”Folk har skrivit att de börjat på grund av mig” | Nyheter i Halmstad Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

”Folk har skrivit att de börjat på grund av mig”

Hon startade läger bara för tjejer.

Johan Olsson

Kl.17:08, 3 september, 2017

”Folk har skrivit att de börjat på grund av mig”
Foto: Johan Olsson

Som en av sju tjejer som blivit uttagen till Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, SveMos, elitsatsning, så är Felicia Loo minst sagt en tjej med en ljus framtid. Som 16-åring har hon redan kört SM, tävlat utomlands och är väldigt ung i förhållande till sitt motstånd. Nu vill hon dessutom inspirera fler tjejer att slå sig fram i en annars mansdominerad sport, Motocross. Därför startar hon nu sitt eget träningsläger, bara för tjejer.

– Det är klart att man känner sig lite speciell, för de tar ju in betydligt fler killar än tjejer, säger Felicia.

Med sin unga ålder är Felicia en inspirationskälla för andra motorintresserade, både tjejer och killar. Och därför startar hon nu sitt eget läger.

– Det har varit folk som skrivit att de ser upp till mig eller att de börjat med sporten på grund av mig, och det känns ju helt fantastiskt att höra.

Är det därför du startade lägret?
– Ja precis, jag vill fortsätta att inspirera så att fler och fler tjejer fortsätter med Motocross. Sen får vi mycket hjälp från lokala sponsorer också.

Förra året var premiäråret och då var det 24 tjejer som spenderade en helg på läger hos Felicia. I år var förhoppningen att nå upp till den siffran igen, men det skulle visa sig bli ännu fler. I år är det hela 50 stycken anmälda. Och fler vill få plats.

– Pappa har fått mejl från folk som vill ställa upp sig på en reservlista. Dessutom är det rätt många killar som gnällt lite och sagt att de också vill ha ett läger. Så vi satte ihop ett till dem också.

Har ni inga planer på att utöka lägret då?
— Nej, jag tror att om vi ska fortsätta växa så måste vi ha in fler tränare än de fyra vi är idag, inklusive mig själv. Sen kanske man skulle lägga lägret över fler dagar, men i den här formen får nog maxantalet för deltagare fortsätta ligga runt 50.

Intresset för sporten föddes när hon som åttaåring fick prova broderns hoj. Efter ett varv på banan kunde hon glatt deklarera att det här var något hon ville syssla med resten av livet.

– Sen så tänker jag aldrig heller på hur många jag har framför mig i ett lopp, utan hur många jag har bakom mig. Jag tror att jag i mitt första lopp hade tre stycken bakom mig, i nästa fem och så vidare.

felicia
Foto: MXCarro

Framtidsdrömmen är att kunna leva på motocrossen, men det är lättare sagt än gjort.

– Jag skulle vilja kunna leva på det, men in så fall så måste jag nog flytta utomlands, till kanske USA eller Holland.

Än så länge är det dock skolan som gäller för Felicia, som går på Aspero Idrottsgymnasium. Trots att det inte erbjuds någon ren Motocrossträning så får hon fortfarande mycket hjälp.

– Jag får mycket hjälp med bland annat fys och rehab, för min fot. Sen kan det vara så att att jag ibland får gå lite tidigare, eller får ledigt ifall jag ska åka på någon tävling.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Premiär för ny stadsdel i Halmstad

Så många har flyttat in.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.21:14, 21 april, 2018

Premiär för ny stadsdel i Halmstad
Foto: Pressbild

De tre höghusen på 16 våningar är den största nyproduktionen i Halmstad sedan 1970-talet. Nu har de 110 första hyresgästerna fått flytta in.

Totalt är det 330 hyresrätter som ska hyras ut på Tegelbruket. Än så länge har hyresgästerna fått flytta in i första huset. Uthyrningen till andra huset är i gång.

”Intresset har varit stort hos både allmänhet och media sedan start och lägenheterna i det första huset blev snabbt uthyrda”, berättar Karin Holmerin, Marknadschef på Järngrinden i ett pressmeddelande.

Höghusen är placerade vid Sperlingsholmsvägen, vid Ingo macken. Än ser Tegelbruket ut som en byggarbetsplats och det ska byggas förskola och matbutik .

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så blir årets Valborgsfirande

Så kommer man att fira i Halmstad.

Mattias Olsson

Kl.16:28, 21 april, 2018

Så blir årets Valborgsfirande

Nu har kommunen släppt schemat för hur man kommer att fira Valborg måndagen den 30 april, och det blir traditionsenligt firande i Norre katts park.

Schemat för kvällen sträcker sig från 19:30 – 21:30. Förutsättningarna för att det ska komma mycket folk under kvällen borde vara goda då Valborgsfirandet i år sammanfaller med bordtennis–VM.

Program 2018:

19.30 Halmstad Brass underhåller under ledning av Mikael Johansson

20.10 Sven Palmkvist, ordförande i Halmstad Manskör, hälsar välkommen

20.20 Högskolans kör Köörmit framträder under ledning av Maria Elisson

20.30 Vårtal av Olof Olsson, präst i Vapnö-Söndrum församling i Halmstad

20.40 Halmstad Manskör sjunger in våren under ledning av Birgit Huss

21.00 Tack till medverkande

21.05 Nationalsången

21.10 Fackelparad med tändning av bålet på Nissan av Halmstad kanotklubb

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstad kan bli Årets superkommun

Graf: "Bekräftar bilden av Halmstad"

Mattias Olsson

Kl.09:46, 19 april, 2018

Halmstad kan bli Årets superkommun
Foto: Johan Olsson.

Halmstad är en av nio svenska städer som kan bli korade till årets superkommun. Det är tidningen Dagens Samhälle som håller i tävlingen.

Halmstad tävlar i klassen städer och stadsnära kommuner, vilket är den mellersta av de tre klasserna och omfattar totalt 108 av landets kommuner. Där är nu Halmstad en av tre finalister som kan ta hem priset som årets Superkommun. De två finalmotståndarna är Lund och Nykvarn.

– Halmstad är en attraktiv kommun. Det är glädjande med denna uppmärksamhet som bekräftar bilden av Halmstad som en plats där du får ut mer av livet – både som invånare och besökare, säger Carl Fredrik Graf (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Dagens samhälle skriver att ”rankningen bygger på officiell statistik och är indelad i elva kategorier. Förutom den historiska utvecklingen inom områden som ekonomi, skola, vård och omsorg, kultur och fritid samt attraktivitet tar modellen också hänsyn till olika framtidsfaktorer som demografi, näringsliv och arbetsmarknad, integration och utbildningsnivå”. Varje kategori bygger i sin tur på flera parametrar och totalt användes 75 parametrar för att ta fram superkommunerna.

Såhär lyder Halmstads nominering:

”Västkustens pärla Halmstad lockar med stränder och elva golfbanor varje sommar hundra-tusentals turister. Efter att ha placerat sig på fjärde plats i fjol tar sig kommunen i år till finalplats. Kommunen placerar sig över lag väl i de mätta kategorierna, men når särskild styrka inom kultur och fritid. Högskolan, som specialiserat sig på innovationsvetenskap, it samt hälsa och livsstil, bidrar till en gynnsam demografi.”

Vinnarna i de olika klasserna koras på en gala på Cirkus i Stockholm den 16 maj.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstadtjejens succé – bäst i världen

Tog hem världsmästartiteln i Spanien.

Mattias Olsson

Kl.18:00, 18 april, 2018

Halmstadtjejens succé – bäst i världen
Foto: Pressbild.

När VM för unga bagare avgjordes i spanska Valencia i helgen, blev det stor succé för Halmstadtjejen Pernilla Boström. Hon var nämligen bäst av allihop och tog guld både individuellt och i lag. Det skriver Hallandsposten.

– Jag hade väl på känn att det kunde bli topp tre, men jag trodde inte jag skulle vinna. Jag tror domarna uppskattade att jag använde mig mycket av svenska smaker, som lingon, kardemumma och kanel. De vill gärna se att man inspireras av sitt hemland, säger Pernilla till HP.

Sport var temat för tävlingen och Pernilla satsade då specifikt på skidor och gjorde en OS–Eld som stöttades av ett par skidor. Samtliga gjorda av bröd.

Insatserna räckte för att Pernilla Boström skulle vinna det individuella guldet, men insatserna gjorde också att hon kunde ta hem lagguldet, tillsammans med Tintin Larsson.

– Det känns fortfarande ofattbart, säger Pernilla Boström.

Till vardags jobbar Pernilla på Brunkebergs bageri i Stockholm. Hon har dock ingen möjlighet att försvara sin titel. Detta då hon med sina 23 år inte kommer att klassas som ung bagare vid nästa VM, så om det ska bli nya VM–medaljer så blir det i så fall i stora VM.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Snart premiär för Riccardos på Kungsfreden

Då öppnar man.

Mattias Olsson

Kl.19:25, 17 april, 2018

Snart premiär för Riccardos på Kungsfreden
Foto: Mattias Olsson.

På fredag är det premiär för Riccardos glasscafè på Fredsgatan i centrala Halmstad. Klockan 12 öppnas dörrarna till det nya glasscaféet.

Det ska fungera som ett komplement till World of Riccardo, som redan finns ute på Möllegård, välkänt för de allra flesta Halmstadbor.

LÄS MER: Riccardo Boggian tog upp familjetraditionen

– Folk som kommer och äter ute på Möllegård har ofta planerat att komma hit. I stan så är tanken att folk ska kunna komma och ta sig en glass mer spontant, säger Riccardo Boggian till 24Halmstad.

Är det mycket att göra nu när det bara är några dagar kvar till öppning?
– Ja, det är mycket nu som ska fixas nu när vi ska ha öppet på två ställen, som personal, beställningar och sådant.

Foto: Mattias Olsson.

Foto: Mattias Olsson.

Riccardos på Kungsfreden kommer fokusera enbart på glass.

– Vi kommer att ha en eller två personer där som serverar glass, beroende på hur mycket folk det blir, säger Riccardo.

Efter öppningen på fredag är tanken att det ska vara öppet i stan tills slutet av september. Därefter får man se lite hur det har gått, men man är beredda på att hålla öppet åtminstone på helger även i oktober.

Varför valde du att öppna inne i stan nu?
– Jag fick en butik med ett bra läge med bra hyra. Dessutom jobbas det på att Fredsgatan ska bli bättre och bättre.

Förhoppningar om att det ska komma gott om folk på premiärdagen finns.

– Jag tror att det kommer att komma mycket folk på fredag. De första 50 kunderna som handlar får dessutom en glasstårta gratis, säger Riccardo Boggian.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng