Halmstadbo döms att betala hundratusentals kronor

Under en lång tid har företaget haft problem med lönsamheten. Nu döms den ansvarige att betala till staten.

Linda LC Berntsson

Kl.16:12, 19 juli, 2017

Halmstadbo döms att betala hundratusentals kronor
Foto: Nick Youngson/Creative Commons

En man från Halmstad döms av Förvaltningsrätten att, tillsammans med bolaget han företräder, betala 320 265 kronor till staten. Enligt domen borde mannen ha insett att bolaget inte skulle kunna betala skatterna och avgifterna i tid för förfallodag, men trots det har han ”underlåtit att vidta en samlad avveckling av bolagets samtliga skulder.” Därför menar Förvaltningsrätten att han agerat oaktsamt eller uppsåtligt, och han blir skyldig att betala det yrkade beloppet.

Mannen själv har inte kommenterat ärendet. Företaget har tidigare varit sent med att betala sina skatter och avgifter, vilket har medfört betalningsuppmaningar och restföringar hos Kronofogden. Under flera år har företaget också haft problem med lönsamheten. De pengar som nu begärs skulle ha betalats under perioden 12 februari – 12 april 2016.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SMHI: Sibiriska kylan kan orsaka unikt väderfenomen

Företeelsen har inträffat tre gånger de senaste 30 åren.

Magnus Jansson

Kl.11:18, 24 februari, 2018

SMHI: Sibiriska kylan kan orsaka unikt väderfenomen
Vinterkylan håller i sig nästa vecka. Foto: Pixabay

Vinterkylan har hela Sverige i ett järngrepp just nu – och det finns inga tecken på att den kommer släppa taget den närmaste tiden. Nu rapporterar SMHI att den sibiriska kylan som sveper in över Sverige kan medföra en väldigt ovanlig företeelse nästa vecka.

Den senaste prognosen visar nämligen att temperaturen över hela landet kommer att ligga på minusgrader från söndag och hela nästa vecka. Det skulle isåfall innebära en hel vecka i sträck med nationella isdygn. Senaste gången det inträffade var i februari 2011.

SMHI:s väderblogg har redovisat elva tillfällen sedan 1950 då nationellt isdygn inträffat minst sex dygn i följd (antal dygn inom parentes):

 • 12-18 februari 1956 (7)
 • 12-17 januari 1966 (6)
 • 8-13 februari 1966 (6)
 • 11-20 februari 1970 (10)
 • 26 februari-5 mars 1971 (8)
 • 29 december-5 januari 1979 (8)
 • 4-9 januari 1985 (6)
 • 19-25 februari 1986 (7)
 • 6-11 februari 1996 (6)
 • 25-30 december 2010 (6)
 • 18-24 februari 2011 (7)

Nationella isdygn i mars månad är också sällsynt. Totalt finns det 16 fall sedan 1950 då temperaturen legat på minusgrader hela dygnet.

FaktaFakta
Med isdygn menas att temperaturen inte överstiger 0,0°C under dygnet. Egentligen avses då inte ett kalenderdygn utan det så kallade temperaturdygnet. Temperaturdygnet sträcker sig från klockan 19 (klockan 20 svensk sommartid) föregående dygn till klockan 19 (klockan 20) innevarande dygn.
Källa: SMHI

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så stor del av Halland är skyddat

Enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån.

Dennis Johansson

Kl.10:08, 24 februari, 2018

2 bilder
 • Foto: Wikimedia
  Foto: Wikimedia
 • Foto: Nyhetsbyrån Siren
  Foto: Nyhetsbyrån Siren

För den som känner sig sugen att ge sig ut i naturen under helgen finns det i Sverige 12 500 skyddade naturområden att välja på. Bland annat så utgör Vellinges 11 olika skyddsområden över 60 procent av kommunens totala yta, visar siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).

– Ur ett folkhälsoperspektiv är det intressant att få ut fler i naturen. Man mår bra av att komma ut. Naturen lockar till fysisk aktivitet och stressnivåerna sjunker, säger Suzanne Nilsson, utredare på Folkhälsomyndigheten, till Nyhetsbyrån Siren.

I snitt utgör skyddade naturområden 3,35 procent av Hallands totala yta. Den kommun vars yta utgörs mest av naturområden i Halland är Kungsbacka på 7,3 procent. Minst är Hylte på 1,1 procent.

– En stor folkhälsoutmaning är till exempel det ökande stillasittandet. Det skulle vara en stor fördel om fler, både yngre och äldre, får möjlighet att komma ut i naturen och röra på sig. Då är det av största vikt att ha ett friluftsliv och en natur som är tillgänglig. Det gäller att få de som jobbar med fysisk planering att förstå vilken viktig resurs grönområden är för folkhälsan, säger Suzanne Nilsson.


Så ser det ut i Halland.

skyddadmark-halland

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polisen: Så var natten i Halmstad

Polisen ryckte ut på bland annat fylleri och misshandel.

Viktor Jerner

Kl.08:23, 24 februari, 2018

Polisen: Så var natten i Halmstad
Foto: Arkiv/Bildbyrån

Enligt polisen i Halmstad ska natten mellan fredagen och lördagen ha varit relativt lugnt i kommunen, bortsett från en rad ärenden gällande fylleri.

En misshandel ska även ha skett under natten, mer specifikt strax innan klockan 03, i anslutning till Storgatan.

– En man kom fram till en polispatrull i området och uppgav att han hade blivit slagen, så han togs med till sjukhus. Han ska dock inte ha fått några allvarligare skador, berättar Hans Lippens hos polisens ledningscentral väst.

Den misshandlade mannen ska vara i 20-årsåldern och någon misstänkt för brottet finns inte i nuläget.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstadklubben prisades – de första att ta emot nyinstiftade priset

Så stort bidrag får de.

Mattias Olsson

Kl.07:04, 24 februari, 2018

Halmstadklubben prisades – de första att ta emot nyinstiftade priset
Foto: Telium Networks.

Halmstad Skateboardklubb blev i förra veckan den första halländska förening att få ta emot Telium Networks nyinstiftade föreningsbidrag.

Halmstad Skateboardklubb får därmed ett föreningsbidrag på 10 000 kronor att nyttja i sin verksamhet.

– De här pengarna kommer att göra stor nytta i vårt arbete för att få fler barn och unga att vara fysiskt aktiva och samtidigt utvecklas till goda kamrater, säger Henric Cederlund från Halmstad Skateboardklubb.

Meningen med föreningsbidraget från Telium Networks sida är att det är tänkt att stödja en ideell förening som inspirerar barn och unga till att aktivera sig och utvecklas till goda individer. Verksamheten ska finnas i Halland och kan både vara inriktad på idrott eller hjärngympa av olika slag.

Motiveringen till att Halmstad Skateboardklubb fick ta emot det första Föreningsbidraget lyder som följande:

”Halmstad Skateboardklubb är en öppen famn för barn och ungdomar med alla bakgrunder och förutsättningar, och ett alternativ för dem som inte känner sig hemma i de traditionella lagidrotterna. Genom att alltid sätta jämställdheten först och visa att fysisk aktivitet kan ge positiva resultat både i skolan och på fritiden, är klubben ett föredöme på flera plan – och en värdig mottagare av Föreningsbidraget.”

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Jeanette räddade förskola från att brinna ner: ”Bara till att försöka släcka”

Hunden Heavys ovanliga agerande gjorde att hon upptäckte branden.

Mattias Olsson

Kl.20:00, 23 februari, 2018

Jeanette räddade förskola från att brinna ner: ”Bara till att försöka släcka”
Foto: Privat.

I september förra året var Jeanette Persson från Halmstad ute på en kvällspromenad med sin hund Heavy. Men just den promenaden blev inte riktigt som de vanligen brukar bli.

– Jag var ute och gick med hunden på kvällen och så vart han lite konstig och ville gå åt ett håll han inte brukar, säger Jeanette Persson.

Jeanette och Heavy gick förbi en förskola, och när de såg att det lyste vid förskolan gick de närmare. Första tanken var att det bara var någon som glömt att släcka, men lukten när de kom närmare tydde på något annat

– När Vi kom ännu närmare och rundade hörnet så såg jag att det brann på fasaden. Det satt fast nere i trädtrallen och brann uppåt i taket, säger hon.

Foto: Privat.

Foto: Privat.

Jeanette agerade snabbt och drog bort röret som brann, och placerade det i en vattenpöl. Glöden på trätrallen släckte hon sedan genom att bära vatten i händerna från en vattenpöl.

– Det var bara till att försöka släcka det snabbt och effektivt. Jag ringde ju 112 men hon fick inte fram adressen och bad mig dra hem och hämta vatten. Det hann jag inte, så jag band fast hunden i ett staket, säger Jeanette Persson.

– När polisen väl kom så hade det tydligen brunnit på andra sidan, vilket de stod och släckte. Så det var ju någon som verkligen ville elda upp den här förskolan.

Förskolan hade lite extra tur då Jeanette och Heavy normalt sett går ut vid 22, men just den här kvällen ville hunden ut en timme tidigare, vilket blev förskolans räddning.

Hur känns det nu efteråt?
–Det känns bra. Skönt att man har fått göra någon positiv insats och kunna hjälpa till. Just den kvällen var det rätt hårt, med adrenalinet pumpande. Fem minuter senare hade det inte gått att släcka så lätt. Man kan klappa sig på axeln och känna sig lite stolt.

Heavy. Foto: Privat.

Heavy. Foto: Privat.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng