Anrika familjeföretaget till Halmstad

Har varit verksamma i 50 år.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.10:11, 14 september, 2017

Anrika familjeföretaget till Halmstad
Foto: Johan Olsson

Det är företaget Hydroscand som nu expanderar sin verksamhet till Halmstad. Man har nyligen startat en butik i Falkenberg men har även börjat köra sin mobila tjänst SlangExpress.

Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och familjeföretaget fokuserar huvudsakligen på att montera och distribuera slang och ledningskomponenter. Med SlangExpress kan kunderna och Halmstad få möjlighet att byta slang och ledningskomponenter på plats.

”Vi har sett ett starkt behov av tjänsten SlangExpress i området och har därför valt att lansera tjänsten som ett komplement till våra lokala butiker. På så sätt kommer vi ännu närmare kunderna i Falkenberg och Halmstad med omnejd”, säger Pontus Nygren, marknads- och försäljningschef på Hydroscand.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hon står bakom unik affärsidé

Kristina Brunander hittade ett hål på livsmedelsmarknaden och bestämde sig att fylla det.

Linda LC Berntsson

Linda LC Berntsson

Kl.21:02, 23 september, 2017

Hon står bakom unik affärsidé
Foto: Linda LC Berntsson

När Kristina Brunander fick sin son Bertram hittade hon en lucka när det kom till barnmatsutbudet. Istället för att kontakta ett redan existerande företag med sina funderingar bestämde hon sig för att själv starta företaget Tip & Tot. Idén var enkel – färsk, ekologisk, välsmakande barnmat med mycket näring. Stort fokus ligger på råvaror. Det mesta som används i maten är svenskt, och slutprodukterna är ekologiska och kravmärkta. Fabriken ligger i Halmstad.

– För mig har det alltid varit viktigt att ge Bertram bra mat, men ibland när man lagar mat blir det fel och då är det bra att ha en backup. Det som fanns på marknaden fanns bland torrvaror och hade en hållbarhet på två år. Jag saknade något färskt alternativ, säger hon.

I maj startade företaget, och intresset från både livsmedelsaffärer och föräldrar har visat sig vara stort. I dag finns barnmaten på runt 25 affärer i Stockholm, 7-8 affärer i Malmö och 7-8 affärer i Göteborg. Den Enligt Kristina Brunander är den största utmaningen att få kunderna att hitta maten, då den förvaras i kyl, till skillnad från de andra alternativen.

Framöver hoppas Kristina Brunander på att kunna sälja barnmaten i bland annat Danmark, då hon i grund och botten kommer därifrån. Hon vill att företaget ska växa, men det viktigaste är inte hur fort det går – utan att det sker stadigt.

Att det fram tills nu har saknats en liknande produkt ställer sig Kristina Brunander frågande till.

– Barnen är framtiden. Vi pratar mycket om lokalproducerad och bra mat och sedan slänger vi in två år gammal mat i barnens munnar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Prylarna som säljer bäst på nätet just nu

Dessa prylar kan du tjäna en extra peng på under hösten.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.18:02, 23 september, 2017

Prylarna som säljer bäst på nätet just nu
Foto: Pixabay

Har du massa prylar liggandes hemma som inte kommer till användning? Då är det kanske dags att göra dig av med dem. Genom att sälja dina prylar istället för att kasta dem kan du spara en slant och samtidigt vara miljövänlig.

– Det märks verkligen att svenskarna ser alltmer positivt på att köpa och sälja second hand. Varje dag byter drygt 4 400 secondhand-plagg garderob på Tradera och försäljningen av second hand-mode har ökat med 34 % på två år, säger Sofia Hagelin, pressansvarig på Tradera till Leva & Bo.

Något som är värt tänka på när du ska sälja dina saker är att gå efter säsong. Just nu går till exempel försäljningen av kappor och kängor extra bra.

Förutom höstkläder är det även högsäsong för försäljning av båttillbehör. Det är nämligen dags att plocka upp båtarna ur vattnet och många är därför ute efter släp till sina båtar, skriver Leva & Bo.

Även elektronik går bra att sälja – och köpa för en billig peng – under den här tiden. Iphone har till exempel nyligen släppt nya produkter och då är många ivriga med att göra sig av med sina gamla mobiltelefoner.

Sammanfattningsvis kan man säga att det som säljer bäst just nu är det som det är säsong för. Till exempel går barnens regnjackor, stövlar och höstskor åt på nätet. Även vitvaror, biljetter och cyklar säljer bra under hösten.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstadföretaget en av Sveriges bästa arbetsplatser

VDn: "Vår värdegrund uppskattas".

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.12:03, 23 september, 2017

Halmstadföretaget en av Sveriges bästa arbetsplatser
Foto: Patrik Leonardsson

Med relativt mjuka värdeord som arbetsglädje och utvecklingsmöjligheter i en annars tuff och konservativ bransch är MTA Bygg och Anläggning en av Sveriges bästa arbetsplatser, det skriver Svenskt Näringsliv.

– Vår värdegrund uppskattas av våra medarbetare och kunder. För oss bygger en relation på långsiktighet vilket återspeglas dels i medarbetares omdöme kring arbetsplatsen, dels kunders syn på utförda tjänster, framhåller Tommy Zryd, ägare och VD för MTA Bygg och Anläggning.

Kommunen befinner sig i en stark tillväxtfas vilket gör att det är fullt upp för byggindustrin, då det på flera håll byggs nya bostäder. Detta är också väldigt eftertraktat då en enkätundersökning om företagsklimatet visade att både politiker och företag tyckte att byggandet av nya bostäder skulle ha högsta prioritet.

– Frågorna är helt centrala och vi måste lösa långsiktigheten kring byggbar mark och skapa en effektivitet kring detaljplaner, menar Tommy Zhryd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ny butik på Eurostop: ”Halmstad passar oss bra”

Öppnar sin första butik i Halmstad.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.21:30, 22 september, 2017

Ny butik på Eurostop: ”Halmstad passar oss bra”
Foto: Pressbild

Nyinvigningen av Eurostop närmar sig med storsteg och den 26 oktober är det dags att slå upp portarna. En av de nya butikerna är Bergqvists skor. 24Halmstad fick en kort pratstund med Cilla Hadders, rekryteringsansvarig på Bergqvists skor

Varför blev det Halmstad?
– Det är en ny utmaning för oss, vi tittar ju ständigt på nya orter. Vi finns bland annat i Malmö och Växjö. Vi har vårt huvudsäte i Karlstad så Halmstad passar oss bra som nästa steg rent geografiskt. Det blir säkert fina lokaler. Jag har för mig att arkitekten är den samma som gjorde köpcentret i Växjö, så det blir säkert bra.

Hur många arbetstillfällen kommer att skapas?
– Vi räknar väl med att sätta fem personer i vår butik.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstadbutikens världsnyhet: ”Bygger på en svensk uppfinning”

Det är den första av sitt slag.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.15:04, 22 september, 2017

Halmstadbutikens världsnyhet: ”Bygger på en svensk uppfinning”
Foto: Pixabay

Det är Falkenbergsföretaget Mattsons madrassfabrik, med butik i bland annat Halmstad, som lanserar sängen VARIO. Det rör sig om världens första säng som ger användaren möjlighet att justera sängens hårdhet under både axlar och höft. Sängens funktion bygger på en svensk uppfinning som har skyddats genom flertalet patent och patentansökningar.

Ägaren Oscar Mattson menar att uppfinningen kommer att revolutionera exempelvis hotellsängar. Detta eftersom så många olika individer med olika kroppsbyggnader sover på hotell.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng