KLART: Restaurangjätten kommer till Eurostop

"Vi har stora förväntningar," säger företagets VD.

Linda LC Berntsson

Linda LC Berntsson

Kl.19:59, 11 september, 2017

KLART: Restaurangjätten kommer till Eurostop
Foto: Pressbild

Pizza Hut har länge hoppats på att etablera sig i Halmstad – och nu är det äntligen klart. Efter sommaren 2018 öppnar den nya restaurangen på Eurostop.

– Vi kommer ha en egen kvällsingång, men också en genom Eurostop, säger Björn Källström, VD.

Läs mer: Snabbmatskedjan hoppas på Halmstad

Han är extremt nöjd med placeringen, och menar att de kommer nå många kunder tack vare läget. Han förväntar sig att både Halmstads invånare och förbipasserande bilister kommer besöka restaurangen.

– Vi har stora förväntningar! Det bor mycket människor i Halmstad. Det är en stark handelsstad och en strålande sommarstad. Vi tycker att det ska bli väldigt spännande, säger Björn Källström.

Sammanlagt kommer ett 25-tal personer behöva anställas, på både hel- och deltid. Rekryteringen väntas påbörjas efter årsskiftet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ständig förnyelse i butiken med gamla anor

Här får den trogna kundkretsen ständig tillgång till nya produkter.

Linda LC Berntsson

Linda LC Berntsson

Kl.15:53, 24 september, 2017

Ständig förnyelse i butiken med gamla anor
Foto: Linda LC Berntsson

Exakt hur länge te- och kaffebutiken Köpmansgården har funnits är lite oklart. I åtta år har dock Anna Malmström varit butikens ägare, och tillsammans med kollegorna Ann JohanssonJohanna Blomfeldt och Bodil Kull ser hon till att Halmstadborna får vad de hoppas på i te- och kaffeväg.

Butiken har flyttat några gånger, men på Klammerdammsgatan, där den ligger i dag, har den legat i ungefär 30 år. Innan dess har den även legat på Brogatan och ännu tidigare på Köpmansgatan, därav namnet.

– Vi tror att den öppnade på 60-talet någon gång, för vi har haft kunder som berättat att de handlat här sedan dess, säger Ann Johansson.

Men trots att Köpmansgården har ett antal år på nacken är vikten av förnyelse ingenting som underskattas. Snarare tvärtom. Tack vare internet är kunderna kunnigare än någonsin, och personalen ser därför till att ständigt uppdatera och utvärdera butikens utbud.

– V gör egna blandningar som inte hittas någon annanstans. Det mesta vi har är våra egna blandningar, säger Anna Malmström.

Enligt henne är det kollegorna och kunderna som är det bästa med jobbet och det är viktigt att butiken känns genuin och personlig. Relationen till kunderna är nära och tack vare ett bonussystem har Anna Malmström lärt sig många kunders namn – och har dessutom koll på vad för tesorter de tidigare köpt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hon står bakom unik affärsidé

Kristina Brunander hittade ett hål på livsmedelsmarknaden och bestämde sig att fylla det.

Linda LC Berntsson

Linda LC Berntsson

Kl.21:02, 23 september, 2017

Hon står bakom unik affärsidé
Foto: Linda LC Berntsson

När Kristina Brunander fick sin son Bertram hittade hon en lucka när det kom till barnmatsutbudet. Istället för att kontakta ett redan existerande företag med sina funderingar bestämde hon sig för att själv starta företaget Tip & Tot. Idén var enkel – färsk, ekologisk, välsmakande barnmat med mycket näring. Stort fokus ligger på råvaror. Det mesta som används i maten är svenskt, och slutprodukterna är ekologiska och kravmärkta. Fabriken ligger i Halmstad.

– För mig har det alltid varit viktigt att ge Bertram bra mat, men ibland när man lagar mat blir det fel och då är det bra att ha en backup. Det som fanns på marknaden fanns bland torrvaror och hade en hållbarhet på två år. Jag saknade något färskt alternativ, säger hon.

I maj startade företaget, och intresset från både livsmedelsaffärer och föräldrar har visat sig vara stort. I dag finns barnmaten på runt 25 affärer i Stockholm, 7-8 affärer i Malmö och 7-8 affärer i Göteborg. Den Enligt Kristina Brunander är den största utmaningen att få kunderna att hitta maten, då den förvaras i kyl, till skillnad från de andra alternativen.

Framöver hoppas Kristina Brunander på att kunna sälja barnmaten i bland annat Danmark, då hon i grund och botten kommer därifrån. Hon vill att företaget ska växa, men det viktigaste är inte hur fort det går – utan att det sker stadigt.

Att det fram tills nu har saknats en liknande produkt ställer sig Kristina Brunander frågande till.

– Barnen är framtiden. Vi pratar mycket om lokalproducerad och bra mat och sedan slänger vi in två år gammal mat i barnens munnar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Prylarna som säljer bäst på nätet just nu

Dessa prylar kan du tjäna en extra peng på under hösten.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.18:02, 23 september, 2017

Prylarna som säljer bäst på nätet just nu
Foto: Pixabay

Har du massa prylar liggandes hemma som inte kommer till användning? Då är det kanske dags att göra dig av med dem. Genom att sälja dina prylar istället för att kasta dem kan du spara en slant och samtidigt vara miljövänlig.

– Det märks verkligen att svenskarna ser alltmer positivt på att köpa och sälja second hand. Varje dag byter drygt 4 400 secondhand-plagg garderob på Tradera och försäljningen av second hand-mode har ökat med 34 % på två år, säger Sofia Hagelin, pressansvarig på Tradera till Leva & Bo.

Något som är värt tänka på när du ska sälja dina saker är att gå efter säsong. Just nu går till exempel försäljningen av kappor och kängor extra bra.

Förutom höstkläder är det även högsäsong för försäljning av båttillbehör. Det är nämligen dags att plocka upp båtarna ur vattnet och många är därför ute efter släp till sina båtar, skriver Leva & Bo.

Även elektronik går bra att sälja – och köpa för en billig peng – under den här tiden. Iphone har till exempel nyligen släppt nya produkter och då är många ivriga med att göra sig av med sina gamla mobiltelefoner.

Sammanfattningsvis kan man säga att det som säljer bäst just nu är det som det är säsong för. Till exempel går barnens regnjackor, stövlar och höstskor åt på nätet. Även vitvaror, biljetter och cyklar säljer bra under hösten.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstadföretaget en av Sveriges bästa arbetsplatser

VDn: "Vår värdegrund uppskattas".

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.12:03, 23 september, 2017

Halmstadföretaget en av Sveriges bästa arbetsplatser
Foto: Patrik Leonardsson

Med relativt mjuka värdeord som arbetsglädje och utvecklingsmöjligheter i en annars tuff och konservativ bransch är MTA Bygg och Anläggning en av Sveriges bästa arbetsplatser, det skriver Svenskt Näringsliv.

– Vår värdegrund uppskattas av våra medarbetare och kunder. För oss bygger en relation på långsiktighet vilket återspeglas dels i medarbetares omdöme kring arbetsplatsen, dels kunders syn på utförda tjänster, framhåller Tommy Zryd, ägare och VD för MTA Bygg och Anläggning.

Kommunen befinner sig i en stark tillväxtfas vilket gör att det är fullt upp för byggindustrin, då det på flera håll byggs nya bostäder. Detta är också väldigt eftertraktat då en enkätundersökning om företagsklimatet visade att både politiker och företag tyckte att byggandet av nya bostäder skulle ha högsta prioritet.

– Frågorna är helt centrala och vi måste lösa långsiktigheten kring byggbar mark och skapa en effektivitet kring detaljplaner, menar Tommy Zhryd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ny butik på Eurostop: ”Halmstad passar oss bra”

Öppnar sin första butik i Halmstad.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.21:30, 22 september, 2017

Ny butik på Eurostop: ”Halmstad passar oss bra”
Foto: Pressbild

Nyinvigningen av Eurostop närmar sig med storsteg och den 26 oktober är det dags att slå upp portarna. En av de nya butikerna är Bergqvists skor. 24Halmstad fick en kort pratstund med Cilla Hadders, rekryteringsansvarig på Bergqvists skor

Varför blev det Halmstad?
– Det är en ny utmaning för oss, vi tittar ju ständigt på nya orter. Vi finns bland annat i Malmö och Växjö. Vi har vårt huvudsäte i Karlstad så Halmstad passar oss bra som nästa steg rent geografiskt. Det blir säkert fina lokaler. Jag har för mig att arkitekten är den samma som gjorde köpcentret i Växjö, så det blir säkert bra.

Hur många arbetstillfällen kommer att skapas?
– Vi räknar väl med att sätta fem personer i vår butik.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng