Superkombon – se den moderna sekelskifteslägenheten

En lägenhet från sent 1800-tal, tre meter i takhöjd, och eleganta takstuckaturer - i kombination med moderna bekvämligheter. Låter det intressant? Just nu är exakt en sådan lägenhet till salu, centralt i Halmstad.

Linda LC Berntsson

Linda LC Berntsson

Kl.18:12, 29 maj, 2017

Superkombon – se den moderna sekelskifteslägenheten
Foto: Majvi Åkring

Det är en lägenhet från 1895 på Stenvinkelsgatan som säljs. Mäklare är Emil Jensen från MOHV.

– Det mest unika är att man har moderniteten som möter en gammaldags charm. Det är nytt badrum och kök och sen har man kombinerat det med tjocka dörrkarmar och djupa fönsternischer, säger han.

Han tror att det är just kombinationen som tilltalar folk. Lägenheten publicerades för mindre än en vecka sedan, och redan i nuläget har ett tiotal intresseanmälningar gjorts.

– Men jag har inte visning förrän på torsdag och till helgen, säger Emil Jensen.

På lägenhetens golv ligger genomgående ett vitlaserat ekparkett, bortsett från badrummet som är helkaklat och med golvvärme. Nuvarande ägare begär 1 775 000 kronor för lägenheten, och månadsavgiften ligger på 5 778 kronor.

Fler bilder och mer information om lägenheten hittar du här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

400 nya bostäder utökar centrum

Här ska de nya bostäderna byggas.

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.13:26, 12 december, 2017

400 nya bostäder utökar centrum
Foto: Publicdomainpictures

400 nya bostäder, 10 000 kvadratmeter centrumverksamheter och en ny förskola. Det är vad området runt Flygaregatan och Järnvägsleden har att vänta.

Under tisdagens möte beslutade kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott dels att godkänna detaljplanen över området mellan Flygaregatan och Järnvägsleden samt också att teckna exploateringsavtal med berörda fastighetsägare.

Det huvusakliga syftet med detaljplanen är att förtäta och ge ett mer effektivt utnyttjande av marken i centrala Halmstad. Dessutom skall detta även innebära en satsning på förbättrad trafiksituation för gång- och cykeltrafikanter, vilket anses vara särskilt viktigt på grund av de många barn och ungdomar som rör sig till och från skolorna i området.

– Genom förtätning växer vår stad på ett smart sätt. Flygaregatan med omnejd blir genom denna omvandling med nya bostäder och förskola en del av centrum, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jenny Axelsson (C).

Bostadshusens höjd väntas variera något men väntas hamna på i snitt 4,5 våningar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN: Hus på samma gata till salu

Har du någon du vill bli granne med?

Johan Olsson

Johan Olsson

Kl.06:59, 10 december, 2017

KLICKTOPPEN: Hus på samma gata till salu
Foto: Montage/Hemnet
Tiarp Marken 298, Onsjö, Halmstad – 2 995 000 kronor

Från Hemnet: En fastighet med fritt härligt läge endast ca 5 km från Flygstaden i Halmstad med en total areal på 4 975 m², varav 1 553 m² är en obebyggd tomt. Huvudfastigheten är bebyggd med ett boningshus från 1971 som har stora moderniseringsbehov. Det finns även en exklusivt inredd ekonomibyggnad på gjuten platta, där golvet på bottenvåningen är belagt med Hallandsgranit med inslag av Leopardsten med vattenburen golvvärme. Det finns ett dubbelgarage och pannrum samt en övervåning med allrum, kök, badrum och ett sovrum. Marken är delvis omgärdad av en gedigen mur med beklädnad av granit. Välkommen till Tiarp!

ska%cc%88rmavbild-2017-12-08-kl-16-42-46
Foto: Hemnet/Mäklarhuset

 

Frennarps bygata 163, Frennarp, Halmstad – 3 475 000 kronor

Från Hemnet: På nr 163 har ni ALLA förutsättningar att uppleva och uppskatta de fördelar som ett boende på Frennarps bygata innebär. Läget kan vi inte annat än att beskriva som ett av områdets bästa; ostört i ytterkant med stort grönområde alldeles intill. Lekplatserna och kompisarna är många. Skicket är en fröjd, det lyser omhändertaget. Kök och tvättavdelning, två helkaklade badrum, nya fönster och fina ytskikt är renoverade. Inglasat uterum mot lättskött innergård varifrån du når garaget är ytterligare stora plus. Sluta leta – drömboendet är här!

mdiynnwwmdawnda0mjgznhw5ng
Foto: Hemnet/Svensk Fastighetsförmedling

 

Frennarps bygata 150, Frennarp, Halmstad, 2 950 000 kronor

Från Hemnet: Inte alltför ofta har man 150 anledningar att besöka Bygatan men efter endast ett kort besök på ”bygatan 150” har ordet välskött fått en helt ny innebörd. Precis såhär skall ett hus skötas och underhållas, med omtänksamhet och varsam hand, år efter år. Känn dig varmt välkommen till Frennarps bygata 150 och till ett otroligt välhållet, välunderhållet och välskött hus om 144 m² som passar alla familjekonstellationer.

24069055
Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

 

Tvärvägen 4, Söndrum, Halmstad, 5 950 000 kronor

Från Hemnet: Det är verkligen inte ofta man stöter på en insynsskyddad oas mitt i Halmstad och än mer ovanligt att oasen dessutom är belägen i ett attraktivt och havsnära bostadsområde. På Tvärvägen 4 i Söndrum, på havssidan, kan vi nu presentera en minst sagt gedigen och fräsch 1-plansvilla med alla tänkbara bekvämligheter och finesser. Insynsskyddad tomt som omgärdas av mur med läckra smidesdetaljer, privat trädgårdsdel och en nyanlagd pool i bedårande utemiljö.

24002762
Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

 

Kopparringen 6, Vallås, Halmstad – 2 350 000 kronor

Från Hemnet: Enplans villa med källare med en helt magisk trädgård i sydvästligt läge! Välskött och rymlig villa med 2-3 sovrum i boarean, stort kök i delvis öppen planlösning med vardagsrum, strålande inglasat uterum och ett enormt hobbyrum med separat relaxavdelning. Detta är bara av några av fördelarna, resterande får ni själva uppleva och bedöma på plats. Välkommen att boka din personliga visningstid!

kopparringen-6_p7dxit
Foto: Hemnet/MOHV

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Jultomten byts ut mot kända kvinnor

Den kända konstnären byter ut julgranspyntet i år.

Matilda Larsson

Kl.15:35, 8 december, 2017

Jultomten byts ut mot kända kvinnor
OBS! Bilden är ett montage. Foto: Flicker / Richard Elzey.

Årets kanske viktigaste juldekorationer föreställer kvinnor som förändrat världen till det bättre.

Dekorationerna är framtagna av Stina Persson, internationellt känd illustratör och konstnär, på uppdrag av den ideella organisationen Hungerprojektet.

Hungerprojektet skriver i ett pressmeddelande att de är övertygade om att all förändring börjar med kvinnor och önskar i år byta ut jultomten mot starka kvinnor att inspireras av.

– Vi är övertygade om att all förändring börjar med kvinnor, för vi vet att när kvinnor stärks så skapar de en långsiktig och hållbar förändring i samhällena de lever i, säger Helena Norder, tillförordnad vd på Hungerprojektet.

Om kvinnliga jordbrukare till exempel skulle få samma förutsättningar som män skulle antalet hungriga minska med upp till 150 miljoner människor, enligt Hungerprojektet.

– Så istället för att fylla granen med skäggiga gubbar vill vi fylla den med kvinnor som har förändrat historien och som förhoppningsvis inspirerar kommande generationer, säger Helena Norder.

2017 års dekorationer föreställer: Marie Curie, Harriet Tubman, Wendela Hebbe, Henrietta Leavitt och Geeta Rao som alla på ett eller annat sätt förändrat världen till det bättre.

Dekorationerna skickas som tack för gåvor som skänkts till Hungerprojektet under december månad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här är svenskarna mest nöjda med boendet

Länen där svenskarna trivs bäst – och sämst.

Matilda Larsson

Kl.15:52, 7 december, 2017

LISTA: Här är svenskarna mest nöjda med boendet
Foto: Genrebild / Pixabay.

Arbetsmöjligheter, familj och ekonomi har stor påverkan på var och hur vi väljer att bo.

På uppdrag av Landshypotek har Sifo undersökt vart i landet man är mest nöjd med sitt boende.

Det visar sig att personer som bor i Hallands län är nöjdast i Sverige gällande deras boende. Näst mest nöjda är människorna som bor i Kalmar län och på en delad tredjeplats kommer Jämtland och Gotland. 

De som istället är allra minst nöjda med sitt boende i Sverige är de som bor i Uppsala län. Där är endast fyra av tio nöjda med sitt boende.

Enligt undersökningen vill flest som bor i hus, bo på landsbygden men var sjätte föredrar istället att bo i villa nära en storstad.

Landshypotek tog också reda på hur svenskarna faktiskt bor jämfört med hur de skulle vilja bo.

Bara hälften av svenskarna bor som de drömmer om. Tre av fyra drömmer om att bo i villa men i dag är det varannan som gör det, enligt undersökningen.

Generellt sett är landsbygdsborna mer nöjda med sitt boende än de som bor i storstäder och de viktigaste faktorerna för att välja bostad i alla län är att det är ett lugnt område, nära till fritidsintressen och naturen.

FaktaTopplista – Så här många procent trivs där de bor i dag:

1. Halland, 65 procent.
2. Kalmar, 61 procent.
3. Jämtland, 59 procent.
3. Gotland, 59 procent.
5. Blekinge, 58 procent.
6. Örebro, 57 procent.
7. Kronoberg, 56 procent.
8. Dalarna, 55 procent.
8. Gävleborg, 55 procent.
8. Skåne, 55 procent.
11. Västernorrland, 50 procent.
12. Värmland, 49 procent.
13. Norrbotten, 47 procent.
14. Östergötland, 46 procent.
14. Västerbotten, 46 procent.
16. Södermanland, 45 procent.
17. Stockholm, 44 procent.
18. Västmanland, 43 procent.
18. Jönköping, 43 procent.
20. Västra Götaland, 42 procent.
21. Uppsala, 41 procent.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så stor vinst gör Halmstads fastighets AB på varje lägenhet

Totalt blev vinsten 4,7 miljarder för landets 50 största kommunala fastighetsbolag.

Matilda Larsson

Kl.16:49, 5 december, 2017

Så stor vinst gör Halmstads fastighets AB på varje lägenhet
Foto: Arkiv / Wikipedia commons.

Hem & Hyra har gjort en sammanställning och jämfört de största kommunala fastighetsbolagens vinst per lägenhet under 2016 och 2014.

Jämförelsen visar att vinsten har ökat i 33 av 50 bolag.

Halmstads fastighets AB som är ett av landets 50 största kommunalägda fastighetsbolag, har en omsättning på nästan 765 miljoner kronor. Man gjorde ett resultat efter finansnetto på 122 miljoner och resultatet för 2016 blev nästan 69 miljoner.

Hem & Hyras undersökning visar att Halmstads Fastighets AB tjänar cirka 12 000 kronor per år för varje lägenhet. En ökning med över 26 procent då resultatet för 2014 visade på ungefär 9 500 kronor i årlig vinst per lägenhet.

Uträkningen baseras på en trerumslägenhet på 75 kvadratmeter.

– Nu när vi ser tendenser på att byggandet mattas av är det viktigt att allmännyttan håller i och fortsätter att bygga för bostadsbristen är inte borta, säger Hyresgästföreningens ordförande Marie Linder till Hem & Hyra.

Anna Granath Hansson, teknologie doktor på KTH i Stockholm, anser att de kommunala bolagen har en viktigt roll i integrationsarbetet.

– Allmännyttan får framöver ta ett mycket större socialt ansvar än tidigare. Vi har en stor grupp, främst nysvenskar och unga vuxna, som står utanför bostadsmarknaden och saknar ekonomi att ta sig in på den ägda marknaden, säger hon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng