tolerans för kränkningar på arbetsplatsen. Kommunens mål är att det inte ska förekomma något dylikt över huvud taget.

– Ingen ska behöva tveka det minsta när det gäller att tala öppet och berätta om det inträffar, säger Stefan Almér.

I samband med resultatet ska Halmstads kommun nyligen ha tagit fram nya rutiner gällande kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier. En utbildningsinsats för samtliga chefer i organisationen pågår även under året.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kritikerrosad humorföreställning kommer till Halmstad

Med föreställningen "Man på prov" intar komikern Figarosalen.

Mia Martelleur

Kl.08:35, 21 mars, 2018

Kritikerrosad humorföreställning kommer till Halmstad
Foto: Pressbild.

Den kritikerrosade humorföreställningen ”Man på prov” kommer till Halmstad i höst. Under våren har komikern Tobias Persson varit ute på turné med sin föreställning om föräldraskap – ur en pappas perspektiv.

Föreställningen blandar allvar och skämt och är en djupt personbil berättelse om längtan efter barn. Den beskrivs som en befriande och bitvis svart humor.

I fyra års tid levererade jag provrör på dagtid och stand up comedy på kvällstid. Utöver det stod jag i adoptionskö, gick föräldrar-utbildning, gjorde ”värderingsövningar” från helvetet och försökte hålla äktenskapet vid liv, säger Tobias Persson.

”Underbar tragikomisk förställning av allra bästa slag. Som lockar till skratt hela tiden. Texten är inte bara skriven med perfekt känsla för de smådetaljerna. Den är dessutom suveränt framförd”, skriver till exempel Aftonbladet som ger föreställningen 4/5.

På grund av den positiva kritiken är det nu i höst dags för en ny turné och Ystad står på kartan. Den 18 oktober intar komikern Tobias Persson scenen i Figarosalen.

Tobias Persson Foto: Pressbild

FaktaHöstens turné av ”Man på prov: 

 • Torsdag 4 oktober – Växjö, Teatern

 • Fredag 5 oktober – Kalmar, Teatern

 • Lördag 6 oktober – Stockholm, Maximteatern

 • Torsdag 18 oktober – Halmstad, Figarosalen

 • Fredag 19 oktober – Uddevalla, Östrabo

 • Lördag 20 oktober – Borås, Saga

 • Fredag 26 oktober – Falkenberg, FH

 • Lördag 27 oktober – Karlstad, Scala

 • Torsdag 1 november – Varberg, Teatern

 • Fredag 2 november – Ystad, Teatern

 • Lördag 3 november – Stockholm, Maximteatern

 • Fredag 30 november – Linköping, Forum

 • Lördag 1 december – Uppsala, Reginateatern

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rockar sockorna för lika värde: ”Tillsammans kan vi förändra”

I dag, den 21 mars, är det den Internationella Downs Syndromdagen. Då hyllar Svenska Downföreningen och allmänheten det faktum att vi alla är olika med Rocka sockorna.

Mia Martelleur

Kl.06:58, 21 mars, 2018

Rockar sockorna för lika värde: ”Tillsammans kan vi förändra”
Foto: Pressbild, Svenska Downföreningen

Den 21 mars är det världsdagen för Downs Syndrom och de senaste fyra åren har kampanjen Rocka Sockorna fått svenska folket att uppmärksamma dagen.

Kampanjen syftar till att slå ett slag för människors lika värde och rättigheter, genom att bära olika strumpor på fötterna. Handlingen ska visa på en öppenhet mot människors likheter och olikheter.

”Tillsammans kan vi förändra människors attityd och se till att alla är välkomna i vårt samhälle”, skriver Svenska Downföreningen om Rocka Sockorna.

Det var 2014 som Svenska Downföreningen skapade kampanjen men först året efter fick det riktigt genomslag. På frågan varför det är just den 21 mars som vi ska uppmärksamma Downs Syndrom svarar föreningen att det beror på att personer med Downs syndrom har tre exemplar av kromosom nummer 21.

Varför människor som vill visa sitt stöd ska rocka just sina sockor skriver föreningen är för att kromosomer ser ut som små kryss, precis som sockor som paras ihop med hälarna mot varandra. Att rocka sockorna innebär därför enligt föreningen att vi rockar våra kromosomer.

”Med kraft och glädje lyfter vi fram våra unika förutsättningar, för att ge samhället en chans att se och stötta utvecklingen av alla människors fulla potential”, skriver föreningen.

Rocka Sockorna Foto: Pressbild, Svenska Downföreningen

Foto: Pressbild, Svenska Downföreningen

 

Fakta
 • Sedan 2006 har Internationella Downs syndromdagen firats.

 • Initiativet med att ”rocka sockorna” kommer urpsrungligen från USA. Men initierades i Sverige 2014.

 • Idén med Rocka Sockorna är att hylla det faktum att vi människor är olika.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flicka fick överdos av sjukhuset: ”Rädd och jätteledsen”

Flickans mamma: "Jag fick en chock. Min dotter frågar hela tiden om hon kommer att dö"

Martin Persson

Kl.21:00, 20 mars, 2018

Flicka fick överdos av sjukhuset: ”Rädd och jätteledsen”
Arkivfoto: 24Halmstad/Pixabay

En 13-årig flicka skulle ha fått 0,4 milliliter av ett blodförtunnande läkemedel – i stället fick hon hela 4 milliliter, tio gånger för hög dos. Flickans mamma anmälde händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, – som nu riktar skarp kritik mot vården på Hallands sjukhus i Halmstad.

IVO skriver i sitt beslut att hälso- och sjukvårdspersonalen inte uppfyllt flera krav, och att patienten inte fått en sakkunnig vård. I utredningen har det framkommit att den felaktiga injektionen var en kedja av händelser.

Den första läkaren skrev in fel dos i läkemedelsmodulen, en sjuksköterska noterade inte felet, läkemedelslistan gicks inte igenom vid ronden och det i sin tur ledde till att läkemedelsordinationen inte blev signerad av ordinarie läkare – och slutligen uppmärksammade inte nästa sjuksköterska felet, och gav därför flickan för hög dos av blodförtunnande medicin efter en operation

Flickans mamma, som anmälde händelsen till IVO, berättar om paniken som uppstod när de upptäckte misstaget.

”Jag fick en chock när jag förstod att hon precis givit min dotter tio gånger så hög dos!! Jag frågade henne hur hon som sjuksköterska kunde ge 4 milliliter… Det ger man aldrig!!!”, skriver hon i anmälan och fortsätter:

”Min dotter är rädd och gråter och är jätteledsen. Hon frågar hela tiden om hon kommer att dö, vad som kan hända och så vidare. Hon har dödsångest och får panik.”

IVO:s utredning har visat att trots att flickan exponerades för en ökad blödningsrisk, så var blödningsrisken låg. Hallands sjukhuset rekommenderas att se över sina rutiner.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hotfull man gripen – försökte ta sig in i bostad

En man greps på tisdagseftermiddagen efter att ha hotat ett par i deras hem.

Michaela Ekström

Kl.20:51, 20 mars, 2018

Hotfull man gripen – försökte ta sig in i bostad
Foto: Mattias Nilsson

Ett par boendes i en ort strax utanför centrala Halmstad fick under tisdags ovälkommet besök av en hotfull man.

– De vet vem han är. Han ska ha bankat och slagit på dörren och försökt ta sig in, säger Stefan Gustafsson vid polisens ledningscentral väst.

Mannen ska ha gått från bostaden och paret ringde då polis som kunde gripa honom kort där efter. Mannen, som är född -90, är nu gripen misstänkt för olaga hot. Enligt polisanmälan ska han ha hotat paret vid flera tillfällen tidigare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng