Halmstad höll undan och vann

KRIF krigade för en kvittering men kom aldrig ikapp.

Sebastian Ahokas

Sebastian Ahokas

Kl.22:39, 17 november, 2017

Halmstad höll undan och vann
Foto: Arkiv

Matchen mellan Halmstad Hammers och KRIF såg länge ut att bli en jämn tillställning. Efter första perioden var matchen fortfarande mållös.

I början av andra perioden fick KRIF en man utvisad efter att Erik Santesson fått två minuter för Goaltender interference. Hemmalaget förvaltade sitt powerplay väl och kunde ta ledningen redan efter sju sekunder in på utvisningen. Målet stod Björn Hjärpe för efter en assist från Alfred Andersson.

Åtta minuter senare kunde Halmstad utöka sin ledning till 2-0. Vid målet hade KRIF två man utvisade. En av många utvisningar för Krif.

– Vi åkte på en resa i tre timmar  och fick träna boxplay, sade en besviken Per Ljusteräng, tränare i KRIF efter matchen.

Strax efter sin utökade ledning fick hemmalaget se gästerna göra sitt första mål i boxplay genom Karl Olofsson. 

– Våra boxplayspelare gjorde det bra. Lite för mycket boxplay, men vi gjorde bra, säger Per Ljusteräng

Men någon kvittering blev det inte. Istället fick Halmstad åter en tvåmålsledning strax efter Krifs reducering. 3-1 till Halmstad genom Jesper Johansson. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Under matchens avslutande period krigade Krif för att få till en reducering. Det lyckades man med redan efter åtta minuter. Men närmare än så lyckades gästerna inte komma, utan Halmstad lyckades försvara sin ledning matchen ut.

I slutet av tredje perioden fick Krifs Albin Storm matchstraff efter en tackling som tränare Per Ljusteräng är mycket tveksam till.

– Vi får matchstraff när vi har pucken. Det är bröst mot bröst och deras spelare faller. Domaren söker utvisningar och ville stå som huvudroll, säger Ljusteräng och fortsätter.

– Svårt att veta vad man ska göra. Vi fick inte spela så mycket. Han som skötte matchen var inte på tå. Tråkigt men så var det.

Förlusten innebär att Halmstad är det andra laget i Hockeyettan (Nybro det andra laget) som lyckats så Krif.

Krif fortsatt i toppen av tabellen.

Fakta
Halmstad HF – KRIF Hockey 3-2 (0-0, 3-1, 0-1)

Halmstad HF:  Jesper Johansson, Erik Borg, Björn Hjärpe

KRIF Hockey: Karl Olofsson, Alexander Lunsjö.

Skott: 40-37

Utvisningsminuter: 6 min - 43 min

Publik: 426

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nobbade Toronto för Allsvenskan: ”Kan inte ångra det”

Som 16-åring fick Niklas Bunnstedt chansen att flytta till Kanada för att spela hockey. Han blev kvar i Halmstad och hoppas nu kunna hjälpa laget att nå tillbaka till gamla höjder.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.15:56, 10 december, 2017

Nobbade Toronto för Allsvenskan: ”Kan inte ångra det”
Foto: Johan Olsson

Efter en tveksam start på säsongen har Halmstad Hammers börjat få upp farten i serien. Med tre matcher kvar på grundserien har man en matematisk chans att nå den eftertraktade Allettan. 24Halmstad har träffat Hammersforwarden Niklas Bunnstedt för att snacka om säsongen, Hammers och karriären.

– Målet är ju Allettan såklart, det måste det vara. Hade väl kunnat önska en bättre start. Vi har gjort många bra matcher nu på slutet men det är de första 5-6 matcherna som vi måste vara med. Hade vi inte tappat så många poäng där hade vi nog kunnat nå en Allettanplats. Nu måste vi vinna våra resterande tre matcher samtidigt som två andra lag förlorar sina. Chansen är ju minimal men vi måste ju gå för det.

Men siktar du trots allt högre i karriären?
– Det är klart man alltid vill uppåt. Sen så måste man ju inse sina begränsningar. När man är lite äldre som jag är nu så kanske man måste inse var gränsen går. Jag kommer ju alltid att göra mitt bästa, men det är ett stort steg upp till Allsvenskan.

Niklas har ett förflutet i flera klubbar i divisionerna strax under SHL, bland annat de nuvarande ligakonkurrenterna Grästorp och HC Dalen. Dessutom har han hunnit med fem säsonger i USA, i collegelaget Lindenwood Lions.

– Jag fick chansen redan när jag var 16 att åka över till Kanada och Toronto och gå i gymnasiet där. Men jag kände att jag var lite för ung, och i samma veva fick blev jag också uppflyttad till A-laget här i Halmstad och fick chansen att spela i Allsvenskan, så jag valde att stanna.

Därefter gick Hammers som bekant i konkurs vilket gjorde att Niklas hamnade i lag som Södertälje och Rögle. Efter gymnasiet kom dock chansen igen.

– Då kände jag att jag var tvungen att ta chansen annars får jag den aldrig igen. Sedan gick det väldigt fort.

Ångrar du att du inte åkte över redan när du var 16?
– Nej, jag fick ju chansen igen. Men jag kan inte ångra det. Jag tror fortfarande att jag var för ung. Jag var inte riktigt där mentalt kan man säga. Det var ju samtidigt som Hammers gick upp i Allsvenskan också så beslutet blev mycket enklare då.

Hade du stannat även om Hammers inte gått upp?
– Ja det hade jag nog gjort ändå, jag tror inte jag var mogen nog för att åka över. Jag är glad över valen jag gjort.

Till slut fick Niklas ändå som sagt sin chans att få spela hockey i Nordamerika. Där fick han bland annat vara med om att sätta ett nytt rekord för antalet vunna matcher i följd – hela 26 stycken.

Vad är den största skillnaden mellan Allsvenskan och Collegehockeyn?
– Spelarna är överlag skickligare i Allsvenskan. I USA är det såklart mindre rink och det är mer fysiskt spel. Visst finns det individuellt skickliga spelare som gör poängen i Collegehockeyn men när du kommer neråt tredjekedjan är spelarna mer och mer tillför att gå in och ta kampen och röra upp känslor. Men toppspelarna håller väldigt väldigt hög klass.

Det var dock inte bara tiden på isen som har skapat fina minnen hos Niklas. Hela collegeupplevelsen har gett honom vänner från världen över.

– Det var lite svårt med engelskan i början, men nu är det inga problem. Men det var fantastiskt roligt, precis som man ser på film, fast inte lika skruvat. Sen var det väldigt mycket utländska studenter på den skolan så man har ju fått vänner nu från hela världen. Det är kanske inte så att man snackar med dem varje dag, men ändå rätt ofta över sociala medier och så.

Efter en rad provträningar med farmarlag styrde Niklas dock kosan hemåt igen och kamperar nu åter i Halmstad och Halmstad Arena. Det fysiska spelet från USA har han dock försökt att plocka med sig.

– Jag tror att det passar mig rätt bra, men nu har jag haft lite problem med ryggen den här säsongen, så vissa matcher gör det nästan mer ont att tackla än att bli tacklad. Men förhoppningsvis kan det bli bättre till nästa säsong om jag får en bra försäsong. Jag måste ta hand om kroppen för jag vill ju fortsätta att spela hockey i ett par år till.

Blir du kvar i Halmstad resten av karriären?
– Man kan ju säga som så att jag kommer inte lämna för något annat lag i ettan i varje fall, sen får man ju se. Men nu har jag både sambo och sen barn på väg i januari så man måste tänka på den biten också.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tåget till Allettan försvann när Hammers förlorade

Trots en stark upphämtning till 3-3 förlorade Halmstad på övertid mot Nybro Vikings under fredagskvällen. I och med det försvann även chansen till spel i Allettan.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.22:49, 8 december, 2017

Tåget till Allettan försvann när Hammers förlorade
Foto: Faton Pasho

Halmstad Hammers förutsättning inför bortamatchen mot Nybro Vikings var glasklar. Vinst borta mot smålänningarna krävdes för att ha någon som helst chans att nå den eftertraktade Allettan.

Det började dock som i hemmamötet mot Nybro Vikings. Redan efter tre minuters spel lyckades hemmalagets Kim Runermark överlista Jacob Crespin i Halmstadsmålet och 1-0 till Nybro

Nybro Vikings dominerade den första perioden stort men efter en indianare av hemmalagets Robin Wengdahl kunde Gustaf Berling turligt nog skjuta pucken över Hugo Fagerblom i mål och kvittera till 1-1.

Just powerplay var hemmalagets signum under fredagskvällen. 2-1 kom efter att finländaren Samuli Kivimäki laddat bössan och skjutit in pucken bakom Crespin i mål, 49 sekunder in i den andra perioden.

Drygt nio minuter senare friställdes Fabian Ilestedt i slottet. Forwarden överlistade Halmstad-målvakten och la pucken snyggt till höger om Jacob Crespin i mål. Sedan tog det stopp.

Halmstad reducerade i slutet av andra perioden genom snyggt passningsspel där Martin Pärna var sist på pucken och Erik Åhlén kvitterade i mitten på tredje perioden till 3-3.

I slutet på tredje perioden fick Nybro Vikings chansen att avgöra matchen i ordinarie tid när domare André Hiljanen hittade en utvisning hos gästerna men hemmalaget kunde inte knyta ihop säcken. Istället kom avgörandet i förlängningen.

Exakt en minut in i förlängningen kunde Fabian Ilestedt snyggt lägga in pucken mellan benen på Crespin och skjuta upp Vikings till en andraplats i tabellen och grusa Halmstads chanser till en plats i Allettan.

– Det är självklart surt. Vi förlorar här ikväll. Vi har en tråkig situation i slutet av tredje perioden, det blir lite tillfälligheter. Jag tycker vi har lite möjligheter i tredje perioden samtidigt som jag sa till grabbarna att det var jättestarkt att hämta upp ett 3-1 underläge, säger Erik Borg och fortsätter.

– Visst matchen hade betytt någonting om vi hade tagit tre poäng här ikväll och alla resultat studsat vår väg men att komma hit en fredagkväll och hämta hem tre poäng mot Nybro är svårt. Det är ändå starkt av oss att plocka en poäng.

Hur uppfattar du situationen i slutet av tredje när Hiljanen plockar en utvisning på er efter time-outen?

– Det är svårt att säga. Domarna är ense om vilka som ska vara på isen och förmedlar inte det till oss tycker jag. Det är svårt med icing, byten och puckar hit och dit så det blir tråkigt att en sådan situation avgör.

Ni hämtade upp 3-0 underläge på hemmaplan mot just Vikings och stod för en liknande insats här. Vad beror det på?

– Det tyder på en styrka. Sist vann vi, nu vann dem med lite tillfälligheter. Sist hämtade vi in 3-0 och nu 3-1 mot ett bra lag. Nybro har kapacitet att gå långt i vinter och vår så det är absolut något som vi ska ta med oss och bygga vidare på.

Tåget till Allettan försvann i och med övertidsförlusten. Hur tar ni er vidare efter det här?

– Självklart är det tråkigt. Vi hade förhoppningar att kunna lösa det speciellt senast mot Kristianstad. Vi har varit uträknade från start och lär vara det fortfarande men först ska vi plocka in så många poäng till fortsättningsserien och sedan ska vi gå för en playoffplats, avslutar Borg

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LIVE: Nybro Vikings – Halmstad Hammers

Här kan du följa Hammers ödesmatch.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.17:55, 8 december, 2017

LIVE: Nybro Vikings – Halmstad Hammers
Foto: Arkiv

Halmstad Hammers reser under fredagen till Nybro för att spela en mycket viktig match. Skall man ha någon som helst chans att nå den eftertraktade Allettan är man piskade att vinna sina resterande tre matcher samtidigt som övriga resultat går ens väg.

Ikväll ställs man mot i princip hårdast möjliga motstånd i form av topplaget Nybro Vikings. Rapportering från matchen kan du följa här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hammers studsade tillbaka – ”Viktigt för hela laget”

Tar emot serieledaren på fredag.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.16:16, 16 november, 2017

Hammers studsade tillbaka – ”Viktigt för hela laget”
Foto: Johan Olsson

Efter 1-3 förlusten hemma mot HC Dalen lyckades Halmstad Hammers under onsdagen besegra Tyringe på bortaplan, med 2-0 efter mål av Carl Ernstig och Martin Pärna. Inte nog med det fick målvakten Adam Ohre hålla nollan för första gången i Hammerströjan. 24Halmstad fick en pratstund med en nöjd Hammerstränare i Fredrik ”Freddan” Johansson.

Skönt att studsa tillbaka med en vinst?
– Det är alltid gött att vinna, och främst även sättet vi gör det på. Adam Ohre var bra igår, det är viktigt att han får stänga igen en match. Det är dessutom viktigt för hela laget. Det handlar om att göra jobbet. Vi är fantastiskt bra i första perioden. Sen går det lite sämre i andra på grund av mycket utvisningar. I tredje perioden kontrollerar vi det bra tycker jag.

Hur går dina tankar inför nästa match?
Kallinge hemma, vilket för dagen är seriens bästa lag. De har ångat på hela hösten och gjort det bra. När vi mötte dem borta höll vi dem stången i två perioder men tappar i tredje. Viktigt att vi har disciplin i det vi gör i tre gånger tjugo imorgon. Det är också viktigt att vi inte bjuder på något imorgon, och är noggranna i allt vi gör.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ytterligare en allsvensk spelare till Hammers

Hammers fortsätter att stärka truppen.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.10:30, 6 november, 2017

Ytterligare en allsvensk spelare till Hammers
Alfred Andersson, andra från vänster, i kamp med Leksands Jesper Ollas. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Halmstad Hammers utökar samarbetet med allsvenska Troja/Ljungby. Sedan tidigare har man backen Carl Ernstig inlånad och under lördagen offentliggjordes det även att man lånar in den tjugoårige centern Alfred Andersson.

– Ett bra läge för killarna att samla matchminuter. Just nu har de ingen ordinarie tröja och i den åldern är matcher prio ett, det är därför vi gör detta. Med en sådan licens kan de ju vandra fritt fram och tillbaka på dagen så ingen av dem blir låsta på något sätt.[…] En treparts ”win-win” som både klubbar och spelare vinner på, säger Troja/Ljungbys tränare Pelle Svensson till klubbens hemsida.

Andersson debuterade i Hammerströjan i söndagens övertidsseger borta mot Tranås.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng