Postnord: ”Samarbetar inte med mottagaren”

Halmstadbo anmäler Postnord till ARN.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.11:08, 13 september, 2017

Postnord: ”Samarbetar inte med mottagaren”
Foto: Arkiv

En man i Halmstad har anmält Postnord till Allmäna Reklamationsnämnden, ARN, sedan företaget inte skickat ut en avi till personen i tid gällande en leverans.

Det var i juli i år som personen beställde en vara från Kina. Dock fick personen ingen avi om att varan fanns att hämta ut vilket ledde till att tiden gick ut och att varan skickades tillbaka till Kina.

Personen står nu med utlägg för både vara, frakt samt en extra kostnad för att få varan skickad till sig igen.

Nu kräver personen att Postnord skall ersätta den andra fraktkostnaden då denne menar att det var deras fel att varan inte hämtades ut i tid. På detta har Postnord dock svarat att man inte samarbetar med mottagaren utan bara med avsändaren och vägrar därför ersätta kostnaden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN: Här är Halmstads hetaste hus

Veckans klicktopp innehåller en riktig dyrgrip.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.20:35, 24 september, 2017

KLICKTOPPEN: Här är Halmstads hetaste hus
Foto: Montage/Hemnet
Ekehöjdsgatan 6, Centrum / Väster, Halmstad – 10 500 000 kronor

Det mest besökta objektet denna vecka är denna villa på Galgbergets sluttning. Med nära till både natur och centrum kommer denna villa med tolv rum, fördelat på 400 kvadratmeters boyta, att kosta dig drygt tio miljoner kronor.

mdiynnwwmdawmzk0mtkwn3w5ng
Foto: Hemnet/Svensk Fastighetsförmedling

 

Prästkragsvägen 6, Haverdal, Halmstad – 2 395 000 kronor

För en något mer blygsam summa kan objektet på andra plats i veckans klicktopp bli ditt. Denna villa i Haverdal har en boyta på 120 kvadratmeter fördelat på fem rum ligger nära enbart fem minuter från havet.

23513181
Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

Nytorpsvägen 9, Tiarp, Halmstad – 3 400 000 kronor

Även det på tredje plats hittar vi denna ett objekt som ligger en bit utanför centrala Halmstad, denna gång i Tiarp. Denna villa erbjuder både lantlig idyll men samtidigt också närhet till skola i Gullbrandstorp, shopping på Flygstaden och du kan dessutom lätt ta dig ut på E6.

nytorpsvagen-9_ubb9r2
Foto: Hemnet/Länsförsäkringar Fastighetsförmedlingar

 

Silverringen 5, Vallås, Halmstad – 2 450 000 kronor

För att hitta det fjärde objektet rör vi oss något mer centralt, men på andra sidan staden, närmare bestämt till Vallås. Denna enplansvilla på 146 kvadratmeters boyta har sex rum och en tomt på 702 kvadratmeter.

silverringen-5_a0ontp
Foto: Hemnet/Länsförsäkringar Fastighetsförmedlingar

 

Friggs gränd 2, Frösakull, Halmstad – 5 875 000 kronor

Sist men inte minst beger vi oss likt GES återigen västerut och denna gång till Frösakull. Det femte objektet på veckans klicktopp är denna villa med en totalyta på 230 kvadratmeter fördelat på 7 rum och kök.

19b08040-9768-11e7-8a28-cd181e23d893
Foto: Hemnet/Bostad&Co

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ljuslykta orsakade larm om lägenhetsbrand

Räddningstjänsten skickades till ett flerfamiljshus i Halmstad efter att grannar trott att de sett en brand.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.19:31, 24 september, 2017

Ljuslykta orsakade larm om lägenhetsbrand
Foto: Arkiv

Klockan 19.12 på söndagskvällen fick SOS Alarm in ett larm om en misstänkt lägenhetsbrand i Halmstad. Enligt larmet skulle det synas flammor i vardagsrummet och räddningstjänsten skickades till Rhedinsgatan.

– Det var ingen brand utan det var en lykta som flammade lite och grannarna som hade då ringt till SOS, säger Niklas Rosenberg, räddningstjänsten Halmstad.

Är det bra att kontakta er innan man knackar på tycker du?
– Det är både och, men jag tycker det är bra att man ringer. Hellre det än att de lägger tid på att knacka på och sedan ringa. Då kan vi komma dit snabbare, och så får vi ta den smällen när vi kommer fram, säger Niklas Rosenberg och tillägger:

– Däremot finns det dem som inte stannar vid en trafikolycka till exempel och bara kör förbi. Och det är lite värre tycker jag.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EMMAS MATLAGNING

Mästerkock-Emmas unika recept på klassikern

Så lyckas Emma Håkansson göra den klassiska maträtten ännu godare.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.17:46, 24 september, 2017

Mästerkock-Emmas unika recept på klassikern

En soppa passar i många olika lägen och är oftast en enkel rätt som sköter sig själv där råvarorna får utveckla smaker tillsammans i grytan. En hemgjord fond en bra grund och förutsättning för att soppan ska få en lite djupare och rundare smak. Fond på flaska går också bra och har en tendens att ge en intensivare och mer stickig smak, vilket kan gynna många maträtter.

Créme Ninon – en grön ärtsoppa med smak av mynta. Rätten serveras med pepparrots- och citronvisp, räkor och rågsticks. En angenäm, snabblagad och färgrik soppa med smak av vin, lök, ärtor, grädde och uppfriskande mynta. Tillbehören tillför sting och lite syra. Doppa dom krispiga sticksen i soppan.

Annons Coop 24Halmstad

Du behöver (4 portioner)
2 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
1 dl hemgjord kycklingfond eller 3 msk kycklingfond på flaska
1 liter vatten
6 dl frysta gröna ärtor
2 st nävar bladspenat
1 kruka mynta
2 tsk citronsaft
2 dl grädde
Salt
Peppar

Pepparrots- och citronvisp
1,5 dl lättvispad grädde
1,5 dl créme fraîche
3 msk finriven pepparrot
Rivet citronskal från en halv citron

Rågsticks
4 st skivor rågbröd
2 msk smör

Topping
200 g skalade räkor
Dill

Gör så här
Börja med pepparrotsvispen – detta för att smakerna ska hinna utvecklas. Vispa grädden lätt och riv pepparrot och citronskal. Blanda allt med créme fraîche och rör om försiktigt. Ställ kallt till servering.

image-2

Grovhacka lök och vitlök. Bryn på i lite smör i kastrull. Ha sedan i fond, vin och vatten och låt koka upp. Ta kastrullen från plattan och ha i ärtor, bladspenat och mynta. Låt dra i ca 3-4 min under lock. Mixa allt med stavmixer eller matberedare monterad med kniv. Häll tillbaka i kastrull och ha i grädden och citronsaften. Låt värmas upp på låg värme. Smaka av med salt och peppar.

Smält smör i stekpanna. Stek rågbröden på medelvärme tills de fått en krispig och gyllenbrun yta. Vänd brödet då och då. Skär i stavar.

Häll upp soppan, klicka i pepparrotsvisp, garnera med räkor och dill. Servera med rågsticks.

Smaklig måltid!

Hörs nästa vecka, och glöm inte följa Emma på instagram – Emmasmatlagning

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ständig förnyelse i butiken med gamla anor

Här får den trogna kundkretsen ständig tillgång till nya produkter.

Linda LC Berntsson

Linda LC Berntsson

Kl.15:53, 24 september, 2017

Ständig förnyelse i butiken med gamla anor
Foto: Linda LC Berntsson

Exakt hur länge te- och kaffebutiken Köpmansgården har funnits är lite oklart. I åtta år har dock Anna Malmström varit butikens ägare, och tillsammans med kollegorna Ann JohanssonJohanna Blomfeldt och Bodil Kull ser hon till att Halmstadborna får vad de hoppas på i te- och kaffeväg.

Butiken har flyttat några gånger, men på Klammerdammsgatan, där den ligger i dag, har den legat i ungefär 30 år. Innan dess har den även legat på Brogatan och ännu tidigare på Köpmansgatan, därav namnet.

– Vi tror att den öppnade på 60-talet någon gång, för vi har haft kunder som berättat att de handlat här sedan dess, säger Ann Johansson.

Men trots att Köpmansgården har ett antal år på nacken är vikten av förnyelse ingenting som underskattas. Snarare tvärtom. Tack vare internet är kunderna kunnigare än någonsin, och personalen ser därför till att ständigt uppdatera och utvärdera butikens utbud.

– V gör egna blandningar som inte hittas någon annanstans. Det mesta vi har är våra egna blandningar, säger Anna Malmström.

Enligt henne är det kollegorna och kunderna som är det bästa med jobbet och det är viktigt att butiken känns genuin och personlig. Relationen till kunderna är nära och tack vare ett bonussystem har Anna Malmström lärt sig många kunders namn – och har dessutom koll på vad för tesorter de tidigare köpt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Eldsjälen: ”Vi behöver Halmstadbornas stöd”

Han kämpar för Drotts överlevnad.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.11:59, 24 september, 2017

Eldsjälen: ”Vi behöver Halmstadbornas stöd”
Foto: Johan Olsson

Under sommaren har Claes Andersson tillsammans med Thomas Sivertsson jobbat febrilt med att försöka rädda den anrika handbollsklubben HK Drott. Först på agendan var att se till att man fick komma in i Halmstad Arena igen.

Historien går tillbaka till mitten på juli i år då de båda blev fick ta del av ett massutskick från kommunen som berättade att klubben blivit avstängda från Arenan.

– Sedan hade vi ett möte med Ola Magnusson, som var idrotts- och fritidschef på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun. Han berättade att vi hade en skuld på 200 000 kronor, och att vi var tvungna att betala en betydande del av den för att släppas in i arenan igen, säger Claes Andersson

Mycket riktigt lyckades man också samla ihop hälften av dessa pengar men kallades sedan in till ett möte med Lars Püss, Anders Thorén och Ola Magnusson, vid det mötet fick Claes och Thomas dåliga nyheter.

– Vi fick veta att vi var tvungna att betala ytterligare 185 000 kronor. De föreslog att vi skulle be någon sponsor betala pengarna, men vi menade på att vi inte kan få in några sponsorpengar om vi inte har en verksamhet att visa upp, och för att kunna göra det måste vi få vara i Arenan.

Sedan påbörjades en kamp mot klockan för att hinna få ihop de 185 000 kronorna innan säsongspremiären. Både dam- och herrlag skulle spela hemma i Halmstad Arena, men kom man inte in i Arenan var risken stor att man blev tvungna att lägga ner verksamheten helt, vilket enligt Claes vore en tragedi av flera skäl.

– Dels är det ju tråkigt om en så anrik klubb bara ska försvinna. Men sedan får man ju också se till våra båda seniorlag. Damlaget gör i år sin första säsong i Allsvenskan, och varken de eller det unga herrlaget vi har i år har ju någon som helst skuld i att klubben är i den situation vi är i.

Det skulle heller inte bara vara elithandbollen som drabbades om Drott skulle försvinna, utan även ungdomsverksamheten. Bland ungdomarna i Halmstad Handboll finns det idag många unga flickor och pojkar som drömmer om att en dag dra på sig Drott-tröjan menar Claes.

– Det ska vara naturligt för pojken eller flickan att sikta på att en dag spela i Drott-tröja. Sedan riskerar man ju också att förlora våra NIU-platser om det inte finns något elitlag i staden, och på så sätt går vi miste om att våra bästa russin i kakan väljer att gå gymnasiet på annan ort.

Under fredagen tillkännagav Halmstads kommun att man godkänt den avbetalningsplan som HK Drott presenterat och gav åter klubben tillträde till Halmstad Arena. På så sätt kan både herr- och damlag spela sina första hemmamatcher på sin riktiga hemmaplan. Men kampen är bara delvis vunnen. Man har nu till den 27 oktober på sig att reglera skulden från det senaste året.

För att spara in pengar har man bland annat gjort sig av med sitt kansli och dessutom upphört med spelar- och ledarlöner.

– Både herrar och damer spelar helt gratis, vi är nu en helt ideell förening. De enda utgifter vi har är nu i princip driftskostnader som bollar, bussresor till bortamatcher och hallhyra och så vidare.

För att lösa problemen lanserat två kampanjer för att försöka skramla in pengarna för att rädda klubbens överlevnad, vilket 24Halmstad tidigare rapporterat om. Den ena är en Swishkampanj där man helt enkelt skänka en slant till klubben. Det andra är ett koncept man lånat från den norska handbollsklubben Elverum Handboll.

Konceptet består av en facebookapp som tagits fram av det norska företaget SocialCee. Företaget har gått med på att gratis anpassat facebookappen till Drott, efter vissa påtryckningar från Drottsupportern Kalle Björkman.

Under namnet ”Rädda Drott-matchen” går konceptet ut på att såväl privatpersoner som företag kan förbinda sig att skänka en given summa pengar, allt från 25 öre till 10 kronor, per åskådare under hemmapremiären den 30 september.

– Elverum har bara 20 000 invånare och lyckades samla in 1,6 miljoner på två veckor. Tänk då bara hur mycket Halmstad skulle kunna samla in om man ville.

Trots att det nu börjar se lite ljusare ut för den klassiska klubben från Halmstad menar Claes Andersson att det fortfarande finns mycket kvar att göra.

– Det finns många pusselbitar kvar att lägga. Den första som nu kommit på plats är att vi får komma in i hallen och kan träna och spela matcher igen. Det är som sagt bara en pusselbit av många, men utan denna hade vi inte fått ihop pusslet alls.

– Vi behöver fortfarande fylla arenan och hoppas få många kronor per stol. Men vi behöver hjälp med detta, vi klarar oss inte själva, vi behöver verkligen Halmstadbornas stöd.

Målsättningen med framtiden, bortsett från att komma på fötter igen, är att på sikt bli en hållbar förening med driftöverskott igen. Dessutom hoppas man även på att det sportsliga ska lyckas hålla sig på banan.

– Vad gäller damerna så är målet att de ska klara att hålla sig uppe i allsvenskan. De har gjort det fantastiskt med två raka uppflyttningar, men nu är det hänga kvar som gäller. Vad gäller herrarna och deras ras genom systemen så slutar det här och nu. Nu siktar vi på att hänga kvar och satsa på våra egna ungdomar som hjärtat i klubb och stad, och sedan skjuta ifrån uppåt igen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng