HBK–stjärnan: ”Det man drömmer om”

Så kämpar han för att komma tillbaka.

Mattias Olsson

Kl.20:29, 7 november, 2017

HBK–stjärnan: ”Det man drömmer om”
Foto: Krister Andersson/ Bildbyrån

Halmstads BK värvade under sommaren in Johan Oremo från Gefle IF, för att bidra med målskyttet. Något han också gjorde med 3 mål på 6 spelade matcher, innan en korsbandsskada förstörde säsongen.

24Halmstad ringde upp Oremo för att ta ett snack om rehabiliteringen och hans första tid i HBK.

Hur mår du idag?
– Jag mår bra tycker jag. Sedan är det såklart trist med serien, att vi åkte ut. Skadan har också såklart varit jobbig. Men vi får se framåt och ta nya tag.

Hur går rehabiliteringen tycker du?
– Jag tycker att det flyter på bra. Simon (Bakkioui, sjukgymnasten) är duktig på det han gör. Jag litar helt och hållet på honom. Jag har inte drabbats av något bakslag vad jag har märkt i alla fall.

Hur mycket tränar du nu?
– Jag kör dubbla pass på vardagarna. Ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagarna. Kan bli upp mot fyra timmar per dag. Sedan är helgerna fria från träning.

Även 2010 drabbades Oremo av en korsbandsskada, fast då i det andra knät. Så lite att jämföra med har han.

– Jag tror nog att det går lite bättre i rehabiliteringen nu än vad det gjorde då. Det känns som om jag ligger före det tidsschemat jag hade då. Samtidigt är det längesedan och det är min egen känsla, så jag vet inte om det finns några faktiska bevis för att det faktiskt är så, säger Johan Oremo.

Innan den tuffa skadan hade annars Oremo fått en bra start i sitt nya lag.

– Det kändes bra när jag spelade. Det gjorde det ännu mer surt att skadan kom och bröt av det. Jag kom in bra i laget, fick göra mål direkt, och sedan två till, så det var en bra start, och jag trivs här.

Hur trivs du i Halmstad?
– Jag trivs bra, Både jag och familjen. Det är mysigt och fint här. Nu kom vi på sensommaren, och sommaren ska ju vara den bästa tiden här. Så jag ser fram emot fler somrar här i Halmstad.

Har du fått mer tid över till annat nu efter skadan?
– Det känns nästan som om jag är iväg mer nu. Samtidigt så blir helgerna lediga, så då har det blivit mer familjetid. Men på vardagarna har jag mina dubbelpass, så då känns det nästan mer hektiskt än att spela.

Veckodagarna ser relativt lika ut för Oremo under rehabiliteringen.

– Jag åker in och äter frukost med laget. Sedan kör jag ett pass på Örjans Vall. Sedan är det lunch innan jag kör ett pass hos Simon på kliniken. Vad jag tränar på beror på hur knät har reagerat och vad vi gjorde dagen innan, så träningen ser lite olika ut. Sedan åker jag hem till familjen.

Jag antar att du är ganska sugen på att komma tillbaka ut på fotbollsplanen igen?
– Jag är otroligt sugen. Det är det man drömmer om. Att få vara med ute på planen. Nu var det längesedan jag spelade fotboll och det är det jag vill hålla på med, säger Johan Oremo.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

VARNINGEN: Nya bluff-sms cirkulerar

Se upp för bedragarnas nya bluff-sms. "Man ska absolut inte ringa upp".

Matilda Larsson

Kl.21:03, 24 november, 2017

VARNINGEN: Nya bluff-sms cirkulerar
Foto: Genrebild / Creative Commons.

Just nu cirkulerar nya personligt riktade bluff-sms att se upp för.

Det var under förra helgen som smsen började skickas ut till flera svenskar.

Det som verkar som en hälsning från en gammal vän som ber dig att ringa honom, kan i själva verket bli ett samtal som står dig dyrt.

Smsen kan se ut som följande:

”Hej Peter, har du möjlighet att ringa mig omgående på 0722869581, väldigt viktigt! //Din gamle vän Johan”

Bedrägarna skriver ditt namn och avslutar smset med avsändaren ”Johan”.

– Jag tycker absolut inte att man ska ringa upp, sa Jan Olsson på polisens bedrägericentrum tidigare till Aftonbladet.

Det är framförallt tre nummer som flera nummerupplysningssajter varnar om; 0722880680, 0722869581 och 0722880635.

Jan Olsson tipsar om att man aldrig bör ringa upp okända nummer eller klicka på länkar eller filer i sms eller mail från okända nummer eller mailadresser.

Tyvärr är det en väldigt liten chans att få tillbaka pengarna om man har blivit lurad.

– Är det ett betalsamtal så är chansen väldigt, väldigt stor att du inte får tillbaka dina pengar och dessutom är chansen att polisen ska kunna utreda det väldigt, väldigt liten, säger Jan Olsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skämt på snapchat fick skola att stänga ner – nu döms pojken

Skickade bild på en pistol till skolans chattgrupp – nu har domen fallit för den misstänkta pojken.

Mia Martelleur

Kl.18:20, 24 november, 2017

Skämt på snapchat fick skola att stänga ner – nu döms pojken
Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRŁN

Det var den 11 september i år som en pojke i 15-årsåldern greps efter misstankar om att han utriktat ett hot mot Östergårdsskolan.

Enligt polisanmälan skulle pojken ha lagt ut en bild i en chattgrupp på snapchat, där han håller i ett pistolliknande föremål. På bilden stod det: ”om ni gillar livet så kom inte till skolan imorn”.

LÄS MER: Åklagaren om hotet mot Östergårdsskolan

Chattgruppen var tillgänglig för en stor mängd elever på skolan, och någon av dessa, eller deras vårdnadshavare, slog larm. Pojken blev då gripen av polis och misstänkt för olaga hot mot grupp. Innan skolan öppnades nästkommande dag genomfördes också en kontroll av byggnaden – men det var lugnt på platsen.

Nu har den misstänka pojken ställts inför rätta vid Halmstad tingsrätt, som bedömer att pojken ska frias från anklagelserna om olaga hot mot grupp.

Enligt domen så anser tingsrätten att meddelandet var riktat till en obestämd krets av människor och inte kan bedömas som ett olaga hot riktat mot skolan eller eleverna.

Pojken har i förhör sagt att han inte menade att orsaka något hot eller skapa oro utan att bilden i gruppen var menat som ett skämt mellan honom och hans vänner. Flera vänner till pojken har även de i förhör intygat att bilden tolkades som ett skämt och inget annat.

Däremot bedömer tingsrätten att pojken ska dömas för ringa vapenbrott då han olovligen innehaft en kolsyrepistol. Då pojken vetat om att han, som är under 18 år, inte har rätt att inneha pistolen, dömer tingsrätten att pojken agerat oaktsamt och ska dömas för ringa vapenbrott.

Pojken är tidigare ostraffad och brottet ringa. Han döms därför till lägst antal böter på straffskalan med 30 dagsböter à 50 kronor.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SMHI: Då kommer ovädret till Halmstad

Här är senaste väderprognosen.

Mia Martelleur

Kl.16:54, 24 november, 2017

SMHI: Då kommer ovädret till Halmstad
FOTO: Arkiv

Det är en grå helg vi har framför oss. Redan under sena fredagskvällen finns det risk för små regnskurar, enligt SMHI, och regnvädret kommer hålla i sig resten av helgen.

På lördagen har du bäst chanser att hålla dig torr, då det mesta av det snö-blandade regnet väntas falla tidigt på morgonen.

Fram mot 09.00 på lördag kan det till och med finnas solchanser. Men sedan täcker de gråa molnen åter Halmstad. Ytterligare regnskurar kan komma fram mot 19.00.

Men de värsta regnskurarna väntar till söndag och början på nästa vecka. På söndag väntas upp ot 6,1 millimeter regn, och på måndag kan det bli upp mot 9,5 millimeter.

Medeltemperaturen under helgen väntas ligga kring fem till sex plusgrader.

 

Skärmdump: SMHI

Skärmdump: SMHI

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Inbrott i sommarstuga – dörrar stod öppna

Polisen har upprättat en anmälan om händelsen.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.14:42, 24 november, 2017

Inbrott i sommarstuga – dörrar stod öppna
Foto: Arkiv

Strax innan klockan halv tolv på fredagen skickades polisen till Lekvägen i Halmstad med anledning av att det hade varit inbrott i en sommarstuga. På plats kunde man konstatera att altandörren och ytterdörren stod öppna.

– Vi har varit på plats och skrivit en anmälan om det här inbrottet, säger Peter Adlersson, pressinformatör vid polisens ledningscentral region Väst.

Vad som eventuellt har stulits från sommarstugan är fortfarande okänt och det finns inga spår efter någon gärningsperson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Smugglade in stora mängder alkohol – togs på bar gärning

När halmstadsbon återvände till Sverige stoppades hon av tullen.

Mia Martelleur

Kl.14:26, 24 november, 2017

Smugglade in stora mängder alkohol – togs på bar gärning
FOTO: Bildbyrån

Det var i januari som en Halmstadsbo i 45-årsåldern stoppades för kontroll efter att ha rest från Helsingör till Helsingborg. När tullen öppnade kvinnans bagageutrymme var det fullastat med nästan 568 liter alkohol i form av sprit, starköl, vin och cider.

För tingsrätten förklarade kvinnan att alkoholen var till en fest som hon skulle hålla i där hon skulle bjuda på alkohol. Men i tidigare förhör har kvinnan gett andra uppgifter.

Enligt tingsrätten har kvinnan, oavsett anledning, fört in en mängd alkohol som överstiger de referensnivåer som finns för vad man som privatperson får ta med sig in i landet.

Hon döms därför för smuggling. Straffet blir villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar.

En annan kvinna i 35-årsåldern var med på resan och stod även hon åtalad för smuggling, men tingsrätten dömer att hon inte hade något med själva smugglingen att göra och friar kvinnan från anklagelserna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng