Avslöjar

Efter långa väntan – han startar mot Blåvitt

Nu får han äntligen chansen från start.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.13:47, 12 oktober, 2017

Efter långa väntan – han startar mot Blåvitt
Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

På onsdagen blev det klart att Halmstads BK kommer att satsa på Malkolm Nilssonsom förstamålvakt. 24-åringen skrev på ett treårskontrakt, samtidigt som Isak Pettersson lämnat besked att han lämnar klubben.

På torsdagens träning stod det även klart att Malkolm Nilsson kommer vakta målet på lördagens hemmamatch mot IFK Göteborg, om om inget oförutsägbart inträffar. Den HBK-fostrade målvakten tillhörde startelvans lag på dagens träning, medan Isak Pettersson fick vakta reservlagets mål.

– Om det blir så att jag står mot IFK, så känns det jättebra. Men det är Igor som tar ut laget, men naturligtvis skulle det kännas skitkul om så blir fallet, säger Malkolm.

Vad säger du om IFK Göteborg hemma?
– Det blir en spännande match. Extremt viktig för oss som är i ett tufft lag. Vi har fyra matcher kvar och måste vinna alla, men vi har ett starkt lag och ska bara ut och köra.

Nervöst?
– Det kommer att kännas speciellt. Det var ett tag sedan jag spelade seniorfotboll, men det är alltid en skön känsla att gå in på Örjans vall. Det kommer kännas nervöst, men roligt.

Men det är skillnad på att spela i u21, kontra allsvenskan?
– Ja, absolut. Men jag ska bara gå ut och köra mitt race med laget, så kommer det att gå jättebra. Jag har den allsvenska debuten avklarad, mot Hammarby för två år sedan, så premiärnerverna finns där inte riktigt än. Men det är klart att det kommer nog kännas lite nervöst på fredag kväll.

Malkolm Nilsson har tillhört u21-lagets främsta spelare under säsongen, men erkänner att det stundtals har varit frustrerad att ha blivit utkonkurrerad av Isak Pettersson.

– Det är klart det var frustrerande, men Isak har gjort det väldigt bra. Inför säsongen fanns det både media och fans som tvivlade, men vi visste vad vi gick för och har alltid stöttat varandra, säger han.

Vad säger du om förtroendet du får från HBK?
– Jättekul. Jag har väntat på det här ett tag, och känner en stor stolthet och ära över att bära HBK-tröjan.

Var det ett krav från din sida för att stanna kvar?
– Absolut inte. Det är inget jag har krävt, men det är naturligtvis skitroligt att de går ut och säger att jag blir utsagd förstamålis. Men det har absolut inte varit något krav. Vi började förhandlade redan i somras och då visste man inte om Isak skulle vara kvar.

Beskriv dig som målvakt?
– Det är jäkligt svårt att beskriva sig själv. Men jag försöker vara en stabil målvakt som ger trygghet till försvaret. Jag är lugn och stabil, men kanske inte lika extrem med fötterna som Isak.

Vad behöver du utveckla?
– Luftspelet måste jag förbättra, men samtidigt vet jag att det finns där. Det gäller bara att våga ta fram det. Med min längd så bör jag äga mer i straffområdet, men det är också en färskvara.

Och på lördag klockan 14.00 kommer Malkolm Nilsson, med största sannolikhet, att kliva in som förstamålvakt i Halmstads BK – för första gången i allsvenskan denna säsong.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Allsvensk back till HBK

Har skrivit på ett treårskontrakt:

Mattias Olsson

Mattias Olsson

Kl.08:34, 14 december, 2017

KLART: Allsvensk back till HBK
Foto: Krister Andersson / Bildbyrån

Nu är det klart. Andreas Hadenius har skrivit på för Halmstads BK. Hadenius har skrivit på ett treårskontrakt och kommer närmast från IFK Norrköping där han var med och vann SM–guld 2015.

170304 Norrkšpings Andreas Hadenius under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan IFK Norrkšping och Halmstad den 4 mars 2017 i Norrkšping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRN / Cop 102

Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

– Jag hoppas att folk ser mig som en förebild när det kommer till att uppträda bra och träna hårt. Jag är ambitiös och ger aldrig upp. Jag hade inte skrivit på för tre år om jag inte hade trott att HBK kunde ta sig tillbaka till Allsvenskan, säger Hadenius till HBK:s hemsida.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förre Hammers-tränarens nya uppdrag: ”Man kan stöta på vad fan som helst”

Under två säsonger basade Mikael Tisell för Halmstad Hammers. Nu har han ett något mer exotiskt uppdrag. "Det var som att åka tillbaka till 40-talet", säger han.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.21:03, 12 december, 2017

Förre Hammers-tränarens nya uppdrag: ”Man kan stöta på vad fan som helst”
Foto: Bildbyrån

Text: Jesper Hallberg.

Under åren 2003 till 2005 huserade Mikael Tisell som tränare för Halmstad Hammers. Sedan dess har han huserat i ytterligare fem svenska lag. Nu däremot har han provat något helt annat. I höstas tog han nämligen över ungerska mästarna DVTK Jegesmedvék.

– Ja, vad fan. Jag lever som en ungkarl nu, har en skön lägenhet, bil och det mesta fritt. Egentligen jobbar jag från sju på morgonen till halv elva på kvällen, men så gör jag allt också. Video, fys och så vidare, säger Mikael Tisell med ett skratt.

Staden som Tisell hamnat i heter Miskolc och är en mellanstor stad i Ungern. Laget, DVTK Jegesmedvék, hade de tre senaste säsongerna vunnit ligan, när Mikael Tisell blev kontaktad av den gamle Brynäs- och Troja-Ljungby-spelaren János Vas.

– János hörde av sig, och det var ju roligt så klart. Han är ungersk landslagsman och trodde att jag kunde hjälpa dem, säger Tisell och fortsätter:

– Men det är väldigt annorlunda här. De förväntar sig att man ska berätta precis allt för dem hela tiden. Det är lite grand det gamla öststatsledarskapet – det ska pekas med hela handen.

Är det inte det ledarskapet du gjort dig känd för tidigare?
– Jag hoppas att jag har lämnat det där lite. Man får öppna vyerna lite grand. Jag tror att vi är på väg att hitta en skön mix tillsammans.

Vilken nivå håller hockeyn?
– Alla spelarna hos oss är ju proffs. Jag skulle uppskatta att nivån är mellan toppen av hockeyettan och botten av hockeyallsvenskan. Det är absolut ingen dålig nivå, fyra-fem av lagen i serien är bra. Jag skulle gissa att underlaget är som i Danmark och Norge ungefär.

Tisell känner efter två-tre års uppehåll från ishockeyn och fokus på sitt egna företag en stor lust att vara tillbaka. Men han erkänner att tiden utan ishockeyn har varit skön.

– Ja, för fan. Jag har ju varit väck från hockeyn i några år nu. Men det har varit ganska skönt att vara ur den bubblan. Det här är ett test att få tillbaka glöden igen. Jag har trots allt hållit på med ishockeyn i över 30 år. Men allting kan hända, det är snabba ryck i den här branschen, säger Tisell med ett nytt skratt innan han fortsätter:

– Jag snackade lite med Gunnar Svensson innan jag åkte ner. Men jag ville inte höra alltför mycket. Sen fick jag lite information om klubben av János och jag tänkte: går det åt helvete så går det åt helvete.

DVTK Jegesmedvék har under Tisells vingar gått som tåget i ligan – och toppar tabellen – nio poäng före tabelltvåan, MAC Budapest. För det är så ligan är upplagd: två rumänska lag, ett från Österrike och resten från Ungern. Det betyder att Tisell och hans mannar kånkar runt en hel del – på buss.

– Vi var i Rumänien för ett tag sen. Vilka grejer! Vi åkte klockan åtta på onsdagskvällen och satt i bussjäveln i elva timmar. Till slut undrade man om man var kvar på vägen, säger Tisell.

En ismaskin i Rumänien. Foto: Privat.

En ismaskin i Rumänien. Foto: Privat.

– Man fick inte en sömngnutta och provade sju miljoner ställningar i bussen. Sen ska du försöka ladda om, men det var ju som en baksmälla hela dagen. Sen spelade vi fredag och lördag – och sen samma resa igen. Det är en jävla ko-stig man åker på.

Det låter som en riktig upplevelse.
– Det kan var kor och allt möjligt på vägarna, man kan stöta på vad fan som helst uppe i bergen. När vi kom dit var det 1 500 galningar på läktaren. De firade som de vunnit VM-guld. Efter matchen fortsatte de dåna på, de dansade och drack bira. Lite festligt var det.

Hur ser det ut på era hemmamatcher?
– Det är väl omkring 1 200 till 1 500 på matcherna. Någonstans där ligger klubbens snitt. Men det är TV-sändningar med studio. Precis som i SHL.

Du valde att ta över ett lag som vunnit ligan tre år i rad. Det låter inte som något enkelt uppdrag.
– Nej, det är helt idiotiskt. Det hade varit bättre att ta ett lag som kom femma. Det är svårt att göra det bättre och det är där utmaningen ligger. De andra lagen gör allt för att slå oss och är trötta på att se oss vinna. Jag försöker hjälpa organisationen att förstå det. Vi måste bli bättre eftersom de andra lagen hela tiden blir bättre.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

Uppgifter: HBK värvar mittback från Peking

Halmstads BK rycker i IFK Norrköpings mittback Andreas Hadenius, 26, enligt Kvällsposten.

André Eriksson

Kl.10:29, 12 december, 2017

Uppgifter: HBK värvar mittback från Peking
Andreas Hadenius.

Halmstads BK rustar för att göra sejouren i superettan så kortvarig som möjligt.

Nu uppges laget vara på väg att förstärka med allsvensk rutin – i form av IFK Norrköpings mittback Andreas Hadenius. Enligt uppgifter till Kvällsposten är man i det närmaste överens med 26-åringen, men några detaljer återstår fortfarande.

Andreas Hadenius – som varit fyra säsonger i allsvenska IFK Norrköping, men haft svårt att slå sig in i startelvan – ansluter i så fall som bosman.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ingen återkomst för HBK–profilen

Förlänger med konkurrenten:

Mattias Olsson

Mattias Olsson

Kl.17:24, 11 december, 2017

Ingen återkomst för HBK–profilen
Foto: Krister Andersson / Bildbyrån

Den tidigare HBK spelaren Dusan Djuric kommer inte tillbaka till Halmstads BK. Åtminstone inte nästa år.

171021 GAIS Dusan Djuric under fotbollsmatchen i Superettan mellan GAIS och Norrby den 21 oktober 2017 i Gšteborg. Foto: Line Skaugrud Landevik / BildbyrŒn / Cop 219

Foto: Line Skaugrud Landevik / Bildbyrån.

Djuric har nämligen förlängt sitt kontrakt med GAIS över 2018 och kommer därmed att ställas mot sin tidigare lag i Superettan nästa säsong.

–Vi är glada över att ha fått en påskrift av en så duktig fotbollsspelare och en så bra människa, säger GAIS tränare Bosko Orovic till klubbens hemsida.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sviten bruten för Drotts damer

Förlorade hemma mot Tyresö.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.16:40, 10 december, 2017

Sviten bruten för Drotts damer
Foto: Mattias Lindskog

Fyra hemma matcher i rad utan förlust blev sviten som bröts idag när man förlorade hemma mot topplaget Tyresö med 25-18.

Tekniska fel och skott missar från båda lagen bidrog till att första halvlek blev en målsnål tillställning. Drott hade svårt att komma till bra lägen. Tyresös 5-1 försvar störde och man blev allt som oftast stillastående och tappade farten framåt.. Tyresö går till pausvila i ledning med 12-8.

Drott börjar andra halvlek bra, efter 8 min är ställningen 12-14. Tyresö höjer sig och rycker igen. Drott har förtvivlat svårt att komma igenom Tyresös 5-1 försvar. Man hittar inga lösningar, blir stillastående och kommer inte till riktigt bra lägen. Trots Christine Brorssons storspel i andra halvlek kommer man inte in i matchen igen. Tyresö vinner med 25-18.

Drotts bästa spelare blev målvakten Christine Brorsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng