Här är huset med drömläget – Mäklaren: ”Mer exklusivt kan det inte bli”

Saftig prislapp - men det är det värt.

Johan Olsson

Kl.12:23, 1 oktober, 2017

Här är huset med drömläget – Mäklaren: ”Mer exklusivt kan det inte bli”
Foto: Fastighetsbyrån

Att människor har en förkärlek till att bo nära till havet är inget nytt, och Halmstad är en av de bästa ställena i landet för att kunna tillgodose detta behov. Detta hus på Bäckstigen 30 i Frösakull, skulle fylla lystmätet för vem som helst.

Med tre varav två somrum är bostadsytan relativt liten på endast 57 kvadratmeter, vilket kan kännas lite snålt när utropspriset är 6 875 000 kronor.

Vad som dock gör att priset blir något mer rättfärdigat är läget. Tomten är nämligen en av de få som har direkt anknytning till stranden, som är tillgängliga just nu.

– ”Mer exklusivt kan det inte bli”, menar mäklare Lars Rane

I galleriet kan du se fler bilder på huset och dess fantastiska läge

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN: Här är de hetaste husen i Halmstad

Dessa har klickats mest i veckan.

Mattias Olsson

Kl.20:09, 25 februari, 2018

KLICKTOPPEN: Här är de hetaste husen i Halmstad
Foto: Bostad & CO / Hemnet.
Lupinvägen 1, Söndrum, Halmstad – 2 400 000 kronor

Från Hemnet: Mitt i hjärtat av Söndrum och ett kort stenkast från Söndrum Centrum och en kort promenad från Prins Bertils stig utmed havet, ligger detta kedjehus i helrätt solläge och väntar på nya ägares krafter för förädling. Totalyta om 212 kvm fördelat på två plan där entréplan bl a erbjuder två sovrum, vardagsrum och kök med utgång till en härligt lummig trädgårdstomt. Källarplan har alla de förvaringsytor som man ofta saknar i sin vardag där vi adderar till en väl tilltagen gillestuga om hela 50 kvm. 

Foto: Bostad & CO / Hemnet.

Foto: Bostad & CO / Hemnet.

 

Göteborgsvägen 35, Kärleken, Halmstad – 2 695 000 kronor

Från Hemnet: Kärleken är ett vackert villaområde i en äldre stadsdel i Norra Halmstad som attraherar er som söker ett lugnt naturnära boende med bekvämt avstånd till Halmstads centrala delar. År 1929 uppfördes denna villa på Göteborgsvägen 35 som sedermera genomgått en stor till- och ombyggnation (2001 & 2005) och idag erbjuder en boyta om ca 140 kvm samt en källare om ca 55 kvm. Här finns idag 6 rok varav 4 sovrum. Ursprungshuset från 1929 är pittoreskt med lägre takhöjd (ca 1,95 m) och synliga takbjälkar vilket skapar en fin kontrast mot de tillbyggda delarna med generösare takhöjd och en modern känsla. Här samsas idag stora umgängesytor tillsammans med fyra sovrum samt en källare med bra biytor där det tidigare bedrivits frisörverksamhet.

Foto: Mäklarhuset/ Hemnet

Foto: Mäklarhuset/ Hemnet.

 

Bergtallsvägen 4A, Stenhuggeriet, Halmstad – 9 400 000 kronor

Från Hemnet: Välkommen hem till en villa med stora sällskapsytor och fina förvaringsytor. Det är ett rymligt hus med fin disposition och rofylld utsikt över allmänning, Prins Bertil Stig och Laholmsbukten! I det underbara vardagsrummet med stora fönsterpartier i fullhöjd mot äng och hav dansar du över den stora parketten på festen med vännerna, eller slår dig ner i soffan för stilla kontemplation med en bok framför brasan, där blicken ibland kan låta sig fastna i naturen utanför! Rymliga sovrum, helkaklade badrum varav ett med hörnbadkar och bastu samt ett separat sällskapskök hör till några av husets mervärden! Balkongen med oslagbar utsikt och den välplanerade tomten med fint solläge är andra.

Foto: Bostad & CO / Hemnet

Foto: Bostad & CO / Hemnet.

 

Toftalund 217, Tofta, Halmstad – 2 975 000 kronor

Från Hemnet: Tofta Toftalund 217 erbjuder en väldigt trevlig och uppdaterad interiör med bl a nyrenoverat kök och nya golv i samtliga rum. En härlig rymd tack vare ryggåstak, sovloft och genomgående stort ljusinsläpp är andra mervärden och till detta adderar vi ett tilltaget uterum med braskamin, gästhus, större dubbelgarage med verkstadsdel och bergvärme.

d20c91bcbec24856ce0d0c56abbd86e1
Foto: Bostad & CO / Hemnet.

 

Bofinksvägen 4, Haverdal, Halmstad – 7 200 000 kronor

Från Hemnet: Att bo närmast storslagen natur med havet intill är som balsam för själen. Att bo utmed en av Sveriges finaste sandstränder där morgondoppet och promenaden avnjuts innebär en stor dos livskvalité Att bo här ger en rogivande känsla där havet ständigt gör sig påmint och utsikten är hänförande och föränderlig.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling / Hemnet.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling / Hemnet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Allt fler vräks från sina hem i Halland

Samtidigt sjunker antalet vräkningar i landet.

Matilda Larsson

Kl.13:01, 23 februari, 2018

Allt fler vräks från sina hem i Halland
Foto: Hyresgästföreningen.

Det totala antalet ansökningar om att genomföra en vräkning minskade förra året i landet med sju procent, från 5 758 till 5 376 personer.

De vräkningar som faktiskt genomfördes minskade i sin tur från 1 973 till 1 938. Det är alltså drygt var tredje ansökan som leder till en vräkning, enligt Kronofogden.

För första gången redovisar Kronofogden i år även antalet ansökningar om att få ett beslut på att hyresgästen får vräkas, så kallad ansökan om betalningsföreläggande. Förra året minskade dessa ansökningar med knappt fem procent. Det innebär att mindre än var tionde ansökan i slutändan leder till en vräkning.

– Sett över några år har våra ansträngningar att få till en lokal samverkan bidragit till färre vräkningar. Om hyresvärden och socialtjänsten fångar upp problemen tidigt, så är det lättare att lösa situationen. Att nio av tio ansökningar inte leder till en vräkning talar dock för att fler skulle kunna komma överens utan att blanda in oss. Det vore bättre för alla, säger Kim Jonsson på Kronofogden.

En del av minskningen över tid kan också bero på att det blir allt svårare för familjer med svag ekonomi att få en egen bostad som de kan vräkas från.

I förhållande till antalet hyresrätter i landet fick knappt tolv hyresgäster per tusen hyresrätter en ansökan om betalningsföreläggande gällande vräkning mot sig förra året.

Hallands län går dock emot rikstrenden. I länet har antalet vräkningar totalt sett ökat från 30 till 35 från 2016 till 2017. I Hylte, Kungsbacka, Laholm och Varberg har antalet vräkningar ökat, men i Falkenberg och Halmstad kommun har antalet minskat jämfört med 2016.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-22-kl-08-53-08

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TIPS: Så gör du när bostadspriserna sjunker

"Måste inse att räntorna inte alltid kommer att vara extremt låga."

Matilda Larsson

Kl.10:02, 23 februari, 2018

TIPS: Så gör du när bostadspriserna sjunker
Foto: Wikimedia Commons / SEB.

Bopriserna går nedåt. Enligt SEB rör det sig om en mjukare inbromsning som kan handla om 5-10 procents lägre priser i Sverige. Därför ger SEB:s privatekonom Jens Magnussons sina bästa tips för bostadsmarknaden just nu.

– Ekonomin går bra. Låga räntor, god konjunktur, hög sysselsättning och vi har ett bostadsunderskott, så vi på SEB tror inte att det är ett stort fall på gång, snarare en sund korrigering, säger Jens Magnusson.

Bopriserna i Sverige har ökat med runt 10 procent om året de senaste åren, vilket är snabbare än lönerna ökat. Samtidigt har räntorna på bostadslån sjunkit rejält.

Många hushåll har därför kunnat köpa dyrare bostäder och tagit större lån utan att det märkts i plånboken. Även den som inte vill sälja eller köpa just nu bör se till att ha lite marginaler, ett tips som alltid är gångbart oavsett konjunktur eller bopriser, enligt SEB.

– När man planerar sin bostadsekonomi måste man inse att räntorna inte alltid kommer att vara extremt låga och bostadspriserna kommer inte alltid att öka med 10 eller 12 procent per år. Det kan gå åt båda hållen, precis som på alla andra marknader. De flesta köper och säljer på samma marknad, så om priserna går ned på ditt befintliga boende går priserna också ned på det du vill köpa och tvärtom, säger Jens Magnusson.

Jens Magnussons 4 bästa tips:

1. Köp bostad för att du har behov av ett boende, inte för att spekulera in prisuppgångar.

2. Sälj din befintliga bostad först, så vet du vad du har att röra dig med när du ska köpa nytt.

3. Se bolånelöftet som ett tak och inte ett golv i budgivningen.

4. Se till att du har marginaler i din ekonomi. Nycklarna är att låna måttligt, spara regelbundet och amortera på lånen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är bostäderna som klarar prisnedgången bäst

"Tydligare hur amorteringskravet påverkar olika typer av bostäder."

Matilda Larsson

Kl.16:58, 21 februari, 2018

Här är bostäderna som klarar prisnedgången bäst
Foto: Fastighetsbyrån.

De senaste månaderna har priserna på bostäder i Sverige sjunkit.

I en genomgång som Fastighetsbyrån gjort av den senaste prisstatistiken visar att bland annat storleken på bostaden avgör hur mycket priset faller.

Det är villaägare och ägare av större bostadsrätter som har påverkats minst av prisnedgången, enligt Fastighetsbyrån.

För att se hur bostäder i olika storlekar har påverkats har Fastighetsbyrån bett Mäklarstatistik ta fram siffror utifrån antal rum. På tre månader har bostadsrätter med ett till tre rum och kök gått ner sju procent medan bostadsrätter med fyra eller fler rum gått ner fem procent.

– Nu när vi ser en relativt kraftig nedgång blir det även tydligare hur amorteringskravet påverkar olika typer av bostäder. De som köper villor och större bostadsrätter har ofta gjort en bostadskarriär och har lägre belåningsgrad och påverkas därmed mindre av amorteringskravet. Och det återspeglas nu alltså i prisutvecklingen, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.

Många experter har förutspått att mindre lägenheter ska påverkas i högre utsträckning av striktare utlåning och amorteringskrav. Samtidigt kan urbanisering och en benägenhet att trycka ihop oss vara en motvikt, enligt Fastighetsbyrån.

– Vi kan se att många väljer att bo på lite mindre yta både för att de prioriterar ett centralt läge och för att undvika för hög belåning. Det kan vara en förklaring till att mindre lägenheter inte gått ner mer i pris. Dock tror jag tendensen vi ser i siffrorna nu, lägre prisnedgång för större bostäder, kommer att vara starkare och hålla i sig en tid framöver. Att smålägenheter sjunker mest i pris är positivt för förstagångsköpare som vill in på marknaden, fortsätter Johan Engström.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-21-kl-16-44-17

FaktaOm undersökningen: 

Siffrorna är framtagna av Svensk Mäklarstatistik och bygger på försäljningar till och med januari 2018. Bostadsrätter har delats upp utifrån antal rum;
1, 2, 3 och 4+ rum och kök. Alla försäljningar av bostäder under november-januari har jämförts med föregående tremånadersperiod (3 månader) samt samma period för ett år sedan (12 månader).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kommunen ger klartecken till fler bostäder: ”Ger fler möjlighet att bo i centrum”

Vissa problem kvarstår innan bygget kan börja.

Mattias Olsson

Kl.11:31, 21 februari, 2018

Kommunen ger klartecken till fler bostäder: ”Ger fler möjlighet att bo i centrum”
Foto: Arkiv.

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott har beslutat att ge klartecken för att inleda planarbetet för ett nytt bostadshus med tio lägenheter på en obebyggd tomt vid Örjanhallen.

Ett problem kan dock vara att det planerade byggprojektet bryter mot den detaljplan som gäller just nu för tomten. Bland annat gällande antalet våningar på byggnaden, antal lägenheter och fastighetsindelning. Planförslaget är dock i linje med kommunens översiktsplan och handlingsprogram för bostadsförsörjning där ambitionen är att förtäta området.

Kommunen kommer därför att inleda ett planarbete för området för att utreda om byggprojektet förr det nya bostadshuset kan genomföras.

Jenny Axelsson. Foto: Mattias Olsson

Jenny Axelsson. Foto: Mattias Olsson

Troligen kan en ny detaljplan för området vara färdig i slutet av 2020 om det går som beräknat.

– Förtätning ger fler möjlighet att bo i centrum. Här börjar processen med att ta fram en ny detaljplan, som tillåter tio nya lägenheter i ett populärt område, säger Jenny Axelsson (C), samhällsbyggnadsutskottets ordförande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng