Här är Halmstads billigaste hus | Nyheter i Halmstad Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Här är Halmstads billigaste hus

Vet du någon som söker en billig bostad?

Johan Olsson

Kl.20:54, 13 november, 2017

Här är Halmstads billigaste hus
Foto: Aldstens Fastighetsförmedling

I en tid då bostadspriser skenar kanske det känns betryggande att det finns alternativ, även för den som inte vill ta lån på miljonbelopp.

Just ett sådant alternativ hittas i Simlångsdalen, närmare bestämt på Hule Höjden 644 och Hule Höjden 645.

LÄS MER: Här är Halmstads billigaste hus

Dessa vinterbonade fritidshus kan bli dina för ett utropspris på endast 596 000 kronor för båda fastigheterna.

Från Hemnet: Underbart högt läge med utsikt vid Simlångsdalen. Två fastigheter. Hus 2 rum och kök.Boarea 55 kvm.Stor 40 kvm grill och solterrass. Förrådsbyggnad. Säljaren har fått förhandsbesked att fastigheten kan bebyggas med åretrunthus, 8 rum + 2 badrum + 2 kök rum. Boarea är ca 200 kvm.

I galleriet kan du se bilder på fastigheten och ritningen på det nya huset.
Foto: Aldstens Fastighetsförmedling

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sponsrat inlägg

Mäklarens råd: ”Det är rätt läge att sälja nu”

Det är högt tryck på objekten som läggs ut till försäljning i Halmstad.

Filip Beijer

Kl.19:26, 23 maj, 2018

Mäklarens råd: ”Det är rätt läge att sälja nu”
Foto: Arkiv

Vi går mot en sommar med ett stabilt läge på bostadsmarknaden i Halmstad. Prisutvecklingen ligger på + 2,2 procent när det gäller bostadsrätter i kommunen, vilket är en bättre utveckling än genomsnittet i landet.

– Marknaden i Halmstad känns fortsatt bra men lite svårbedömd. Vi upplever fortfarande att det är säljarens marknad och de bostäder som läggs ut säljs överlag väldigt fort, säger Tomas Nilsson, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

De positiva siffrorna har flera anledningar.

– I Halmstad har vi tre faktorer som sticker ut. Vi har bostadsbrist och nyproduktionen håller inte samma takt. Vi har även en stadig befolkningsökning och snittpriser som gör att vi inte blivit lika påverkade av det senaste amorteringskravet., säger Tomas Nilsson.

Överlag upplever man en intensiv period under våren, som historiskt sätt är en blomstrande period även på bostadsmarknaden.

För den som bor i Halmstad och går i säljtankar. Vilket är rådet?

– Det är rätt läge att sälja nu. Eftersom det är sådant tryck på de objekt som läggs ut så är det bra att man kontaktar oss som mäklare och förbereder sin försäljning så att man är redo när man hittar sitt nya boende. Vi erbjuder en specifik tjänst för detta som heter Försprång.

Men förutom att vara väl förberedd och redo när man går ut i försäljning är det viktigt med trygghet och bra relationer.

– Vi ser att vikten av trygghet och bra relationer blir tydligare och tydligare. Som kvitto på detta har vi att vi som mäklarfirma har Sveriges nöjdaste kunder och är Sveriges snabbast växande firma, säger Tomas Nilsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

App ska få unga att börja jobba hos grannen

"Många hushåll kämpar för att få tiden att räcka till och samtidigt finns det duktiga ungdomar precis över gatan".

Matilda Larsson

Kl.15:26, 23 maj, 2018

App ska få unga att börja jobba hos grannen
Jacob Rudbäck, grundare och vd på Yepstr. Foto: Yepstr.

I en studie med över 200 HR-chefer så säger åtta av tio att svenska ungdomar är tillräckligt utbildade men helt saknar arbetslivserfarenhet.

Frågar man istället ungdomarna så säger nio av tio att det är avsaknaden av arbetslivserfarenhet som gör att de inte får något jobb.

Enligt Sveriges kommuner och landsting tredubblas chanserna till ett arbete efter gymnasiet om personen har haft ett extrajobb under studietiden. Samtidigt har antalet unga som extrajobbar vid sidan av studierna halverats under det senaste decenniet.

Nu vill man på ett nytt sätt hitta unga mellan 15-21 år som vill jobba.

Yepstr, en app-baserad tjänst som tidigare testats i Stockholm, lanseras i hela Sverige i dag, den 20 maj 2018, och kopplar ihop arbetssugna ungdomar med privatpersoner som behöver enklare sysslor utförda.

Uppgifterna varierar, från gräsklippning till barnvakt, läxhjälp eller biltvätt, enligt företaget.

– Många hushåll kämpar för att få tiden att räcka till och samtidigt finns det duktiga ungdomar precis över gatan som vill jobba. Vi gör det tryggt och enkelt för dem att träffas, säger Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Dyraste bostäderna i Halland

Fastigheter i Halmstad har högst pris just nu.

Viktoria Andersson

Kl.06:54, 23 maj, 2018

LISTA: Dyraste bostäderna i Halland

1) Perstorp 394, Halmstad: 133 500 000 kronor (Foto: Skånegårdar/Hemnet)

Foto: Skånegårdar/Hemnet

Foto: Skånegårdar/Hemnet

”Äggproduktionsanläggning om 200 000 hönsplatser i rationella byggnader med bra logistik.” Läs mer om fastigheten här!

2) Margretebergs Egendom, Halmstad: 70 000 000 kronor (Foto: Skånegårdar/Hemnet)

Foto: Skånegårdar/Hemnet

Foto: Skånegårdar/Hemnet

”Representativt boende i Corps de logi från 1809 med tillhörande stenlängor och loge med tork.” Läs mer om fastigheten här!

3) Strandkullen 5, Kungsbacka: 20 000 000 kronor (Foto: Skeppsholmen/Hemnet)

Foto: Skeppsholmen/Hemnet

Foto: Skeppsholmen/Hemnet

”Detta är ett av få områden mot Kungsbackafjorden som inte är exploaterat.” Läs mer om fastigheten här!

4) Drottningvägen 10, Särön, Kungsbacka: 19 500 000 kr (Foto: Bjurfors/Hemnet)

Foto: Bjurfors/Hemnet

Foto: Bjurfors/Hemnet

”En legendarisk Särövilla med parkliknande trädgård om närmare 5.500 kvm och kungligt förflutet.” Läs mer om fastigheten här!

5) Kullaviks Utsiktsväg 6, Kungsbacka: 19 000 000 kr (Foto: Bjurfors/Hemnet)

Foto: Bjurfors/Hemnet

Foto: Bjurfors/Hemnet

”Från den drygt 6000 kvm stora tomten är havsutsikten enastående.” Läs mer om fastigheten här!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus

Dessa är Halmstads hetaste hus.

Wilhelm Nilsson

Kl.21:08, 20 maj, 2018

KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus
Foto: Hemnet/Bostad co
Foto: Hemnet/Bostad co

Foto: Hemnet/Bostad co

 

Tvärvägen 4, Söndrum, Halmstad – 5 450 000 kronor

Hemnet: Tänk att leva sitt liv vänt efter solen. I ett hus redan utprövat i minsta detalj, så att det helt säkert fungerar ypperligt för familjeliv i både vardag och fest! Som ett extra mervärde erbjuds ett svalkande dopp i poolen. Tvärvägen är en lugn väg på havssidan i Söndrum och i nummer 4 finner ni denna optimala helhet! Ett boende om 191 m² med generösa ytor för umgänge, fyra sovrum, påkostat badrum, stort kök med köksinredning från Ballingslöv och med stor matplats med eldstad, allt för en optimal helhet för hela familjen. Värmepump luft/vatten står för uppvärmningen. Här njuter man i en utemiljö när den är som bäst med stensatta uteplatser samt i ett ombonat uterum med cumaruträ som ger en sober känsla. Tomten är insynsskyddad och omgärdas av en vacker mur med smidesdetaljer. Den välanlagda, lättskötta trädgården tillsammans med poolområdet bildar tillsammans en fantastisk utemiljö! Nuvarande ägare har löpande renoverat huset så det är bara att flytta in och trivas.

Foto: Hemnet/MOHV

Foto: Hemnet/MOHV

Tomtegatan 11, Halmstad – 1 950 000 kronor

Hemnet: Lilla herrgården. Vackert sekelskifteshus i modernt utförande! Här har totalrenovering skett med mycket hög kvalitet och samtidigt med känsla för att bevara husets varma själ. Allt på ett högt och trivsamt läge med lättskött hörntomt.

Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

Hulabäck Solviken 202, Steninge, Halmstad – 3 950 000 kronor

Hemnet: Huset som har allt är nu till försäljning! Läcker 40-talsvilla i funkisstil med påskostade materialval såväl interiört som exteriört. Fastigheten är belägen i hjärtat av Steninge på stor fastighet om 1839 kvm och ligger enbart några hundra meter från havet. Härliga exteriöra miljöer som närmast kan beskrivas som en oas. Stora fina trädäck i olika väderstreck gör att man kan följa solen under hela dagen. Stor takterrass med glasräcke och fri utsikt över havet och solnedgången. Stort dubbelgarage och förråd om ca 100 kvm byggdes 2012 i siporex och går i samma stil som villan. Konstruktionsmässigt är huset av yttersta kvalité med plankstomme som är putsad, 3-glasfönster samt bergvärmepump. Interiört bjuds på en modern planlösning med vardagsrum och kök i öppet landskap. Vardagsrummet ligger i etage och har öppet till nock, flertalet ljusinläpp samt utgång till en av husets stora trädäck. Köket totalrenoverades -10 och har påkostade materialval såsom granitbänkskiva. Helkaklat badrum med både badkar och bastu. På entréplanet finner vi även en loungedel samt två bra sovrum. Övre planet har vackra välbevarade trägolv och här finns ett sovrum med stort dressingroom samt Master bedroom med eget badrum samt klädkammare. Källarplanet ger välbehövliga utrymmen såsom rejäl tvättstuga samt ett spelrum/gillestuga, båda med enhetligt klinkergolv(-14). Vad mer kan man önska sig?

Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

 

Månstigen 11, Frösakull, Halmstad – 9 800 000 kronor

Hemnet: Fantastico & Bellissimo, de Svenska superlativen tog helt enkelt slut. Denna läckra villa ligger på krypbadrocksavstånd till Frösakulls fantastiska sandstrand. Mycket välskött och allt man kan önska sig och lite till. Detta handlar om drömmar som slår in, likt vågorna…….

Foto: Hemnet/Hemverket

Foto: Hemnet/Hemverket

Linnégatan 16, centralt, Halmstad – 4 375 000 kronor

Hemnet: Välkommen till Linnégatan 16 och denna fina och väl omhändertagna villa. Du välkomnas av två fantastiska magnolior som ger karaktär till fastigheten. Mycket bra och centralt läge i Halmstad med insynsskyddad och välskött trädgård och en härlig altan i soligt västerläge. Villan byggdes 1943 som prästgård till Olaus Petri kyrka och omfattar en totalarea om hela 243 m² som disponeras i två plan samt källare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hyra ut sommarstugan – åtta tips du bör tänka på

Så undviker du fällorna när du ska hyra ut fritidshuset.

Matilda Larsson

Kl.09:27, 15 maj, 2018

Hyra ut sommarstugan – åtta tips du bör tänka på
Caroline Starck, informationschef på If. Foto: Wikimedia Commons/Holger.Ellgaard, If.

Allt fler är villiga att hyra ut fritidshuset. Enligt en ny undersökning som försäkringsbolaget If har gjort kan en av fyra tänka sig att hyra ut sin stuga en längre eller kortare period.

De flesta gör det för att de vill tjäna extra pengar, men det finns fler anledningar samt viktiga saker att tänka på för att undvika fällor.

– Många tycker att det är positivt att huset utnyttjas, och dessutom slår man två flugor i en smäll eftersom någon samtidigt tar hand om huset och minskar risken för inbrott, säger Caroline Starck, informationschef på If.

Mest positiva till att hyra ut sin stuga är unga mellan 18-34 år, varav 52 procent kan tänka sig att hyra ut stugan en längre eller kortare period.

– Yngre har generellt en mer öppen attityd till delningsekonomi och är mer benägna än äldre att låna, dela eller hyra av andra privatpersoner. Många ser de det som något positivt att man delar på tjänster och prylar, vilket minskar konsumtionen och bidrar på långsiktighet till en bättre, mer hållbar miljö och utveckling, säger Caroline Starck.

Minst positiva till att hyra ut fritidshuset är de som är över 55 år, där endast 15 procent kan tänka sig en uthyrning.

Av dem som inte kan tänka sig att hyra ut sin stuga uppger hälften att det beror på att de inte vill ha andra bland sina saker. Andra är oroliga för skadegörelse och slitage, eller att det ska blir krångligt med överlämning av nycklar och städning, enligt undersökningen.

Åtta tips om du planerar att hyra ut ditt fritidshus:

  • Uthyrningsförmedlare erbjuder ofta ett visst skydd till den som hyr ut. Kontrollera vad som ingår i det skyddet.
  • Välj hyresgäst med omsorg – gå igenom potentiella gästers profiler och tidigare omdömen om du använder en förmedlare. Gör en inventering av stugans skick och vilka saker du har i den innan du hyr ut.
  • Märk dina saker med MärkDNA. Om det sker ett inbrott eller om dina saker stjäls kan de spåras tillbaka till dig.
  • Fråga om hyresgästen själv har en hemförsäkring. I den ingår ett ansvarsskydd om hyresgästen orsakar en skada.
  • Skriv ett avtal där det framgår vad som gäller kring städning och inventarier.
  • Om du hyr ut regelbundet eller i större skala kan uthyrningen räknas som affärsverksamhet och då behöver du teckna en särskild försäkring.
  • Din tillfälliga hyresgäst bör ha en egen försäkring som gäller för hans eller hennes ägodelar som förvaras i din stuga.
  • Om du hyr ut fritidshuset och inte har en separat uthyrningsförsäkring får du inte ersättning vid stöld eller skadegörelse som orsakat av hyresgästen. Därför är det viktigt att meddela sitt försäkringsbolag om man planerar att hyra ut, och skaffa ett fullgott försäkringsskydd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng