Lista: Här är alla vinnarna från helgens gala

De tog hem de elva priserna:

Mattias Olsson

Kl.09:28, 6 november, 2017

Lista: Här är alla vinnarna från helgens gala
Foto: Mattias Olsson

Under fredagen delades priserna ut på Halmstads Näringslivsgala. En gala som 24Halmstad var på plats på och rapporterade ifrån.

Här är samtliga vinnare som tog hem priser under helgen:

LÄS MER: De är Årets butik 2017: ”Helt ofattbart”

 1. Tillgänglighets- och Bemötandepriset: Sennans Taxi.
 2. Årets Ekonomipris: Eleiko Group AB.
 3. Årets Butik: Aim´n
 4. Årets Entreprenör: Marjaana Alaviukohla, PEHAMA AB.
 5. Halmstad Global Award: Hafi.
 6. Årets Företagare: Familjen Ankarcrona, Equipe Saddles.
 7. Årets Marknadsförare: Aim´n.
 8. Årets Kompetensföretag: HMS Industrial Networks.
 9. Årets Miljöpris:Höganäs.
 10. Årets Innovationspris: Johanna Ejesson och Rasmus Andreasson Persson.
 11. Årets Unga Företagare: Johan Kulhanek, Connect Systems.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kärleksveckans succé: ”Över förväntan”

Så många tog chansen att gifta sig.

Mattias Olsson

Kl.21:16, 20 februari, 2018

Kärleksveckans succé: ”Över förväntan”
Foto: Mattias Olsson.

Under förra veckan firade Halmstad att kommunen blir 100 000 invånare. Detta skedde på Alla hjärtans dag, men även resten av veckan skulle präglas av kärlek och glädje, det var i alla fall tanken med den kärleksvecka som Halmstad city satsade på.

– Jag tycker det gick över förväntan, och det var en väldigt bra stämning. Både bland besökarna och verksamheter, säger projektledaren Rebecka Wik till 24Halmstad.

LÄS MER: Så satsar Halmstad City under 2018: ”Väldigt nöjd med våra planer”

– Jag önskar att varje vecka var som kärleksveckan. Det är en klyscha men sant, säger Wik.

Vad var det bästa med veckan?
– Att alla anammade känslan, och att många hakade på, både bland verksamheter och folk. Konserten fick jättebra respons och det var kanske den som blev den stora höjdpunkten. Men det var något väldigt speciellt med hela den dagen.

Vad har ni fått för feedback?
– Väldigt positiv feedback. Det var många besökare som uttryckte sig lite som jag gjorde tidigare, att såhär skulle det alltid vara.

En av de saker man kunde göra under kärleksveckan var att gifta sig i rådhuset. Rebecka Wik berättar att det till slut blev hela 13 par som tog den chansen.

Nästa större evenemang från Halmstad City lär förmodligen komma i samband med påsk.

– Där har vi aktiviteter varje år, där vi förhoppningsvis kan utveckla och överträffa oss själva, säger Rebecka Wik.

Fast allra närmast lägger man sina krafter på det stråkutvecklingsprojekt som 24Halmstad skrivit om tidigare. I nuläget håller man på med en enkät för att se vad invånarna i Halmstad vill ha i stort och vilka behov som finns.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Avslöjar: Då öppnar nya leklandet i Halmstad

Leklandets vd Joakim Gunler berättar om storsatsningen i Halmstad - och avslöjar även när de planerar att öppna.

Martin Persson

Kl.19:09, 20 februari, 2018

Avslöjar: Då öppnar nya leklandet i Halmstad
Då beräknas Leos Lekland slå upp dörrarna. Foto: Leos Lekland

Nu kan 24Halmstad.se avslöja att populära leksakskedjan Leos Lekland kommer att öppna i Halmstad i slutet av maj 2018. Man kommer att öppna ett cirka 4000 kvadratmeter stort lekland på Stenalyckans handelsområde under våren.

– Vi bygger en helt ny fastighet, vilket vi oftast gör i dag. Det är att för att få det specifikt för vår verksamhet; det innebär mer miljövänligt, bättre ljudnivåer, bättre drift och så vidare. Detta är en jättestor satsning, säger Leos Leklands vd Joakim Gunler till 24Halmstad.se och fortsätter:

– Vi har väntat ganska länge för att få klartecken på den här tomten, så det känns jättekul och spännande att äntligen få göra den här satsningen. Det ska bli väldigt roligt att öppna i Halmstad.

Varför väljer ni att öppna i Halmstad?
– Vi vill vara i alla större nordiska städer, som vi tycker är expansiva. Halmstad är en av de städerna, och finns i ett område som känns väldigt trevligt för oss. Det är en stor och expansiv stad, och det händer mycket i Halmstad – och då vill vi gärna vara där.

Leos Lekland grundades 2006 och har totalt cirka 1 000 anställda i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Företaget är inne i expansiv fas, och räknar med att etablera cirka åtta nya lekland årligen. Förhoppningen är att ha 50 lekland till nästa år – och förutom Halmstad, så satsar man även på att öppna ett lekland i Tyskland under 2018.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Snabbmatskedjan vill öppna i Halmstad: ”Väldigt rätt för oss”

Har förhoppningar om att kunna öppna på Hallarna.

Mattias Olsson

Kl.19:37, 19 februari, 2018

Snabbmatskedjan vill öppna i Halmstad: ”Väldigt rätt för oss”
Foto: Redfellas / Johan Olsson. Bilden är ett montage.

De har som mål att bli Sveriges fräschaste snabbmatskedja med service i världsklass. Nu vill Redfellas etablera sig i Halmstad.

– Vi har tittat på Halmstad och är sugna. Hade vi haft klart med någon som kunde driva vår verksamhet, en franchisetagare, hade vi etablerat oss i Halmstad, men just nu har vi varken franchisetagare eller plats där vi ska vara helt klart, säger Patrik Westbergen, VD och huvudägare, till 24Halmstad.

Redfellas har dock fortfarande som mål att kunna etablera sig i Halmstad framöver även om inget i dagsläget alltså är klart. I nuläget finns Redfellas på tio platser i landet, men fyra till är redan på gång.

Foto: Redfellas

Foto: Redfellas.

Vad är det som lockar i Halmstad?
– Det är en stor stad, och vi ska ligga i alla större städer, så det känns väldigt rätt för oss med Halmstad.

Vad är Redfellas signum?
– Fräsch mat av bra råvaror. Det ska finnas bra mat att äta, men man ska kunna fika och ta en Kaffe också.

Även fast ingenting är klart, så vet man åtminstone var i Halmstad man skulle vilja etablera sig.

– Köpcentrat, Hallarna, det är där vi vill vara, och det finns diskussioner om det. Men det har inte blivit något konkret då vi vill hitta en partner först, säger Patrik Westbergen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstadrestaurangen om succén: ”Definitivt ett erkännande”

Hade inte räknat med en plats på prestigefyllda listan.

Mattias Olsson

Kl.19:02, 17 februari, 2018

Halmstadrestaurangen om succén: ”Definitivt ett erkännande”
Foto: Mattias Olsson.

I förra veckan kunde 24Halmstad rapportera att två restauranger i Halmstad tar plats i årets White Guide, bland landets 600 bästa restauranger. En av dem var Hummër Bar & Grill.

– Det var spännande och lite förvånad var jag faktiskt. Jag har väl egentligen inte haft en tanke på det, utan mera funderat på: Hur gör man för att komma med? Jag lämnade mina uppgifter till White Guide för några månader sedan och har inte tänkt mer på det tills jag läste om det på 24Halmstad, säger Magnus Wallin, ägare och driftchef på Hummër Bar & Grill till 24Halmstad.

LÄS MER: Halmstadrestaurangens glädjebesked: ”En dröm vi inte trodde skulle bli sann”

Vad betyder det här för restaurangen att ni kom med i White Guide?
– Det är definitivt ett erkännande och att man har gjort något bra. Framförallt medarbetarna i köket och personalen, som alltid levererar. Vi har kämpat i två år med den här restaurangen och offrat mycket, men det är ett bevis på att man gör någonting bra.

Restaurang Hummër Bar och Grill Foto: Mattias Olsson

Foto: Mattias Olsson

Vad betyder det för dig personligen?
– Jag är sjukt stolt över mig själv och mina medarbetare. Att vi har uppnått detta. Sedan vet vi inte exakt vad det innebär för oss, mer än att vi är en av de 600 bästa restaurangerna i Sverige. Det är det jag vet idag. Vilken plats vi kommer på är inte jätteviktigt, men det är kul att veta att vi är en av de bästa i Sverige. Och för mig är det ju ett bevis på att någonting har jag ju gjort bra.

Någon målsättning att komma med i White Guide, har man inte haft från Hummërs sida, även om de självklart är medvetna om White Guides existens.

– Jag har haft ambitionen att vi ska vara den bästa restaurangen i Halmstad, och försöka ha det som fokus och målinriktning. Vi ska ha 100 procent nöjda gäster och det jobbar jag stenhårt för. Jag vill att alla som går härifrån ska vara nöjda. Sedan kanske man inte lyckas alltid hela vägen, men det är vår målsättning och det är därför jag tror att vi har kommit så långt som vi gjort. Vi lämnar helst ingen missnöjd gäst här, säger Magnus Wallin.

Vad är det som utmärker Hummër Bar & Grill då?
– Det blir ju en klyscha, men god mat och bra service, och ett skönt häng. Meningen från början har varit att man ska kunna vara här sju dagar i veckan. Och antingen äta, dricka, eller bara komma ner och vara.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Restaurangkedjan kan öppna i Halmstad: ”Definitivt intressant”

Halmstad aktuellt för restaurangkedjans storsatsning.

Mattias Olsson

Kl.19:18, 15 februari, 2018

Restaurangkedjan kan öppna i Halmstad: ”Definitivt intressant”
Dennis Westberg / Johan Carlsson. Pressbilder

Den asiatiska restaurangkedjan Woki planerar just nu för öppnandet av sin andra restaurang i Malmö, den första ligger i Göteborg. Men restaurangkedjans satsning slutar inte där. Inom fem år planerar man att ha öppnat 25 restauranger runt om i landet. Och en av restaurangerna kan hamna i Halmstad.

–  Vi vill bygga utifrån den restaurangen vi har i Göteborg och stärka upp därifrån. Och likadant från den i Malmö och så bygger vi därifrån. Då är Halmstad definitivt intressant. Just eftersom det ligger nära Skåne där vi planerar att bygga i fler städer än Malmö. Jag tror att åtminstone en av Halmstad och Varberg kommer vara en stad där vi bygger en av våra 25 nya restauranger, säger en av Woki:s grundare Paula Röhss, till 24Halmstad.

I dagsläget är det dock inte klart var de nya restaurangerna kommer att hamna.

– Vi har byggt vårt koncept så att det definitivt ska passa både i Halmstad, Varberg, Helsingborg, Lund, Malmö och så vidare. Det ska kunna passa över hela Sverige. Det handlar mer om vad vi kommer mäkta med. Det som är viktigt är att vi hittar rätt lokaler så vi kan tillfredsställa många gäster, säger Röhss.

När kommer ni att bestämma vilka städer ni ska satsa på?
– Jag vet faktiskt inte när det är klart vilka städer det blir. Det kan ta allt emellan tre månader till fyra år så det kan jag inte svara på just nu.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng