Talangen: ”Det är en milstolpe, en dröm”

Löftet berättar om nya kontraktet och om framtidsdrömmarna.

Mattias Olsson

Kl.20:07, 15 oktober, 2017

Talangen: ”Det är en milstolpe, en dröm”
Foto: Mattias Olsson

Den 3 oktober skrev den 16-årige mittbacken Isac Larsson på ett A-lagskontrakt med Halmstad BK, Något som gjort att han kommer att få delta på en del A-lagsträningar framöver.

– Det har känts kul. Men jag har bara gjort en träning med A-laget såhär långt. Men det känns fantastiskt kul, det är som ett kvitto på att man gjort något bra, säger Larsson.

I vanliga fall  tränar Isac Larsson med klubbens U-19 lag.

– Det senaste så har det varit U-19 som gällt, och det har inte varit så mycket information om annat än så länge. Så vi får se hur det blir framöver.

Vad kände du när du fick beskedet att du skulle få ett A-lagskontrakt?
– Det var som en milstolpe, en dröm. Det var oerhört kul, och en fantastisk chans såklart.

Har du någon plan för när du ska vara med och slåss om platserna i startelvan?
– Så långt har jag inte tänkt ännu. Först och främst så vill jag göra bra ifrån mig på träningarna, sedan får man se vad som händer efter det.

Isac Larsson beskriver sig själv som en vänsterfotad mittback med bra spelförståelse, och att han gärna vill vara just  en spelande mittback.

Har du någon särskild spelare som du ser upp till?
– Klart man håller koll på grabbarna i HBK. Tittar man världen över så säger jag Laurent Koscielny då jag håller på Arsenal.

Vad tycker du själv är det största du upplevt i din karriär hittills?
– U-21 debuten mot Häcken hemma, då jag fick göra 45 minuter i andra halvlek.

Larsson har även deltagit i landslagsläger på Bosön med killarna födda 2001, men någon ungdomslandskamp har det ännu inte blivit.

Processed with VSCO with hb2 preset

Foto: Glenn Abrahamsson (@howyadoinpal)

Hur ska du bli ännu bättre?
– Utveckla spetskvaliteterna jag har nu, sedan förbättra lite snabbhet och styrka. Det gäller att bygga upp sig bra så man klarar övergången till seniorerna.

Att kombinera skolan med en fotbollssatsning är inte helt lätt.

– Klart skolan tar lite stryk, men det är det här jag vill. Kommer jag efter i skolan så får jag ta igen det på egen tid, och man får ganska bra hjälp från skolan. så det brukar lösa sig.

Hur ser du på framtiden?
– När jag spelade i Astrio, så var ju alltid HBK första målet. Och nu på kort sikt är ju målet att slå sig in där och göra det så bra som möjligt. Sedan får man se vad det leder till. Senare drömmar får man ta efter det, säger Isac Larsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Per Gessle gör VM–låten: ”Fanns ingen tvekan”

Halmstadsonen gör den officiella låten till bordtennis–VM.

Mattias Olsson

Kl.13:37, 22 februari, 2018

Per Gessle gör VM–låten: ”Fanns ingen tvekan”
Foto: Anton Corbijn

Nu står det klart vem som kommer att göra den officiella låten till bordtennis–VM i Halmstad. Det blir nämligen Per Gessle. 

Låten heter Name You Beautiful och Gessle kommer att framföra den tillsammans med Helena Josefsson.

– När jag fick förfrågan att skriva den officiella sången för turneringen så fanns det ingen tvekan. Jag skrev låten tillsammans med några andra Halmstadbor, nämligen killarna i Galavant (Sebastian Atas och Victor Sjöström). Deras superduktiga kompis Viktor Broberg var också med på ett hörn. Vi hade hur kul som helst, säger Gessle.

Gessle beskriver låten på följande sätt:

– Låten är ingen nätrullare precis, mer en stenhård smash mot backhandsidan.

Det råder ingen tvekan om att Gessle själv uppskattar bordtennis, som han har många minnen ifrån.

– Mitt första pingisminne är Mini-Stellan (Bengtsson, världsmästare 1971). Han var inte bara en fantastisk spelare, han samlade dessutom på skivor. Jag kommer också ihåg hur coolt det var med SOC-turneringen i gamla Sporthallen i Halmstad för tusen år sedan. Jag var där och fick Bengt Grives autograf. Bara en sån sak, säger Per Gessle.

Johnny Ewerstein, som är projektledare för mästerskapet är naturligtvis mycket nöjd över att Per Gessle är med och bidrar.

– Detta är helt fantastiskt. Gessle är en världsartist och det faktum att han är från Halmstad gör att det hela blir väldigt speciellt och ärofyllt för oss som arrangörer. Vi är mycket glada och tacksamma för denna låt som passar utmärkt till ett idrottsevenemang av denna kaliber, säger Ewerstein.

Första gången VM-låten kommer att spelas inför publik är under Sveriges EM-kval mot Danmark i Halmstad Arena 27 februari.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är sporten ingen bryr sig om i Halland

Fortsatt lågt intresse för sporten bland barn och unga i Halland.

Dennis Johansson

Kl.16:34, 21 februari, 2018

3 bilder
  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay
  • Foto: Nyhetsbyrån Siren
    Foto: Nyhetsbyrån Siren
  • Foto: Nyhetsbyrån Siren
    Foto: Nyhetsbyrån Siren

De senaste siffrorna från Riksidrottsförbundet, RF, visar att bland barn och unga utövas curling mest i Jämtland-Härjedalen, Västernorrland och Stockholm. Under 2016 hade barn och unga i åldrarna 7 till 20 närmare 10 000 deltagartillfällen i Sverige, jämnt fördelat mellan könen.

– Ända sedan vi blev OS-sport har det alltid kommit ett stort intresse vart fjärde år och sedan har vi gått in i medieskugga fram till nästa OS. Men nu börjar det förändras lite. Folk vet vad curling är och det gör det lättare att rekrytera, säger Andreas Prytz, tränare på curlinggymnasiet i Härnösand, till Nyhetsbyrån Siren.

Däremot finns det stora regionala skillnader. I Halland är nämligen intresset för curling fortsatt lågt. Enligt Riksidrottsförbundets siffror från 2006 till 2016 har deltagartillfällen inom organiserad curling i Halland varit 0, bland både pojkar och flickor, genom alla de åren.

Halland är tillsammans med Västmanland, Södermanland, Norrbotten och Gotland de enda länen i Riksidrottsförbundets statistik som låg på 0 deltagartillfällen under 2016. Jämfört med Jämtland-Härjedalen, som toppade statistiken, var deltagartillfällena 557 bland flickor och 747 bland pojkar under 2016.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Barndomskompisarna om landslagsdebuten: ”Väldigt skön känsla”

Barndomskompisarna Taylor Silverholt och Isac Larsson landslagsdebuterade i samma turnering.

Mattias Olsson

Kl.21:08, 19 februari, 2018

Barndomskompisarna om landslagsdebuten: ”Väldigt skön känsla”
Taylor Silverholt och Isac Larsson. Foto: Mattias Olsson.

HBK– talangerna Isac Larsson och Taylor Silverholt har följts åt under sina karriärer. Först i BK Astrio och sedan i Halmstads BK. Så kanske var det fullt logiskt att de båda barndomskompisarna fick landslagsdebutera i det svenska P17–landslaget i samma turnering i La Manga.

För Isac Larsson startade inte landslagsvistelsen på bästa sätt, då han blev sjuk och missade första matchen.

LÄS MER: HBK–talangen fick göra landslagsdebut: ”Dröm som gick i uppfyllelse”

– Klart att det var tråkigt att komma ner och känna att jag började bli lite sjuk. Jag hade ont i halsen, men hade ingen feber, men det var inte läge att spela match. Det var ingen ide att äventyra något inför de två andra matcherna, säger Isac Larsson till 24Halmstad.

Taylor Silverholt fick däremot chansen att komma in i den första matchen mot Ungern, som slutade oavgjort. Något 24Halmstad skrivit om tidigare.

Sveriges andra match i turneringen var kanske den mest minnesvärda. Laget slog Slovakien med 3–1, där Taylor Silverholt gjorde ett av målen, och Isac Larsson var frisk och fick göra sin landslagsdebut då han hoppade in i andra halvlek.

– Väldigt skön känsla att får göra mål i första landskampen från start, säger Taylor Silverholt.

Isac Larsson var också nöjd över att få spela.

– Skönt att göra sina första minuter, det var en härlig känsla.

Hur är det när man står där med landslagströjan på sig och ska spela match?
IL:
– Det är klart att det är något speciellt, men det är bara att försöka tänka på att gå ut och göra det man är bra på, jag tänker att det är en helt vanlig match.

TS: – Ja, jag säger samma som Isac där, men när man kollar ner och ser landslagsmärket så känner man sig ändå hedrad.

Sista matchen blev inte en lika rolig historia, då förlorade man med 4–0 mot Norge. Ett resultat som gjorde att Sverige slutade två i turneringen i La Manga.

Vad är det mest minnesvärda ni tar med er från det här landslagsuppdraget?
TS: – Jag får nog säga målet, men även att bara umgås med gänget, för alla är sköna individer.

IL: – Att få ta på sig landslagströjan och gå ut och spela match var höjdpunkten.

Hur var det att göra det här tillsammans, ni har ju spelat ihop mycket?
TS: – 
Det var väldigt skönt. Vi har spelat ihop i Astrio i några år, sedan gick jag över till HBK, och Isac kom dit året efter. Vi har hållit ihop väldigt länge, så det var skönt att göra detta tillsammans med honom.

IL: – Det var riktigt kul när jag fick höra att Taylor också skulle vara med, som sagt, vi har spelat ihop länge, så det var kul och stort att göra det tillsammans.

Ja, spelarnas vägar korsades när Silverholt lämnade Oskarström som 8–9åring och gick över till BK Astrio, där Larsson redan fanns. Där blev det många år tillsammans innan Silverholt lämnade för HBK inför säsongen 2016, och bara året efteråt tog Larsson samma steg. Så när Isac Larsson blev uttagen till landslaget var det kanske logiskt att det blev ett återbud som gjorde att även Taylor Silverholt kom med i samma trupp. Båda har de många goda minnen från tiden i Astrio.

– Jag kommer ihåg när vi slog HBK med 5–0 i DM och Isac, som spelade mittfältare då, gjorde hattrick. Det är ett bra minne man har. Även segern i Future Cup uppe i Göteborg, säger Silverholt.

– På den tiden var det alltid prestige att möta och slå HBK, så det minns jag också, säger Isac Larsson.

Nu har alltså de båda barndomskompisarna även gemensamma minnen från landslagsspel.

 

 

FaktaFem snabba frågor med Isac Larsson och Taylor Silverholt.

Vem trivs bäst i skolan?
IL: – Jag missar ju en del av skolan nu på grund av fotbollen.

TS: – Jag har min tjej i klassen, så det gör skolan lättare, och bra kompisar, vilket gör det roligare, det är bara plugget som är lite sådär.

Vem blir mest sur efter en förlust?
TS: – Där är vi lika, båda har en jädra vinnarskalle, så jag säger att det är båda.

Vem tar körkort först?
IL: – Det är jag som gör det, så den tar jag.

Vem jublar högst när han gjort mål?
TS: – Larsson låter alltid när han gör mål, jag brukar vara hyfsat lugn.

IL: – Ja, så är det nog, så det får väl vara jag på den frågan.

Vem trivs sämst och stå i muren på en frispark?
TS:– Bra fråga. Jag brukar oftast markera. Men jag tycker att det är skönt att stå i muren för att slippa ha ett sådant stort uppdrag.

IL: – Som back står jag inte ofta i muren, jag brukar få markera.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Dramatiken tätnar i 24Halmstads OS–utmaning

En vecka återstår av spelen.

Mattias Olsson

Kl.16:10, 18 februari, 2018

Dramatiken tätnar i 24Halmstads OS–utmaning
Foto: Mattias Olsson / Pixabay.

En vecka återstår av OS i Sydkorea. I 24Halmstads OS–utmaning återstår det elva grenar, så mycket kan fortfarande förändras mellan de fem deltagarna.

24Halmstad och Sofia Arvidsson har lyckats stanna kvar i ledningen. En ledning de båda tog från början. Båda har än så länge prickat in sju rätt av elva möjliga. Precis som vid den senaste uppdateringen skuggas duon fortfarande av Thomas Sivertsson som har sex rätt.

LÄS MER: 24Halmstads OS–Utmaning

En liten lucka har skapats till Jonas Bergqvist och Jörgen Persson som står på tre respektive två rätt, men mycket kan som sagt hända på slutet då 11 av grenarna som har tippats återstår.

Spänningen i OS–utmaningen lär förmodligen leva ända tills OS sista dag då sex av tävlingarna avgörs under nästa helg.

För att se hur deltagarna har lagt sina tips så hittas de i artikeln med namnet 24Halmstads OS–utmaning nedan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tyringe - Halmstad

Hammers mardrömsavslutning – blev utklassade

Spelarflykt i Hammers då vann Tyringe stort.

Viktor Andersson

Kl.20:02, 17 februari, 2018

Hammers mardrömsavslutning – blev utklassade
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN.

Halmstad Hammers hade inte mycket att hämta i den avslutande matchen av Hockeyettan.

Och det var kanske inte så konstigt, efter segermatchen mot HA 74 Sävsjö tappade laget hela sex spelare till andra lag, därav hela deras förstakedja, även benämnd superkedjan.

Med bara tre femmor orkade Hammers, helt utan nått att spela för, inte mot Tyringe. Hemmalaget var dessutom hypereffektiva i powerplay där gjorde tre mål.

I sin tur var Halmstad oerhört ineffektiva. Laget sköt hela 52 skott – utan att ett enda gick i mål.

Till slut blev det 4-0. Ett tungt avslut för Hammers, vars säsong nu är slut.

FaktaHockeyettan
Tyringe - Halmstad: 4-0 (0-0)(2-0)(2-0)

Skott: 28-52

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng