Avslöjar

Efter långa väntan – han startar mot Blåvitt

Nu får han äntligen chansen från start.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.13:47, 12 oktober, 2017

Efter långa väntan – han startar mot Blåvitt
Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

På onsdagen blev det klart att Halmstads BK kommer att satsa på Malkolm Nilssonsom förstamålvakt. 24-åringen skrev på ett treårskontrakt, samtidigt som Isak Pettersson lämnat besked att han lämnar klubben.

På torsdagens träning stod det även klart att Malkolm Nilsson kommer vakta målet på lördagens hemmamatch mot IFK Göteborg, om om inget oförutsägbart inträffar. Den HBK-fostrade målvakten tillhörde startelvans lag på dagens träning, medan Isak Pettersson fick vakta reservlagets mål.

– Om det blir så att jag står mot IFK, så känns det jättebra. Men det är Igor som tar ut laget, men naturligtvis skulle det kännas skitkul om så blir fallet, säger Malkolm.

Vad säger du om IFK Göteborg hemma?
– Det blir en spännande match. Extremt viktig för oss som är i ett tufft lag. Vi har fyra matcher kvar och måste vinna alla, men vi har ett starkt lag och ska bara ut och köra.

Nervöst?
– Det kommer att kännas speciellt. Det var ett tag sedan jag spelade seniorfotboll, men det är alltid en skön känsla att gå in på Örjans vall. Det kommer kännas nervöst, men roligt.

Men det är skillnad på att spela i u21, kontra allsvenskan?
– Ja, absolut. Men jag ska bara gå ut och köra mitt race med laget, så kommer det att gå jättebra. Jag har den allsvenska debuten avklarad, mot Hammarby för två år sedan, så premiärnerverna finns där inte riktigt än. Men det är klart att det kommer nog kännas lite nervöst på fredag kväll.

Malkolm Nilsson har tillhört u21-lagets främsta spelare under säsongen, men erkänner att det stundtals har varit frustrerad att ha blivit utkonkurrerad av Isak Pettersson.

– Det är klart det var frustrerande, men Isak har gjort det väldigt bra. Inför säsongen fanns det både media och fans som tvivlade, men vi visste vad vi gick för och har alltid stöttat varandra, säger han.

Vad säger du om förtroendet du får från HBK?
– Jättekul. Jag har väntat på det här ett tag, och känner en stor stolthet och ära över att bära HBK-tröjan.

Var det ett krav från din sida för att stanna kvar?
– Absolut inte. Det är inget jag har krävt, men det är naturligtvis skitroligt att de går ut och säger att jag blir utsagd förstamålis. Men det har absolut inte varit något krav. Vi började förhandlade redan i somras och då visste man inte om Isak skulle vara kvar.

Beskriv dig som målvakt?
– Det är jäkligt svårt att beskriva sig själv. Men jag försöker vara en stabil målvakt som ger trygghet till försvaret. Jag är lugn och stabil, men kanske inte lika extrem med fötterna som Isak.

Vad behöver du utveckla?
– Luftspelet måste jag förbättra, men samtidigt vet jag att det finns där. Det gäller bara att våga ta fram det. Med min längd så bör jag äga mer i straffområdet, men det är också en färskvara.

Och på lördag klockan 14.00 kommer Malkolm Nilsson, med största sannolikhet, att kliva in som förstamålvakt i Halmstads BK – för första gången i allsvenskan denna säsong.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Hammers-stjärnan efter galna vändningen

Halmstad Hammers vände 0-3 till vinst med 4-3 mot topplaget Nybro Vikings.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.08:25, 19 oktober, 2017

Halmstad Hammers svarade för en fantastisk vändning mot topplaget Nybro Vikings på onsdagskvällen. Trots underläge med 0-3 efter den första perioden lyckades man vända och vinna med 4-3 efter straffar, där Martin Pärna satte den avgörande straffen.

– Skönt att få avgöra igen. De (Nybro) skapade inte så mycket, utan vi är det bättre laget överlag. Vi kämpar och sliter över hela banan, säger han.

Nybro Vikings tränare, Andreas Holfelt, var däremot inte lycka nöjd med spelet efter den första perioden.

– Det var rent ut sagt skitdåligt sen. Resten av matchen vet jag inte riktigt vad vi gör. Det är verkligen inte bra alltså. Jag förstår inte hur det kan vara så stor skillnad från att spela 20 minuter jättebra, sedan gå till en kvarts paus och därefter spela skitdåligt resten. Det är en gåta, säger han.

FaktaISHOCKEY, HOCKEYETTAN SÖDRA:

Halmstad HF–Nybro Vikings 4–3 efter straffar (0-3, 2-0, 0-0, 1-0)
Målen: 0-1 Marcus Mellström, 0-2 Emil Larsson, 0-3 Johan Järefelt, 1-3 Jesper Johansson, 2-3 Björn Hjärpe, 3-3 Erik Borg, 4-3 Martin Pärna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HALMSTAD HF – NYBRO VIKINGS

Stark upphämtning mot topplaget

Halmstad hämtade upp ett till synes omöjligt 3-0-underläge mot Nybro Vikings.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.22:37, 18 oktober, 2017

Stark upphämtning mot topplaget
Foto: Arkiv

Gästande topplaget Nybro Vikings lade i högsta växeln från start och sprang ifrån Halmstad ordentligt i den första perioden.

– Sett till värderingar och det vi har pratat om var det kanske en av våra bättre perioder den här säsongen. Sedan var Halmstad kanske lite passiva också, och vi hade lite smågrejer vi pratade om i paus. Annars var det riktigt bra, säger Nybro-tränaren Andreas Holfelt.

Till den andra perioden kom gästerna ut som ett helt annat lag.

– Det var rent ut sagt skitdåligt sen. Resten av matchen vet jag inte riktigt vad vi gör. Det är verkligen inte bra alltså, säger ”Hola”.

Halmstad åt sig ikapp och med fem minuter kvar av tredje kom den logiska kvitteringen.

– Jag förstår inte hur det kan vara så stor skillnad från att spela 20 minuter jättebra, sedan gå till en kvarts paus och därefter spela skitdåligt resten. Det är en gåta, men vi får försöka analysera vad det var som hände, jag och Jerker (Jonsson, assisterande).

Förlängningen slutade mållös och matchen avgjordes på straffar där hemmalaget drog det längsta strået.

På söndag väntar nya matcher för Nybro Vikings som spelar hemma mot Grästorp och Halmstad som gästar HA 74.

FaktaISHOCKEY, HOCKEYETTAN SÖDRA:
Halmstad HF–Nybro Vikings 4–3 efter straffar (0-3, 2-0, 0-0, 1-0)
Målen: 0-1 Marcus Mellström, 0-2 Emil Larsson, 0-3 Johan Järefelt, 1-3 Jesper Johansson, 2-3 Björn Hjärpe, 3-3 Erik Borg, 4-3 Martin Pärna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppgift: HBK-stjärnan klar för allsvensk konkurrent

Här är Halmstads BK-spelarens nya klubb, enligt Kvällsposten.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.19:10, 18 oktober, 2017

Uppgift: HBK-stjärnan klar för allsvensk konkurrent
Isak Pettersson, till höger, uppges lämna HBK för spel i IFK Norrköping. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

24Halmstad.se har tidigare berättat att Halmstads BK:s succémålvakt Isak Pettersson lämnar klubben efter säsongen. Redan i somras avslöjades att 20-åringen var aktuell för en övergång till IFK Norrköping. Då ska man ha försökt köpa loss Pettersson, men HBK nekade budet.

Nu ska dock allt vara klart och Isak Pettersson kommer att representera IFK från och med nästa säsong, skriver Kvällsposten.

– Det är Halmstads spelare så jag har inga kommentarer till spelare i andra klubbar, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson till Fotbollskanalen.

Nästa säsong kommer Isak Pettersson att få konkurrera med IFK Norrköpings nuvarande förstemålvakt, David Mitov Nilsson. Ny förstemålvakt i Halmstads BK är Malkolm Nilsson, som stod i HBK:s senaste match.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Inför tuffa matchen: ”Måste ha disciplin”

Halmstad Hammers tar under onsdagskvällen emot serieledaren.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.12:00, 18 oktober, 2017

Inför tuffa matchen: ”Måste ha disciplin”
Foto: Johan Olsson

Efter en tung förlust hemma mot serietrean Kristianstad har det blivit dags för Halmstad Hammers att ta emot Nybro Vikings hemma i Halmstad Arena. Vikings ligger för närvarande på en delad första plats i HockeyEttan Södra, tillsammans med Kallinge.

– Det är ett topplag till som kommer på besök. De har studsat upp rejält de senaste åren, och kommer från två raka segrar. Det är ett tungt lag att möta,  som är kvicka att i spelvändningarna men kan vi ta med oss senaste matchens första två perioder kan vi vara nöjda, säger Hammerstränaren Fredrik ”Freddan” Johansson.

Hur ska ni få med er ett resultat mot Vikings?
– Vi pratar som vanligt om att vara konsekventa under en längre tid. Sen måste vi även ha disciplin på allting när vi möter såna här topplag. Det gäller inte bara utvisningar utan verkligen allt. Sen som vi pratat om tidigare, handlar det om att göra rätt saker vid rätt tillfällen oftare.

Läget i truppen är relativt bra bortsett från sjukdomsfrånvaro på Johan Höglund och Niklas Bunnstedt.  Dessutom finns Troja/Ljungby-lånet Carl Ernstig fortfarande kvar i laget, åtminstone för tillfället.

Hur länge blir han kvar?
– Det är svårt att säga. Vi har lite dispens på honom så han kan komma och gå som han vill mer eller mindre.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HBK-talang uttagen till landslagsläger: ”Målfarlig spelare”

Halmstads BK har en spelare med i P16-landslagets läger på Bosön.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.22:00, 17 oktober, 2017

HBK-talang uttagen till landslagsläger: ”Målfarlig spelare”
P16-landslaget i en match mot Slovakien. Arkiv: Peter Skaugvold/Bildbyrån

Den svenska P16-förbundskaptenen Hans Wildow har tagit ut 33 spelare till ett ”Future Team” på Bosön 27 till 29 oktober. I truppen finns Halmstads BK:s talangfulle 16-åring, Oliver Hintsa.

– Han är en målfarlig spelare, en poängspelare, som är bra i avslutssituationer. Han har bra löpkapacitet, både vad gäller hastighet och uthållighet, säger Morgan Ljungkvist, assisterande tränare i HBK:s U17-lag.

Talangfulle Oliver har tidigare spelat tre landskamper i P16-landslaget, och har även varit uppe och både tränat och spelat match med Halmstad BK:s U19-lag.

– Det är upp till honom själv hur bra han kan bli. Det är omöjligt att säga hur bra han kommer att bli, men vi ska hjälpa honom att bli så bra som möjligt, säger Morgan Ljungkvist.

Future Team-landslaget är för spelare som har en sen fysisk, muskulär utveckling för sin ålder, skriver Svenska Fotbollförbundet om satsningen på spelare i åldrarna 15-17 år.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng